Gastheren reageren ’s avonds laat op de schietpartijen op Tucker Carlson en Don Lemon

Nadat Fox News afscheid nam van Tucker Carlson en CNN Dan Lemon ontsloeg, vonden de Amerikaanse televisienieuwsjournalisten en presentatoren van late talkshows genoeg om over te praten.

Op “Jimmy Kimmel Live” grapte de presentator hoe Fox News “de banden had verbroken” met Carlson, die bekend staat om het dragen van accessoires. Kimmel, die het nieuws een “absoluut heerlijke schok” noemde, merkte op dat Lemon “niet het enige dramatische kabelnieuws was dat vandaag werd aangekondigd”. “Het is alsof Ronald McDonald en Burger King op dezelfde dag zijn ontslagen”, zei hij.

Na een “nieuwsflits” nadat Kimmel was ontslagen, ging hij terug naar Carlson, grappend dat de Fox News-presentator een pizza met worst en ananas had besteld tijdens zijn laatste aflevering van het netwerk.

“Daarvoor had hij ter plekke moeten worden ontslagen”, zei Kimmel.

Carlson’s “vergiftigt waarschijnlijk niet de hersenen van oudere mensen”, zei Kimmel. “Nu is de vraag, waar gaat hij het doen? Gaat hij naar de OAN? [One America News]Zal hij naar Newsmax gaan?”

Om hem ‘op weg’ te sturen, introduceerde komiek Carlson een spetterende reeks hoogtepunten, waaronder ‘een laatste dans met een van de gemeenste Thai Tuckers die ooit op de Amerikaanse televisie is verschenen’.

Op “The Daily Show”, zei gastgastheer Desi Lidick, “Carlson heeft jarenlang gezegd dat Mexicanen onze banen komen overnemen”, maar werd eruit gegooid door Rupert Murdoch. “Ze hadden zich zorgen moeten maken over Australië”, zei hij, eraan toevoegend dat de verhuizing “een enorm wit machtsvacuüm zou achterlaten bij Fox”.

READ  De tornado in Missouri doodt en verwondt velen

“Daily Show”-verslaggever Carlson zei dat hij een beetje nerveus is over wat hij nu gaat doen. “Weet je, het is zo nadat Papa John’s is ontslagen”, verwijzend naar de oprichter van het pizzabedrijf, John Schnatter, die aftrad na controversiële uitspraken te hebben gedaan. ‘Je weet dat hij ergens aan een pizzeria werkte waar je nog ergere diarree van krijgt.’

CNN “ontsloeg Don Lemon na 17 black-outs op oudejaarsavond”, zei Lidick.

‘Late avond met Seth Meyers’

Seth Meyers zei dat hij blij was dat Carlson weg was, maar gaf toe dat er een probleem was: “Als hij een show had, wisten we tenminste waar hij was.”

Meyers zei dat Lemon werd ontslagen wegens seksistisch gedrag. Hij grapte: “Heeft iemand een opening voor seks? O juist.”

Hij wendde zich tot Carlson in zijn “A Closer Look” -segment. Hij zei dat de Fox News-presentatoren die het nieuws over het vertrek van Carlson lazen, Carlson niet echt mochten. “Wauw, ik heb zeer overtuigende lezingen gezien op de Noord-Koreaanse televisie”, zei Meyers.

Meyers zei dat Carlson “slechte aannames” deed om te klinken alsof hij vragen stelde, wat volgens Meyers gevaarlijk was.

‘De late late show met James Gordon’

In de laatste aflevering van James Corden van ‘The Late Late Show’ haalde hij ook een van de grootste krantenkoppen van de dag: ‘Who Needs Enemies on Fox & Friends?’ Hij grapte.

Carlson – die bij MSNBC, CNN en Fox News heeft gewerkt – heeft geen opties, zei hij. “Binnenkort zal hij op het Weerkanaal zijn en zeggen dat orkanen worden veroorzaakt door dragqueens.” Hij noemde kort Lemon’s verdrijving van CNN.

READ  RNC weerlegt Biden-aankondiging met dystopische, door AI ondersteunde video

Tucker Carlson stopte met Fox News na onthulling van de Dominion-rechtszaak

Eerder op de avond berichtten kabelnieuwsprogramma’s over het nieuws met een zeer ernstige toon.

Alle ogen waren gericht op primetime Fox News om te zien of de ankers en ankers van het kanaal Carlson zouden noemen tijdens hun shows. In de show van Brett Baier werd Carlson niet genoemd, noch ‘Jesse Waters Primetime’.

Maar “Fox & Friends” gastheer Brian Guillemette vulde Carlson’s oude primetime slot. De voormalige gastheer buiten de poort aangesproken.

“Zoals je misschien hebt gehoord, zijn Fox News en Tucker Carlson overeengekomen om uit elkaar te gaan. Mijn beste wensen aan Tucker,” zei hij. “Ik ben en zal altijd beste vrienden blijven met Tucker.”

In ‘Hannity’ noemde presentator Sean Hannity Carlson niet, maar hij had wel een segment over Lemon dat hij als ‘nepnieuws’ beschouwde.

Op Newsmax’s “Greg Kelly Reports” zei voormalig president Donald Trump dat hij verrast was door het vertrek van Carlson bij Fox News, en noemde het voormalige presentator een “zeer goede man” met “zeer hoge kijkcijfers” die “verschrikkelijk voor mij” was.

De voormalige president zei dat hij niet wist of Carlson was ontslagen of vertrokken omdat hij “vrij spel” wilde.

Anderson Cooper leidde zijn CNN-show met de afzetting van Carlson en besprak het nieuws met gasten die speculeerden dat de Dominion-zaak mogelijk een rol speelde bij de verhuizing. Cooper vroeg zich ook af wat het lot was van andere Fox News-hosts die betrokken waren bij de Dominion-zaak.

‘Ik kan me niet voorstellen dat Maria Bartiromo vannacht goed slaapt’, zei Cooper. ‘Ik bedoel, als ze bereid zijn hem achter te laten met de kijkcijfers van Tucker Carlson, waarom dumpen ze haar dan niet?’

READ  Zijn plantaardige, graanvrije diëten gezond?

Aan het einde van het segment over Carlson verwees Cooper naar het ontslag van Lemon en herhaalde hij de verklaring van het bedrijf: “Dan zal altijd deel uitmaken van de CNN-familie.”

MSNBC-ster Rachel Maddow begon haar show om 21.00 uur door Carlson in de grotere context te plaatsen van rechtse mediafiguren uit de jaren dertig, waaronder radiojournalist Father Charles Coughlin en Rush Limbaugh en Glenn Beck.

Hij zei dat Carlson minder invloed heeft dan wie dan ook, aangezien de rol van de nummer 1 conservatieve brandweerman is afgenomen. Nu, zei hij, hebben conservatieven Carlson om de een of andere reden verwijderd.

“Ze hebben een van hun episodische dominante figuren verloren”, zei Maddow.

Ali Velshi nam het om 22.00 uur op tegen Lawrence O’Donnell van MSNBC toen hij zei dat de afzetting van Carlson goed was voor de democratie, maar dat Fox News hem zou kunnen vervangen door iemand die radicaler is, want dat is wat het bedrijfsmodel voorschrijft. NBC-desinformatiecorrespondent Ben Collins zei tijdens de show dat Carlson vaak het van haat vervulde online forum 4chan gebruikte voor inhoud.

“Tucker is eigenlijk een gemengd personage van een 4chan-gebruiker”, zei Collins.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *