Gebruik geen openbare oplaadstations voor telefoons: FBI

De FBI waarschuwt mensen om geen openbare telefoonoplaadstations te gebruiken, die populair worden op plaatsen zoals luchthavens en winkelcentra.

Hackers hebben een manier gevonden om malware en andere software op apparaten te introduceren via openbare poorten, aldus de FBI.

Vermijd het gebruik van gratis oplaadstations op luchthavens, hotels of winkelcentra Dat meldt het Twitter-account van de FBI in Denver. Slechte actoren hebben manieren gevonden om openbare USB-poorten te gebruiken om malware en bewakingssoftware op apparaten te introduceren. Neem je eigen oplader en USB-kabels mee en gebruik in plaats daarvan een stopcontact.

De waarschuwing op sociale media weerspiegelt de richtlijnen die het bureau op zijn website geeft.

Het FBI-kantoor in Denver vertelde The Hill dat er geen waarschuwing op zijn sociale media was en dat dit een openbare aankondiging was.

De FBI is niet de enige die waarschuwt om USB-oplaadstations te mijden.

Federale Communicatiecommissie (FCC) Het waarschuwt ook tegen het gebruik ervan op zijn website, bewerend dat hackers malware in USB-poorten kunnen laden, waardoor ze toegang krijgen tot “kwaadaardige” apparaten. Het bureau noemt dit ‘juice jacking’.

“Als uw batterij bijna leeg is, kan het opladen van uw elektronische apparaat bij gratis USB-oplaadstations zoals luchthavenpoorten, hotels en andere reisvriendelijke locaties ongelukkige gevolgen hebben”, aldus de FCC. “Je zou het slachtoffer kunnen worden van ‘Juice Jacking’, een nieuwe cyberdiefstaltactiek.”

De FCC waarschuwt dat dergelijke malwarecriminelen toegang kunnen krijgen tot persoonlijke gegevens en wachtwoorden, die ze persoonlijk kunnen gebruiken of aan andere actoren kunnen verkopen.

READ  Duizenden 'Destiny 2'-spelers eren Lance Reddick's Zavala in de Tower

In plaats van openbare USB-oplaadstations te gebruiken, raadt de FCC mensen aan een draagbare oplader te gebruiken, een stopcontact te gebruiken of een kabel voor alleen opladen aan te schaffen, waardoor gegevensoverdracht tijdens gebruik niet mogelijk is.

Bijgewerkt om 12:06 uur

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Deze inhoud mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *