Gedicht op Woensdag. Ik omhels de wereld

 

Redactie, Vuilnisbelt, Milieu, Asean

Ik woon op een vuilnisberg in Manila.
Ik snuif lijm in Sao Paulo.
Ik deal in Detroit.
Ik tippel in Bangkok.
Ik werk voor een euro per dag
en mijn dag telt 15 uren.
Ik ben twaalf en soldaat
van een Afrikaans leger zonder land.
Ik ben zonder papieren
in een land vol papier.
Ik ben monddood
in een land waar men vrijuit spreekt,
een land dat arme landen wijst
op de rechten van de mens
en dat mij uitwijst.

Ik omhels de wereld
en de wereld verplettert mij.

 

Foto: schermafbeelding uit repo CNN

Ook op Trefpunt: de gevangenen van Noord-Korea
Over Rob van Vlierden 32 Artikelen
Rob van Vlierden (1956) is gepensioneerd maatschappelijk werker. Zijn laatste job was in de bijzondere jeugdzorg. Van 2009 tot 2011 was hij dorpsdichter van Overpelt (nu is deze gemeente gefusioneerd met Neerpelt en herdoopt tot Pelt). Naast lezen, wandelen en joggen is reizen zijn grootste hobby, waarbij hij ervaren heeft, dat vooral het Aziatisch continent hem aantrekt. Hij trok herhaaldelijk rond in India, Indonesië, de Filipijnen, Laos en Cambodja. In Thailand bleef hij uiteindelijk vanwege de liefde plakken. Nu verdeelt hij zijn tijd tussen dat land en België waar hij twee zonen en vier kleinkinderen heeft en vrienden waar hij graag mee op stap gaat. (‘Die hobby was ik nog vergeten te vermelden.’)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*