Gurman: ‘Veel nieuwe Macs’ worden volgende week aangekondigd tijdens ‘Apple’s langste ooit’ WWDC-keynote

Apple zal zich volgende week concentreren op drie belangrijke onderwerpen tijdens de WWDC-keynote, waaronder “verschillende nieuwe Macs”, een van de langstlopende evenementen van het bedrijf. Bloombergvan Mark Gurman zei vandaag.


A Tweeten Gurman deelde eerder vandaag dat de WWDC-keynote van dit jaar zich zal richten op “meerdere” nieuwe Mac-modellen, Apple’s mixed-reality-headset en een reeks belangrijke OS-updates. Een nieuw 15-inch MacBook Air-model is de enige Mac die stevig is teruggedrongen door de geruchten die tijdens het evenement zijn aangekondigd, dus het is onduidelijk of er andere Mac-modellen op tafel zullen komen.

Gurman kondigde vorige week aan dat de Mac Studio, de 13-inch M2 ‘MacBook Air’ en de 13-inch M2 MacBook Pro in aanmerking komen voor inruil op de dag van het evenement. Mogelijk zijn er machines onderweg. Het gerucht gaat dat er een 13-inch ‘MacBook Air’ en MacBook Pro-modellen met de M3-chip in ontwikkeling zijn, maar de eerste ‘M3’ Macs zullen naar verwachting pas later dit jaar op de markt komen.

Apple introduceerde Mac Studio in mei 2022, met configuraties met M1 Max- en M1 Ultra-chips. Ondanks de lancering van een reeks Macs met ‘M2’-, ‘M2’ Pro- en ‘M2’ Max-chips, moet Apple Mac Studio nog updaten. Gurman gelooft dat er twee nieuwe Mac Studio-modellen in de maak zijn, maar hij weet niet wanneer ze gelanceerd zullen worden.

READ  Volledige selectieresultaten terwijl Indiana Fever Aaliyah Boston kiest.

Hij twijfelde eerder over de mogelijkheid dat er een update zou worden aangekondigd op WWDC, en suggereerde dat Apple zou wachten tot de M3-generatie Mac Studio-update om te voorkomen dat het Mac Pro-silicium kannibaliseert. Toch zijn geüpdatete ‘Mac Studio’-modellen met’ M2′ Max- en ‘M2’ Ultra-chipopties zeker niet uitgesloten voor de WWDC van dit jaar.

Een Apple Silicon ‘Mac Pro’ is ook een mogelijkheid, maar tijdens een toespraak op de MacRumors Show-podcast eerder dit jaar legde Gurman uit dat hoewel er naar verwachting dit jaar een nieuwe ‘Mac Pro’ wordt geïntroduceerd, het onwaarschijnlijk is dat deze op WWDC uitkomt.

Vanwege het enorme volume van wat Apple naar verwachting zal aankondigen op WWDC, verwacht Gurman dat het “een van Apple’s langste zal zijn en gemakkelijk meer dan twee uur zal duren”. De WWDC-keynote van vorig jaar duurde minder dan een uur en 50 minuten. Het evenement omvatte de aankondiging van iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura, watchOS 9, de ‘M2’-chip, de bijgewerkte 13-inch MacBook Pro en de opnieuw ontworpen ‘MacBook Air’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *