Gewoon naar Vietnam (4)

Een schitterend uitzicht over Danang

Door Harry Bouwman

We laten het pittoreske Hoi An achter ons en vertrekken per taxi naar Danang. Taxi’s zijn in Vietnam betrekkelijk goedkoop want voor de 30 kilometer lange rit betaal je 250.000 dong oftewel iets minder dan 10 euro. Nu we het toch over geld hebben; in Vietnam kun je op bijna alle plaatsen gewoon geld via de ATM pinnen met je normale Maestro bankpas. Let er wel op dat je de kaart even wijzigt in werelddekking. Je kunt dat per computer zelf regelen of neem contact met je eigen bank op.

De ongeveer 40 minuten durende rit voert voor een groot gedeelte langs de Zuid-Chinese zee en als je om je heen kijkt zie je dat de hotels er letterlijk uit de grond rijzen.

Uiteraard tref je in de derde stad van het land een ruim hotelaanbod aan. De meest populaire hotels bevinden zich aan zee en langs de Han rivier. Aangezien wij niet bepaald zonaanbidders en echte strandgasten zijn is onze keuze op het Grand Mercure hotel gevallen dat bijna in de rivier op het zogenaamde Green Island is gesitueerd.

Harry Bouwman, Gewoon naar Vietnam, Danang, Schitterend uitzicht
Foto ©Harry

Vanaf onze kamer op de 18e etage hebben we een schitterend uitzicht over de Han rivier, de imposante brug en een gedeelte van Danang. Vooral ’s avonds is het uitzicht met de feeërieke verlichting sprookjesachtig. Met de shutlle bus van het hotel kun je naar het strand of naar de boulevard die langs de Han rivier loopt. Wil je in een van de vele visrestaurants van verse vis, schaaldieren, kreeft of krab genieten neem dan gewoon een taxi die je voor een prik naar het uitverkoren restaurant brengt.

Cham Museum

Aan de promenade die langs de Han rivier loopt tref je op het adres Thang 9 het reeds sinds 1919 bestaande Cham museum aan dat een bezoek meer dan waard is en je een kijkje gunt in het oude koninkrijk Champa waarvan je de overblijfselen in het nabij gelegen My Son nog kunt zien. In het museum tref je fantastisch mooi bewaarde beeldhouwwerken aan beginnend met beelden daterend vanaf het eind van de tweede eeuw.

Harry Bouwman, Gewoon naar Vietnam, Danang, Schitterend uitzicht
Foto ©Harry

Het Champa koninkrijk heeft vanaf de 4e tot aan het eind van de 13e eeuw bestaan. Franse archeologen hebben de aanzet gegeven voor de bouw van het museum en vervolgens door twee Franse architecten vorm gegeven. Ze hebben getracht een combinatie te verwezenlijken tussen de Europese en de Champa architectuur.

De beelden en voorwerpen zijn fraai belicht en in hedendaagse stijl gepresenteerd. Even beseffen dat al dit moois met de hand zonder gebruik te maken van hedendaags gereedschap en techniek is gemaakt.

Per trein op stap, met opnieuw schitterend uitzicht

Na het culturele aspect gaan we vanuit Danang een onvergetelijke treinreis maken naar Hue en eventueel weer terug. Het is een rit van ongeveer 4 uur en waarbij je aan beide zijden kunt genieten van een bijzonder fraai uitzicht. Aan de ene zijde over de Zuid-Chinese zee en aan de andere zijde de imponerende Hai Van Pass. Als we een flink aantal jaren jonger zouden zijn dan hadden we waarschijnlijk de pas op twee wielen willen doorkruisen. Maar iedere leeftijd heeft haar bekoorlijkheden en daar troosten we ons maar mee.

We reizen verder naar Hanoi de hoofdstad van Vietnam. Jet air zal ons er in een goed uurtje naar toe vliegen. Gaat u mee?

Meer op Trefpunt over treinen in Vietnam: Het station van Haiphong
Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Ik krijg tijdens het lezen van Harry’s verhalen, steeds meer zin om een reis naat Vietnam te boeken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.