Google ontwikkelt een AI-tool voor journalistenCNN

Google ontwikkelt een hulpmiddel voor kunstmatige intelligentie voor nieuwsuitgevers dat artikeltekst en koppen kan genereren, en laat zien hoe technologie de journalistieke sector binnenkort kan veranderen.

Het technologiebedrijf zei in een verklaring dat het wil samenwerken met nieuwsorganisaties over het gebruik van AI-tools in redactiekamers.

“Ons doel is om journalisten de keuze te geven om deze opkomende technologieën te gebruiken om hun werk en productiviteit te verbeteren”, zei een Google-woordvoerder, “net zoals we tools bouwen die mensen helpen met Gmail en Google Docs.”

Er was een poging Voor het eerst gerapporteerd door de New York TimesHet project wordt intern “Genesis” genoemd en is toegekend aan News Corp., eigenaar van The Times, The Washington Post en The Wall Street Journal.

De verklaring van Google noemde die mediabedrijven niet, maar zei dat het bedrijf zich specifiek richt op “kleinere uitgevers”. Het voegde eraan toe dat het project niet bedoeld was om journalisten te vervangen of hun “essentiële rol … bij het rapporteren, produceren en controleren van hun artikelen”.

De nieuwe tool komt wanneer technologiebedrijven, waaronder Google, racen om nieuwe productieve AI-functies te ontwikkelen en in te zetten in werkplektoepassingen met de belofte om taken te stroomlijnen en werknemers productiever te maken.

Maar deze tools, getraind op online informatie, hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid vanwege de mogelijkheid om feiten verkeerd te krijgen of “hallucinerende” antwoorden te krijgen.

Het persbericht moest worden gepubliceerd door CNET “Aanzienlijke” amendementen Na eerder dit jaar te hebben geëxperimenteerd met het gebruik van een AI-tool om verhalen te schrijven. Een eenvoudig door AI geschreven verhaal in “Star Wars”, eerder deze maand gepubliceerd door Gizmodo, had ook een revisie nodig. Maar nog steeds Beide winkels wil gezegd Ze zullen meer technologie gebruiken om vooruit te komen.

READ  Een anti-Kremlin-groep die betrokken is bij grensinvallen wordt geleid door een neonazi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *