Fotografie van klasse. Arif Budoyo (Indonesië)


 De verborgen wereld van Arif Budoyo

 

Wanneer je als geboren Europeaan in Thailand verzeild raakt kijk je je ogen uit. De kamerplanten van bij je thuis op de vensterbank staan hier in volle grond en zijn twee of zelfs drie maal groter. Tropische flora is er zo overweldigend aanwezig en er is geen enkele periode tijdens het jaar dat er geen bloemen zijn. Ik zal wel niet de enige zijn die deze bloemenpracht als een bezetene ging fotograferen. Thuis ontdekte ik dan dat er meer op de foto stond dan bloemen en bladeren. In de tropen is er niet enkel een overvloed aan flora, het krioelt er ook van insecten. De afwezigheid van vriestemperaturen en de grote luchtvochtigheid fungeren als een gigantische broedkamer. Ze zijn massaal aanwezig, ja ze zijn alomtegenwoordig!

Het is dus niet verwonderlijk dat sommigen gefascineerd raken door de wonderlijke wereld der insecten. Dat is het minste wat je kan zeggen van Arif Budoyo uit Solo, Indonesië. Hij heeft een indrukwekkend aantal prachtige afbeeldingen gemaakt en tracht steeds, in de mate van het mogelijke, er de juiste soortnaam bij te plaatsen.

Treedt binnen in de wereld van de macrofotografie en kijk hoe mooi deze, voor ons dikwijls verborgen wereld, wel is. Zo dichtbij heeft u ze nog nooit gezien… en misschien bedenkt u zich de volgende keer wanneer u wil uithalen met een opgevouwen krant of vliegenmepper.

Roger Stassen

 

De fotogalerij

 

Meer van Arif Budoyo

http://ink361.com/app/users/ig-588033929/aisbudoyo/photos

of instagram: aisbudoyo

Klik op een foto om een grotere versie te zien.


Redactie
Over Redactie 654 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

4 Comments

  1. Marmelade Hoverfly… de namen van de diertjes zijn al even indrukwekkend
    als de foto’s.
    Straffe research, Roger.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.