Gedicht op woensdag. Tourist in the mist


Ben ik de nieuwe ramptoerist?
Ik kan hier weg wanneer ik wil.
Wat ik echt denk, dat hou ik stil.
Net zoals zij, dat zie ik zo.
De zon brandt onverbiddelijk hard
zoals de wetten van dit land.
De nacht is ondoorgrondelijk, zwart
zoals de leer, een doolhof, drijfzand.
De regels zijn voor arm en rijk apart.
Dit spel speelt niemand graag,
uit vrije wil.
De eerste regel:
hou het stil.
Als je verliest,
aanvaard je lot.
De winnaar is vooraf bekend.
Door hergeboorte vanaf de start verwend.
Ik hoor daar bij
maar doe alsof
ik anders ben.
Ik kies toch voor hen?
Als ramptoerist dwaal ik hier rond.
Ik kan hier weg
en doe alsof
ik dat niet weet.

 

Rob van Vlierden, Gedicht, Ramptoerist
Foto: ©Vayu69

Rob van Vlierden
Over Rob van Vlierden 26 Artikelen
Rob van Vlierden (1956) is gepensioneerd maatschappelijk werker. Zijn laatste job was in de bijzondere jeugdzorg. Van 2009 tot 2011 was hij dorpsdichter van Overpelt (nu is deze gemeente gefusioneerd met Neerpelt en herdoopt tot Pelt). Naast lezen, wandelen en joggen is reizen zijn grootste hobby, waarbij hij ervaren heeft, dat vooral het Aziatisch continent hem aantrekt. Hij trok herhaaldelijk rond in India, Indonesië, de Filipijnen, Laos en Cambodja. In Thailand bleef hij uiteindelijk vanwege de liefde plakken. Nu verdeelt hij zijn tijd tussen dat land en België waar hij twee zonen en vier kleinkinderen heeft en vrienden waar hij graag mee op stap gaat. (‘Die hobby was ik nog vergeten te vermelden.’)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*