Fotografie van klasse. Takahiro Minami alias leaf _m_,Tokyo, Japan

Een boontje voor Kyoto

 

De vele foto’s van Takahiro Minami bekijken is er de oorzaak van dat Japan nog iets meer naar boven schuift op mijn lijstje “nog te bezoeken”. Het land heeft me altijd al gefascineerd. Takahiro, de man die ik u vandaag voorstel, heeft zonder meer een boontje voor Kyoto. Begrijpelijk want het is de vroegere keizerlijk hoofdstad en het culturele centrum van Japan. Kyoto is intact uit de Tweede Wereldoorlog gekomen omdat de Amerikanen het tijdens de bombardementen hebben gemeden. Het heeft dus een historisch centrum die naam meer dan waard.

“Kyoto where it rains” is de titel van een afbeelding waarop we een riksja rijder tijdens een plensbui zien. Je zou haast medelijden krijgen met de arme man die in deze barre omstandigheden moet werken. Regen en regenschermen zijn een geliefkoosd thema voor Takahiro. Hij zoekt het op en maakt dankbaar gebruik van reflecties in regenplassen. Doch ook grootsteden en mensenmassa’s leveren mooie plaatjes op. Ik heb spijtig genoeg slechts 21 foto’s kunnen kiezen en geloof me de keuze was lastig. Kijk en oordeel zelf via de link naar zijn instagramaccount.

Takahiro fotografeert met een Sony Alpha

Roger Stassen

Klik op de afbeelding om ze in een groter formaat te zien.

 

De Galerij

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn
 • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

4 Reacties

 1. Er hangt een heel mooie heldere sfeer over deze foto’s.
  En dat intrigeert om Japan eens te bezoeken, zoals je zelf zegt.
  Als fervent lezer vind ik die muurhoge bibliotheek natuurlijk de max.
  Alweer een geslaagde keuze van onze speurneus Roger. Toppie.

  Alphonse
  • Bedankt Alphonse, behoudens een zware verkoudheid met een druipspeurneus en niesbuien als gevolg, blijf ik met veel plezier verder speuren in fotografieland. Er is nog zoveel te ontdekken. Ik stuur steeds na publicatie een link naar de fotografen en ze zijn telkens enorm blij want onze aandacht voor hen is een blijk van waardering. En voor de bezoeker van deze website maar ook voor mezelf gaat een wereld open.

   Roger Stassen
 2. Het is weer prachtig uitgezocht. Complimenten!

  Berthy

  • Bedankt Berthy. Het doet me deugd dat je er van geniet.

   Roger Stassen

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)