Fotografie van klasse. Tamlikho Tam, Indonesië


Tamlikho Tam, uit Depok, West-Java, is accountant én amateur-fotograaf.

Uit Indonesië dus en het hoeft niet te verwonderen dat ‘s werelds grootste eilanden archipel (13 572 eilanden) heel wat aan natuurschoon te bieden heeft. Een mensenleven is te kort om ze allemaal te gaan bezichtigen. Rest ons enkel om plaatselijke talentvolle fotografen op te speuren die ons willen laten meegenieten.

Tamlikho was hier graag toe bereid. Op zijn instagramaccount vond ik meer dan 500 afbeeldingen (zie bijgevoegde link). Het valt me op dat hij vooral geboeid lijkt door mens en natuur, het plattelandsleven, beweging (bijv.spelende kinderen) en portretfotografie.

Ik maakte me de bedenking dat wij zelf nooit in staat zouden zijn om dergelijke foto’s te nemen. Dit kan enkel een van hen, iemand die de taal spreekt en het vertrouwen geniet van de bewoners.

De complexloze relaxtheid en puurheid straalt er vanaf.

Een bleekneus toerist in bermuda broek met een camera bungelend om zijn zonverbrande nek, lukt dit nooit.

 

Roger Stassen

 

https://www.instagram.com/tamlikho/

NB Op de foto’s klikken voor grotere weergave in apat venster

 

De galerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Redactie
Over Redactie 640 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Fotografie heeft vele genres en stijlen, vergelijkbaar met muziek. De ene houdt van jazz en blues, de andere van funk, R&B, punk, hardrock, softpop, zelfs klassieke muziek is niet onder één noemer te vangen. Ik hoop met deze reeks de nodige variatie te brengen zodat iedereen zijn gade vindt. Het is een zoektocht naar schoonheid, het enige criterium dat geldt… maar ook dat is persoonlijke smaak. Feit is dat de verschillende fotografen ons een gevarieerd beeld leveren van Azië, missie geslaagd.

  2. Dit is een voltreffer, Roger.
    Allez, naar mijn smaak dan gezien.
    Gevat in zijn naturel.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.