GOP-leider McConnell Falls, opgenomen in het ziekenhuis: NPR

Senaatsleider Mitch McConnell, R-Ky., Spreekt verslaggevers toe na een beleidsvergadering achter gesloten deuren in het Capitool in Washington, dinsdag 7 maart 2023.

J. Scott Appelwit/AP


Titel verbergen

Verander de titel

J. Scott Appelwit/AP

Senaatsleider Mitch McConnell, R-Ky., Spreekt verslaggevers toe na een beleidsvergadering achter gesloten deuren in het Capitool in Washington, dinsdag 7 maart 2023.

J. Scott Appelwit/AP

WASHINGTON – De Republikeinse leider van de Senaat, Mitch McConnell, is woensdag in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in een hotel was ingestort, zei de woordvoerster van de senator.

De 81-jarige McConnell woonde een privéfeest bij in een plaatselijk hotel toen hij struikelde. Hij werd voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen, zei woordvoerder Doug Andrus.

In 2019 heeft GOP-leider A Een overlevende van kinderpolio, struikelde en brak zijn schouder in zijn huis in Kentucky. Hij onderging toen een operatie om een ​​gebroken schouder te herstellen. De Senaat begon met een zomerreces terwijl hij een paar weken thuis werkte om te herstellen.

De stille McConnell aarzelt vaak om over haar persoonlijke leven te praten. Maar aan het begin van de Covid-19-crisis vertelde hij over zijn jeugdervaringen in de strijd tegen polio. Zijn moeder stond erop dat hij als peuter overeind bleef en werkte met hem door een rigoureus fysiotherapieregime. Hij geeft toe dat hij als volwassene wat moeite had met traplopen.

McConnell werd voor het eerst gekozen in 1984 en werd de langstzittende president van de Senaat in januari toen het nieuwe congres bijeenkwam, waarmee hij het vorige record van 16 jaar brak.

READ  HSBC Q4, inkomstenrapporten voor het volledige jaar 2022

De Senaat, met een gemiddelde leeftijd van 65 jaar, zat de afgelopen tijd door ziekte zonder enkele leden.

90-jarige senator D-Calif. Het kantoor van Dianne Feinstein zei dat ze vorige week in het ziekenhuis was opgenomen voor behandeling van gordelroos.

Sen kreeg vorig jaar tijdens zijn campagne een beroerte. Rep. John Fetterman, D-Pa., 53, zou naar verwachting enkele weken out zijn omdat hij zorg kreeg voor klinische depressie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *