George Santos zegt nu dat de campagnelening niet uit persoonlijke fondsen kwam

Rep. George Santos, RN.Y., heeft dinsdag een aanzienlijke correctie aangebracht in zijn campagneaangiften voor 2022, waarbij hij specificeerde dat de lening van $ 500.000 die hij aan de campagne had verstrekt, niet uit zijn persoonlijke fondsen kwam.

Bij de eerste aanvraag in september stond er een vakje dat aangaf dat de overtollige schuld afkomstig was van ‘persoonlijke fondsen van de kandidaat’. Nieuwe aanvraag voor het eerst gemeld door Het dagelijkse beestDat vakje is niet aangevinkt.

De Gewijzigde indieningHet leverde echter geen nieuwe informatie op over de geldbron – de lening kwam van de kandidaat, maar niet van zijn persoonlijke geld.

Toe te voegen aan de kansen, zijn andere Veel records Dinsdag vermeldt het nog eens $ 500.000 als afkomstig van hem Persoonlijk Financiën.

“We hebben veel doorgewinterde advocaten op kantoor en in onze gemeenschap, en iedereen krabt zich collectief achter de oren”, schreef Robert Maguire, onderzoeksdirecteur van de in Washington gevestigde Citizens’ Responsibility and Ethics Watchdog, in de indiening.

Meer aanmeldingen geven aan dat ongeveer $ 150.000 van de leningen afkomstig was uit zijn persoonlijke financiën. EEN Aparte archivering Het toont een nieuwe lening van $ 125.000 van Santos in oktober, maar niet uit zijn persoonlijke financiën.

In een interview met WABC-radio vorige maand zei Santos dat het “door mijzelf was betaald” via zijn bedrijf, DeVolter.

Toen hij zich in 2020 voor het eerst kandidaat stelde voor het Congres, zei Santos op een formulier voor campagnefinanciering dat hij $ 55.000 per jaar verdiende. Uit de campagnedocumenten van vorig jaar bleek dat hij in 2021 miljoenen dollars had ingezameld. Verkeerslichten Vorige maand verdiende hij legitiem geld via de “kapitaalintroductie” -activiteiten van zijn bedrijf.

READ  Californië zet zich schrap voor zeldzame weersomstandigheden, waaronder sneeuwstormen en sneeuw

Als het geld afkomstig was van het bedrijf van Santos, zei Maguire, had het bedrijf als schuldeiser moeten worden vermeld. Als het afkomstig is van een banklening, moet de bank worden vermeld. “In wezen hoe je het ook snijdt, het lijkt op een rapportagefout of het is gewoon te schattig om te melden zonder uit te leggen dat het de waarheid is van de devolter”, zei hij tegen de Federal Election Commission.

Een woordvoerster van het congresbureau van Santos zei dat het “geen commentaar geeft op campagne- of persoonlijke zaken”.

Bronnen bij wetshandhaving zeiden vorige maand federale aanklagers in Brooklyn een onderzoek geopend ging naar Santos en deed onderzoek naar zijn financiën, inclusief financiële onthullingen, inclusief mogelijke onregelmatigheden en leningen die hij aan zijn campagne had verstrekt.

Ze onderzoeken hem ook Het kantoor van de officier van justitie van het district NassauEn het kantoor van de procureur-generaal zei: “Er naar kijken Veel problemen” over Santos.

Santos ligt onder de loep sinds de New York Times-bom Onderzoek Een groot deel van zijn cv, dat vorige maand werd vrijgegeven, leek te zijn verzonnen, onder meer dat hij talloze eigendommen bezit, eerder bij Goldman Sachs en Citigroup werkte en afstudeerde aan Baruch College.

Santos erkent enkele mythen, terwijl hij ze probeert te bagatelliseren. Hij zei New York Post Vorige maand: “Hier zijn mijn zonden die mijn cv verfraaien. vergeef me.”

Tegelijkertijd enkele Republikeinen Hij eiste zijn ontslagHet GOP-leiderschapscomité, geleid door spreker Kevin McCarthy uit Californië, stemde om hem toe te kennen Twee bestuursfuncties Deze maand – een in de wetenschap, ruimte en technologie-groep, en een andere in de kleine business-groep.

READ  Alex Murdoch 'verwoest' door moorden, zegt zoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *