Fotografie van klasse: Soai Pham Van Vu (Vietnam)

Om een beetje variatie te brengen in deze reeks zoek ik naar boeiende fotografen (en dan liefst autochtone) uit verschillende landen uit Z.O. Azië.
De regio is flink aan het boomen als toeristische bestemming. Bijgevolg worden we dagelijks overstelpt met vakantiekiekjes op de gekende sociale mediasites.
Soms zijn er pareltjes te ontdekken maar ik vind het ook en vooral interessant in het hoe iemand zijn eigen geboorteland in beeld brengt.

Toen ik van Soai Pham Van Vu uit Vietnam toestemming kreeg voor het publiceren van zijn foto’s was ik uitermate blij. Hij woont in de voormalige keizerlijke stad Hue. Hue is doordrenkt van geschiedenis met tal van historische gebouwen en unieke plekjes die vragen om gefotografeerd te worden.
Het was ontzettend moeilijk om een keuze (uit > 1500 afbeeldingen) te maken van zijn werk. Toch hoop ik dat de gekozen 21 jullie een idee geeft van wat deze man in zijn mars heeft.
Veel kijkgenot (klik op de foto’s voor een grotere weergave).

De bijschriften zijn van Soai Pham Van Vu

Dit is de link naar zijn instagramaccount:
https://www.instagram.com/soaipham/

 

Roger Stassen

 

De fotograaf

 

Fotografie Klasse, Vietnam, Vu Pham
Fotograaf Vu Pham

 

De galerij

 

 

 

 

 

 

 

 

foto  ©Soai Pham Van Vu

Redactie
Over Redactie 526 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

7 Comments

 1. Hallo Roger,
  Dit is een prachtige serie foto’s,fijn dat je kontakt hebt met zulke vakmensen,ik heb alles vergroot bekeken.
  Ga zo door Roger het heeft heel veel lees en kijkgenot.

  • Bedankt voor je mooie reactie beste Jaap. Inderdaad, plaatselijke fotografen kunnen hun eigen land of regio zoveel mooier in beeld brengen dan de verdwaasde toerist die enkel platgetreden paden bewandelt en het lijstje van voorgekauwde bezienswaardigheden afhaspelt. Er zijn uitzonderingen en die komen later aan de beurt. Hoe ik deze talenten ontdek is een goedbewaard geheim. Ik verklap het jou wel mits het aanbieden van een lekker glas gekoeld Thais bier gezeten op je veranda in Chiang Kham. Afgesproken?

 2. Heel mooie foto’s. Het lukt me jammer genoeg niet ze uit te vergroten. Het genot van het kijken kan misschien vergroot worden door war Vietnamese muziek?

  • Als het goed is moet iedere foto door erop te klikken in een nieuw venster worden weergegeven. Zegt de cyberwetenschap. In de praktijk wil er nog wel eens een ‘snekkie’ optreden, waarvoor bij voorbaat verontschuldiging..

  • Mooie foto’s bekijken terwijl je plaatselijke muziek beluistert, prima idee Tino. Dit lijkt me best realiseerbaar. Zal het bij een volgende reportage in de praktijk brengen.

 3. Het is inderdaad weer een bijzondere serie foto’s. Goed dat je zijn instagramaccount er bij zette, om zo nog meer fraaie foto’s te zien.

  Berthy

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.