Federale rechter zegt dat Border Patrol vrijgaveberichten niet kan negeren om back-ups te vergemakkelijken

Een federale rechter in Florida heeft de Amerikaanse grenswacht donderdag bevolen geen migranten vrij te laten zonder de juiste kennisgeving om voor de immigratierechtbank te verschijnen.

Lee Gelernt, hoofdadvocaat van de American Civil Liberties Union voor titel 42-geschillen, zei dat het bevel geen invloed zou hebben op het aflopen van de immigratiebeperkingen van titel 42 tijdens de pandemie.

Maar dat zou de inspanningen van de grenspatrouille kunnen bemoeilijken om te beheren hoeveel migranten de Verenigde Staten binnenkomen.

Om de verwerking te versnellen, heeft de Border Force toegestaan ​​dat sommige mensen zonder formele kennisgeving worden vrijgelaten, wat tijd kost om zich voor te bereiden en kan leiden tot overbevolking bij grensovergangen. Maar nadat Florida de eerdere versie had aangevochten, stopte de regering-Biden.

Nadat de Border Patrol deze week een herzien beleid had uitgebracht, stapte Florida terug naar de rechtbank om te proberen de vrijlating zonder voorafgaande kennisgeving te blokkeren, wat leidde tot een tijdelijk straatverbod dat donderdag werd uitgevaardigd.

De Border Security Force zei in een verklaring dat het voldoet aan het gerechtelijk bevel en de volgende stappen evalueert.

“Dit is een schadelijke uitspraak die zal leiden tot onveilige drukte bij CBP-faciliteiten en ons vermogen zal verminderen om immigranten efficiënt te verwerken en te verwijderen, en riskeert gevaarlijke omstandigheden te creëren voor grenswachters en immigranten. Wanneer grenspatrouillestations overvol zijn, kan de veiligheid en beveiliging van immigranten en arbeiders Het blijft waar dat republikeinse en democratische regeringen deze voorwaardelijke vrijlating hebben gebruikt om te beschermen

Aaron Reichlin-Melnyk, beleidsdirecteur van de American Immigration Council, zei bezorgd te zijn over de gevolgen van het bevel van de rechter.

READ  Californische atmosferische rivier: Zware regen doemt op voor meer dan 15 miljoen mensen tijdens overstromingswacht

“Het duurt 2 tot 3 keer langer voordat een persoon een bericht verwerkt om voor de rechtbank te verschijnen dan iemand voorwaardelijk vrij te laten, wat betekent dat je een barrière hebt aangescherpt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *