Gasexplosie bij Chinees barbecuerestaurant doodt 31

CGTN

Hulpverleners reageren op 21 juni op een gasexplosie in een barbecuerestaurant in Yinchuan, Ningxia, China.CNN

Bij een gasexplosie in een barbecuerestaurant in de Chinese stad Yinchuan in de noordwestelijke regio Ningxia zijn woensdagavond zeker 31 mensen omgekomen en zeven gewond geraakt, meldden staatsmedia.

Volgens de staatsomroep CCTV werd de explosie veroorzaakt door een lek in een LPG-tank in het restaurant en rond 20.40 uur.

Een van de zeven gewonden verkeert in kritieke toestand. Zes anderen worden in het ziekenhuis behandeld met lichte verwondingen, brandwonden en glasscherven.

Lokale brandweerlieden stuurden 20 voertuigen en meer dan 100 personeelsleden ter plaatse, en de zoek- en reddingsoperaties gingen door tot 04.00 uur donderdagochtend, meldden staatsmedia.

Foto’s vrijgegeven door de staatsmedia tonen het beschadigde gebouw, de zwartgeblakerde buitenkant, puin op de grond en rook in de lucht. Brandweerlieden zijn te zien die de tweede verdieping op een ladder binnenkomen en mensen op brancards naar buiten tillen.

De Chinese president Xi Jinping Hij noemde de explosie “hartverscheurend” en een “diepgaande les”. Volgens CCTV gaf hij instructies aan de autoriteiten ter plaatse dat “alle inspanningen” nodig waren om de gewonden te behandelen, het veiligheidstoezicht te versterken en de veiligheid van de bewoners te beschermen.

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

Interviews door politie en brandweerlieden ter plaatse bevestigden dat twee restaurantmedewerkers een uur voor de explosie gas roken, zei de regering van Yinchuan in een verklaring die donderdag online werd geplaatst.

De twee medewerkers merkten dat de klep van de benzinetank kapot was en stuurden een andere medewerker om een ​​nieuwe te kopen. De explosie deed zich voor terwijl de klep werd vervangen.

Volgens de staatsmedia China Youth Daily heeft de politie negen mensen aangehouden en hun tegoeden bevroren, onder wie de restaurantmanager, werknemers en aandeelhouders.

Het restaurant bevindt zich aan een drukke straat, meldden staatsmedia. Het incident vond plaats kort voordat China begon aan zijn driedaagse nationale feestdag van donderdag tot zaterdag, ter gelegenheid van het Drakenbootfestival.

Het land is dit jaar opgeschrikt door verschillende veiligheidsincidenten. De kolenmijn stortte in In Binnen-Mongolië in februari 53 mensen stierven; Toen kwamen in april 29 mensen om het leven in het ziekenhuis bij de ergste brand in Peking in twee decennia.

READ  Celtics sluiten Kristaps Poroshenko in ruil voor drie teams met Wizards, Clippers: bronnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *