Het Grote Tuinfeest


TermietWe hadden een groot feest gisteravond in onze tuin. Honderden zwarte reuzentermieten waren afgekomen op onze feeërieke tuinverlichting. Het gonsde als in een vliesvleugelige karaoke. De gekko’s waren niet meer te houden. Dronken van geluk deden ze zich te goed aan de versnaperingen. Lieten de knapperige heerlijkheden langzaam door hun keelgat glijden. Sommige hingen zelfs omgekeerd aan het plafond.

Ook de Indische stierkikkers waren uit hun bloempotten te voorschijn gekomen, aangetrokken door het feestgedruis. Ze waggelden tussen de feestgangers door, zich vergrijpend aan de rondvliegende tapa’s. Het feest is tot diep in de nacht doorgegaan. De bloedzuigerhagedis die de volgende ochtend eens kwam kijken vond de restanten van de nachtelijke orgie. Verbaasd liep hij tussen de duizenden vleugeltjes, getuigenissen van een efemeer bestaan.


André van Leijen
Over André van Leijen 178 Artikelen
André van Leijen (1947) is schrijver en bioloog. Hij heeft les gegeven aan de Hogeschool Rotterdam en aan een middelbare school in Spijkenisse en in Vlaardingen. Hij ontwikkelde er lesmateriaal voor de natuurwetenschappelijke vakken en publiceerde in diverse bladen. Na zijn pensionering reisde hij met zijn Slowaakse vrouw vijf jaar over de wereld. Inmiddels zijn ze terug in Schiedam, waar André een boek heeft geschreven over zijn belevenissen. Het is te bestellen via bol.com, via alle boekhandels in Nederland en via het redactieadres van Trefpunt Azië: post@trefpuntazie.com Titel: Beste Reizigers ISBN: 978-94-6345-888-7 Prijs: 14,95.