Thailand. De geesten smeken de pandemie te stoppen

De koninklijke tempel Wat Ratchabophit

Tempels in het hele land hebben de opdracht gekregen om elke avond een gebed te reciteren totdat de pandemie is verdwenen, zo zei een woordvoerder van de nationale boeddhistische autoriteit dinsdag.

Het bevel tot dagelijks gebed dat vorige week door het Nationaal Bureau voor Boeddhisme werd uitgevaardigd, beoogt het moreel van burgers te versterken en het land weer gelukkig te maken. Sipbuan Kaewngarm, de woordvoerder van het bureau, liet weten dat vanaf woensdag door monniken in alle tempels dagelijks het Rotanasoot gebed moet worden gereciteerd ‘totdat de situatie verbetert’.

Dit gebed wordt verondersteld te zijn geschreven door Ananda, een van Boeddha’s eerste discipelen. Volgens boeddhistische legendes gebruikte Ananda het om plagen, aanvallen van demonen en hongersnood af te weren.

Het gebed vraagt aan de geesten op aarde, in de lucht en onder de mensen om genade met de mensen te hebben.

“Aan alle geesten, die op aarde, in de lucht en op deze plaats samenkomen. Mogen alle geesten vriendelijk zijn’’, zo luidt de openingsregel van het gebed.

In de koninklijke tempel Wat Ratchabophit gelegen bij het Grand Palace in Bangkok, leidde de Opperste Patriarch Ariyavongsagatanana samen met 18 monniken het gebed. Ook overal elders in het land vonden de recitaties plaats. Daarbij wordt geen publiek toegelaten, terwijl de deelnemende monniken mondkapjes moeten dragen en sociale afstand moeten bewaren.

 
Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*