Grenzen zijn mensenwerk. Boek met sprankelende reisverhalen

Redactie Trefpunt Thailand, Grenzen, Boekproject

 

De mens heeft het er door de eeuwen heen druk mee gehad: grenslijnen trekken. Ze lopen kriskras over wereldbol of -kaart, soms met gebruikmaking van natuurlijke grenzen als hoge bergruggen en diepe zeeën. De stukken land in dit lijnenspel geven de mens overzicht tussen eigen en elders, tussen vertrouwd en vreemd.

Grenzen zijn mensenwerk. De boodschap is doorgaans: tot hiertoe en – zonder toestemming – niet verder. Die boodschap kan behoorlijk botsen met de ook zeer menselijke drang naar het verleggen van grenzen.

Om te overleven bijvoorbeeld. Te ontsnappen waar de grens die van een gevangenis is. Of om zichzelf te te testen, waar ligt mijn grens, kan ik mezelf verrassen. Of gewoon uit nieuwsgierigheid. Wat ligt er achter die grens. Wat gebeurt er, wat houdt de mensen daar bezig, hoe leven ze daar.

De beste manier om dat te ontdekken is reizen. Ofwel, letterlijk maling hebben aan grenzen. Dat wordt uitgedragen in een boek dat binnenkort door Vereniging Vrienden van Trefpunt Thailand in eigen beheer wordt uitgegeven. Als paperback en als e-boek. Dat de titel Grenzen zijn mensenwerk is had u waarschijnlijk al begrepen

Dertien auteurs vertellen in Grenzen zijn mensenwerk waar ontdekkingslust, verbeeldingskracht en de wens de blik te verruimen hen hebben gebracht. Tot de publicatiedatum – die nog even onder de roos moet blijven – zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen van het project. Beide boeken worden geproduceerd bij Amazon. Geen van de verhalen is eerder bij Trefpunt Thailand gepubliceerd of zal daar worden gepubliceerd.

Bij de illustratie: symbolisme van de Australische aboriginals. concept omslag voor Grenzen zijn mensenwerk

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.