Een niet zo briljant bericht van Bert

Trouwe lezers missen hem: al een week geen Briljantjes van Bert. Vanzelfsprekend had de Trefpunt-redactie al geïnformeerd bij Bert The Man Himself. Hier het antwoord in zijn vertrouwde hiso-style, de unieke Van Balen-mix van Humor, Ironie, Sarcasme, Onverzettelijkheid:

‘Lig dus heel gezellig genderneutraal op de afd. interne geneeskunde van het Erasmus. En ik wacht. Wacht totdat het weekend voorbij is en alle specialisten na het golfen, spelevaren of terugkeer van hun buiten ergens in Frankrijk zich over mij willen buigen om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het allemaal niet zo veel voorstelt, die klachten van mij. Ga maar lekker weer naar huis, zullen zij zeggen. Maar ja, wat is thuis. Zeker geen Sommelsdijk. Veel eerder Chiang Mai wat vooralsnog onbereikbaar is vanwege zwakte, misselijkheid, buikkrampen als gevolg van een pancreatitis die een chronische vorm heeft aangenomen en een slecht werkende nier. Voorts een groeiende tumor in de onderbuik . . .

Ga maar naar huis… Je zou haast het idee krijgen dat zij mij zat zijn. Wat natuurlijk wederzijds is. Maar ja, als ik dan toch als opgegeven wordt beschouwd, dan een beetje snel zou ik zeggen. Ik werk echt wel mee. De verpleegkundige toonde een opgeluchte blik toen ik de vraag of ik het op prijs zou stellen gereanimeerd te worden bij complicaties met een krachtig ‘nee’ beantwoordde.

Ik stop even met stukkies schrijven. Alleen maar ziekenhuis, niets anders. Wil toch wel voorkomen dat het een soap wordt.’

Sterkte Bert. Zet ‘m op heren en dames witjassen. Bert moet zijn birdies weer kunnen laten vliegen. Liefst in gezelschap van zijn geliefde Speeltje. Deo Volente, dat natuurlijk wel.

 

Redactie, Bert, Briljantje, Opname Erasmus

 

Fragment foto ©Bert van Balen

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

10 Comments

  1. Beste Bert,
    De betrokkenheid van vele lezers met jou als auteur maar natuurlijk in eerste plaats als mens, geeft aan hoe zeer wij jou in de combinatie van beiden waarderen en een warm hart toedragen; waarbij ik mij uitdrukkelijk en met overtuiging wil aansluiten.
    In situaties als deze wil ik je graag een citaat van Marcus Aurelius meegeven, dat je wellicht tot steun kan zijn: “When force of circumstance upsets your equanimity, lose no time in recovering your self-control, and do not remain out of tune longer than you can help. Habitual recurrence to the harmony will increase your mastery of it.”

  2. Een beetje Thailand in Nederland, dat weer van gisteren was toch niet slecht. Warmte op je bast en dan lig j een het ziekenhuis. Komen die gebruinde artsen er weer aangesneld, hun weekend zag er anders uit, zoals dat van mij. inderdaad, golf in België in goed gezelschap. Om je een beetje goed gevoel te geven en alles in balans te trekken, we hadden een file voor Antwerpen ( nou ja ) als dat geen showstopper is. Bert ik hoop dat ze je weer op de been kunnen helpen en dat je trip naar je geliefde Thailand kan maken. Hoor / lees wel van je, vergeet onze afspraak niet.

  3. Als fan en trouwe lezer doet het pijn om dergelijke berichten te lezen. Of je het nu leuk vind of niet het ontroert me en vele lezers met mij. Je hebt een klein tumortje in ons hoofd geplant. Er zit een klein stukje Bert met zijn aparte levensfilosofie in ons brein, erin geslopen via jouw verhalen. Het is een goedaardig gezwelletje en het mag zelfs een beetje groeien, wegsnijden mogen ze het nooit. Bedankt Bert, ik koester het voor der rest van mijn leven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.