Greg Berhalter keert terug als USMNT-coach: bronnen

Greg Berhalter keert terug als coach van het US Men’s National Team.

De coach, die de VS naar de achtste finales van de FIFA World Cup in november leidde, is in gesprek om terug te keren als manager, volgens meerdere bronnen die betrokken zijn bij of geïnformeerd zijn over de gesprekken. Atletisch. De bronnen kregen anonimiteit omdat ze niet bevoegd waren om over de gesprekken te spreken. De deal wordt nog afgerond, maar de komst van Berhalter staat voor de deur.

Een aankondiging over de aanwerving zal naar verwachting dinsdag komen, maar Berhalter zal naar verwachting de VS niet coachen in de Nations League-finale van zondag tegen Canada. Het is niet bekend of hij de USMNT officieel zal overnemen voor de start van de CONCACAF Gold Cup op 24 juni.

Als Amerikaanse coach van 2019-22 won Berhalter de Nations League- en Gold Cup-trofeeën van 2021, kwalificeerde hij zich voor het WK 2022 met ’s werelds jongste team en verliet vervolgens de groep op het WK met een sterke prestatie tegen Wales. Iran en Engeland. De vijf punten van de Amerikanen waren het hoogst door alle USMNT-teams in de groepsfase van het WK 2010.

Berhalter, 49, heeft momenteel het hoogste winstpercentage van een USMNT-coach met een record van 37-11-12.

De terugkeer van Berhalter zal voor sommigen als een verrassing komen gezien de omstandigheden van zijn vertrek. Hoewel de prestaties van Amerika in Qatar alom werden geprezen en de Verenigde Staten tijdens zijn ambtstermijn succes genoten ondanks het feit dat hij een van ’s werelds jongste teams opstelde, liep het contract van Berhalter af na het WK, gedeeltelijk vanwege problemen met een van de jonge sterren van het team. .

READ  Bronnen - Suns ronden ruil voor Wizards' Bradley Beal af

Winger Gio Raina werd van het WK naar huis gestuurd vanwege zijn gedrag nadat hem was verteld dat hij geen starter zou zijn voor het Amerikaanse team in hun opener tegen Wales. Raina’s gebrek aan inzet in de daaropvolgende trainingen leidde er bijna toe dat hij uit het team werd gezet, maar Berhalter wilde Raina in Qatar houden.

Na de wedstrijd sprak hij echter over die kwesties zonder Raina bij naam te noemen tijdens het vraag-en-antwoordgedeelte van de leiderschapsconferentie, die werkt volgens de regels van Chatham House, wat normaal betekent dat er geen opmerkingen worden opgenomen. Die opmerkingen werden echter gepubliceerd Atletisch Hij zei Reina is de speler waar Berhalter het over had.

Na die verhalen vertelden Reyna’s ouders, voormalig US Nationals-spelers Claudio en Daniel Reyna, oude vrienden van Berhalder en zijn vrouw, Rosalind Berhalder, voormalig sportdirecteur van US Soccer Ernie Stewart over een incident 30 jaar eerder waarbij Berhalder Rosalind schopte. Beiden waren eerstejaars aan de Universiteit van North Carolina.

Dit leidde tot een American Football-onderzoek. Een onafhankelijk onderzoek heeft Berhalter uiteindelijk schuldig bevonden vernietigd Moet opnieuw worden ingehuurd door US Soccer.

Amerika speelde agressief. Een aantrekkelijk voetbalmerk onder Berhalder in Qatar. De VS staat op de achtste plaats in het veld in Qatar, achter Engeland, Frankrijk en Argentinië. Veldkanteling verwijst naar het aandeel van een team in de aanrakingen van beide partijen in de aanvallende derde. De VS waren bedreven in het brengen van hun offensieve bewegingen in gevaarlijke posities – toen ze door Nederland werden uitgeschakeld, veroverden slechts drie teams met succes meer van het laatste derde deel dan de 46 procent van de VS van hun bezittingen. Gerangschikt als vijfde in het toernooi in succesvol tegendrukpercentage.

READ  Voormalig FBI-agent in New York beschuldigd van witwassen

Een aantal sterspelers steunt de terugkeer van Berhalter naar coaching. Stervleugelspeler Christian Pulisic vertelde ESPN dat hij “niet hier is om de volgende manager aan te nemen” en dat “wie het ook is, ik zal spelen en 100 procent zal geven”, maar toen hem werd gevraagd of hij “redelijk tevreden” zou zijn als Berhalter terugkeert als coach , maakte Pulisic zijn gedachten duidelijk.

“Ja, geen twijfel mogelijk,” zei Pulisic. “De stappen die we de afgelopen jaren met hem hebben gemaakt, zijn duidelijk. Ik denk dat het heel duidelijk is.”

Vorige week zei buitenspeler Tim Weah tegen de media: “Greg houdt ons echt bij elkaar… We zijn beslist een familie, en niemand kan dat wegnemen, weet je. Greg heeft ons echt geholpen om dit soort relatie met elkaar op te bouwen, dus ja, hij is een grote, Was een enorm belangrijk onderdeel, dus hopelijk, ja.

In een interview Atletisch Vorige week herhaalde Anthony Robinson die gedachten.

“Veel mensen hebben het erover gehad – we genoten allemaal van de omgeving die Greg creëerde, we dachten allemaal dat hij een goede coach was en iedereen kon zien op welk niveau hij tegen ons voetbalde”, zei Robinson. “Dus ik zie geen enkele reden waarom ze niet zouden hebben geprobeerd om bij hem te blijven. Maar helaas is dat niet het geval voor de spelers. Het is aan US Soccer als federatie. En ik weet zeker dat ze gaan hun best doen om degene te vinden die volgens hen het beste bij dit team past. Dat is het allerbelangrijkste.”

READ  Jack Teixeira werd aangeklaagd op beschuldiging van het verkeerd omgaan met geheime informatie

Verplichte literatuur

(Foto: Danielle Parhizkaran / USA Today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *