Fotografie van klasse. Aaron Zhou uit Shanghai, China. Alias sleepingforest1226


3D animator & urban explorer

Wanneer is fotografie kunst? Wees niet bevreesd, ik ben absoluut geen zelfverklaarde kunstgoeroe, noch heb ik enige ambitie hiertoe. Welnu mijn antwoord is: als ik het zou willen laten inkaderen en op een mooie plaats in mijn woonkamer hangen, dan is het kunst. Toen ik het werk van deze fotograaf uit Shanghai voor het eerst zag kreeg ik de zojuist beschreven neigingen. Of mijn echtgenote dezelfde smaak heeft betwijfel ik, spijtig.

Aaron Zhou heeft in juni jongstleden trouwens geëxposeerd in het Rockbund Art Museum van Shanghai. In een metropool met 24,15 miljoen inwoners zijn er handenvol fotografen die zich toeleggen op “stadsfotografie” maar hij heeft de klasse en het talent. Bij de afbeelding “Yangshan Port moest ik aan Mondriaan denken en hoe vinden jullie “theworldneedsmorespiralstaircases” bijvoorbeeld?

Ach bekijk en oordeel het rustig zelf en mocht u mijn enthousiasme delen dan is er de link naar zijn instagramaccount.

Roger Stassen

https://www.instagram.com/sleepingforest1226/

 

Klik op foto voor vergroting in apart venster

De galerij

 

©Aaron Zhou

 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.