George Santos wordt geconfronteerd met oproepen om af te treden van Long Island GOP-leiders

WESTBURY, NY – Republikeinse functionarissen op Long Island, waaronder afgevaardigde Anthony D’Esposito, hebben afgevaardigde Jorge Santos opgeroepen om woensdag af te treden, aangezien hij wordt geconfronteerd met meerdere onderzoeken naar zijn financiën, campagne-uitgaven en verzinsels op het campagnespoor.

Nassau County partijvoorzitter Joseph G. Caïro jr., dhr. Santos, een eerste termijn Republikein, heeft het vertrouwen van de Republikeinen in zijn district verloren. Hij zei dat de campagne van Santos “bedrog, leugens, fictie” was. “

“Hij heeft het Huis van Afgevaardigden in diskrediet gebracht en we beschouwen hem niet als een van onze congresleden”, zei hij. zei Caïro. “Vandaag namens het Republikeinse Comité van Nassau County. Ik verzoek hem onmiddellijk af te treden.

Bijgestaan ​​door video uit Washington, Mr. Vertegenwoordiger van een district ten zuiden van Santos, Mr. D’Esposito zei dat zijn Republikeinse collega het vertrouwen van “niet alleen de kiezers, maar de mensen in heel Amerika” had geschonden.

Dhr. D’Esposito zei dat hij “niet met hem zal associëren in het Congres en andere vertegenwoordigers in het Huis van Afgevaardigden zal aanmoedigen om samen met mij hem af te wijzen.”

Dhr. Oproepen aan Santos om af te treden vertegenwoordigen een nog hardere veroordeling van het gedrag van het Congres door de Republikeinen. Gemeld in de New York Times Dhr. Santos maakte valse beweringen over zijn educatieve en professionele achtergrond en stelde vragen over zijn bedrijf, financiële onthullingen en campagne-uitgaven.

Momenteel in onderzoek door federale en lokale aanklagers, Mr. Santos is onderzocht wegens valse criminele beschuldigingen over zijn financiële transacties of op het campagnespoor.

READ  Iran verzekert volledige medewerking aan IAEA voorafgaand aan bestuursvergadering

Juist deze week heeft dhr. Santos, 34, is het onderwerp van twee formele ethische klachten. Dinsdag twee democratische wetgevers Heb een formele klacht ingediend Dhr. Het vroeg de tweeledige ethische commissie van het Huis om te onderzoeken of Santos de wet overtrad toen hij te laat de vereiste financiële openbaarmakingen indiende zonder belangrijke details over zijn bankrekeningen en zaken.

Een dag eerder riep een waakhondgroep, het Campaign Legal Center, de Federal Election Commission op om het congreslid te onderzoeken, bewerend dat hij campagnefondsen had misbruikt voor persoonlijke uitgaven, een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven over zijn uitgaven en de ware bronnen van zijn campagnegeld had verborgen.

In 2008 heeft dhr. Braziliaanse wetshandhavers zeiden dat ze de beschuldigingen van fraude tegen Santos nieuw leven in zouden blazen.

Dhr. Cairo’s veroordeling, in het bijzonder, van dhr. Dat markeert een aanzienlijke kloof tussen Santos en een organisatie waarvan het congreslid verenigd is in het verdedigen van zijn zetel, waaronder een groot deel van Nassau County en een veel kleiner deel van het noordoosten van Queens.

Het markeert een scherpe kloof tussen lokale Republikeinen en hun staats- en nationale tegenhangers. In de weken na het verhaal van The Times bleef de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, grotendeels stil over de aanhoudende controverse. vertelde een verslaggever Voor CNN heeft dhr. Hij had niet verwacht dat Santos opdrachten voor selectiecommissies zou krijgen.

Dhr. Santos, dhr. steunde McCarthy Een lange strijd om Spreker te worden Vorige week. Maar hoewel McCarthy niet publiekelijk heeft gereageerd op de rapporten van CNBC en The Washington Times, heeft dhr. Een campagnemedewerker van Santos zei dat dhr. Doet zich voor als de stafchef van McCarthy.

READ  Minstens 78 doden bij stormloop op Ramadan liefdadigheidsevenement in Jemen

Op dinsdag noemde de leider van de Republikeinse meerderheid, afgevaardigde Steve Scalise uit Louisiana, partijleiderschap “intern” tegen dhr. Hij zei dat hij vragen over Santos zou beantwoorden, maar erkende dat “er zorgen waren” die hij en anderen wilden aanpakken. Rep. Elise Stefanik van New York, de derde-rangs Republikein van het Huis, vertelde een verslaggever van Spectrum News “Het gaat zichzelf uitspelen.”

Andere gewone Republikeinen waren meer uitgesproken in hun veroordelingen. Rep. Nick LaLotta, een andere wetgever die voor het eerst zitting heeft genomen en die delen van Long Island vertegenwoordigt, riep vorige maand op tot een ethisch onderzoek van het Huis. Anthony D’Esposito, een vertegenwoordiger van het district dat delen van Nassau County omvat, vertelde dinsdag aan NBC News dat hij ook een ethisch onderzoek steunt.

Op dinsdag vertelde vertegenwoordiger Dusty Johnson van South Dakota aan CNN dat dhr. Santos zei dat hij niet gelooft dat hij in de commissies van het Huis zou moeten zitten “totdat we een beter begrip hebben van wat er tijdens zijn campagne is gebeurd.”

Dhr. Nadat Santos aan The New York Post had toegegeven dat hij had gelogen over delen van zijn achtergrond, besloot dhr. Caïro, dhr. Hij zei dat hij “diep teleurgesteld” was in wat hij de “openbare verontschuldiging” van Santos noemde.

Een paar dagen later heeft dhr. Caïro, in 2024, dhr. Als Santos weer kandidaat is, zei hij dat de commissie van Nassau County hem niet zou steunen, maar hij zei dat dhr. Stoppen met oproepen aan Santos om af te treden.

READ  Sam Altman, maker van ChatGPT en CEO van OpenAI, dringt er bij de Senaat op aan om AI te reguleren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *