Fed: Biden benoemt Philip Jefferson als Fed-vicevoorzitter, tikt Adriana Kugler aan als eerste Latino-gouverneur

President Biden maakte vrijdag twee belangrijke nominaties voor de Federal Reserve Board bekend, de eerste voor een Latino-gouverneur en Tweede zwarte vice-president bij de Fed.

Het Witte Huis noemde Philip Jefferson, die vorig jaar de federale gouverneur was, de nee. 2 wordt gepromoveerd naar de post. Biden was ook genomineerd Adriana D. Kugler, nu de Amerikaanse directeur van de Wereldbank, voor een zetel als gouverneur. Die bewegingen zullen een vacature opvullen die bij de centrale bank was ontstaan ​​nadat voormalig vicevoorzitter Lael Brainard naar het Witte Huis was verhuisd. De resultaten zullen de inspanningen van de Democraten versterken om de 109 jaar oude centrale bank een betere afspiegeling te laten zijn van het land dat zij bedient.

“Deze genomineerden begrijpen dat deze baan geen partijdige taak is, maar van cruciaal belang is voor het maximaliseren van de werkgelegenheid, het handhaven van prijsstabiliteit en het toezicht houden op de vele financiële instellingen van ons land”, zei Biden in een verklaring. “Ik ben ervan overtuigd dat deze genomineerden zullen helpen voortbouwen op het historisch sterke economische herstel dat we onder mijn bestuur hebben genoten.”

Via een woordvoerster van de Fed weigerde Jefferson commentaar te geven, en Kugler reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Biden zal Fed-gouverneur Lisa Cook hernoemen voor een nieuwe volledige termijn van 14 jaar. Toen Cook vorig jaar tot het bestuur werd bevestigd, vervulde hij een zetel met een aflopende termijn die eindigt in januari 2024. De veelgeprezen econoom Cook, 58, is de eerste zwarte vrouw die toetreedt tot het bestuur van de centrale bank.

READ  Disney klaagt DeSantis aan, zegt dat de overname van Park 'vergelding' is

Met nieuwe kandidaten probeert Biden de meest diverse Fed uit de geschiedenis bij elkaar te krijgen

Kugler, 53, is het afgelopen jaar algemeen directeur van de Wereldbank geweest voor Noord- en Zuid-Amerika en heeft een lange carrière als ontwikkelings- en arbeidseconoom achter de rug. Hij was hoofdeconoom bij het ministerie van Arbeid Hij was ook hoogleraar openbaar beleid en economie aan de Georgetown University van 2011 tot 2013 en gedurende meer dan een decennium.

Zijn benoeming was Sen. Het komt na een lange drukcampagne van Robert Menendez (DN.J.), die de regering-Biden bekritiseerde omdat ze nog geen Latino-econoom bij de centrale bank had benoemd. Hij heeft ook kritiek geuit op het gebrek aan Latino-leiderschap binnen de regionale banken van de centrale bank.

In een verklaring zei Menendez dat de benoeming van Kugler “een nieuw hoofdstuk inluidt bij de Federal Reserve, die in 109 jaar geen Latino of Latino aan de top van zijn leiderschap heeft gehad”.

“Door Philip Jefferson te verheffen tot vice-president, Lisa Cook te herbenoemen tot lid van de raad van bestuur en Adriana Kugler te benoemen als de eerste Hispanic die zitting heeft in de raad van bestuur, geeft president Biden aan dat de hoop en dromen van zwarte en Latino-Amerikanen centraal staan ​​in Amerika’s belofte’, zei Menendez.

De Fed verhoogt de rente met 0,25 procentpunt, wat de laatste verhoging zou kunnen zijn

Het Witte Huis overwoog andere potentiële kandidaten voor het vice-presidentschap, waaronder Harvard-econoom Karen Tynan en Northwestern-econoom Janice Eberly. Maar mensen die dicht bij de onderhandelingen stonden, zeiden dat Menendez, die in de Senaatsbankcommissie zit en stemt om Fed-genomineerden te bevestigen, zich inzet voor Latino-vertegenwoordiging en een lijst heeft samengesteld met potentiële kandidaten voor het Witte Huis. Kugler staat niet op die lijst.

READ  De Fed zal de rente waarschijnlijk met een kwartpunt verhogen, maar daarvoor zijn geruststellende markten in het banksysteem nodig

Voordat hij lid werd Fed Jefferson, 61, was econoom aan het Davidson College. Zijn Onderzoek Richt zich op ongelijkheid, hoe bedrijfscycli de armoedecijfers beïnvloeden en de rol van onderwijs als schild tegen werkloosheid. Hij was de vierde zwarte man die in het bestuur van de Fed werd benoemd en werd bevestigd met tweeledige steun.

“Zoals we uit ervaring weten, bevordert het streven naar maximale werkgelegenheid en stabiele prijzen een economische omgeving die wordt gekenmerkt door een dynamische arbeidsmarkt, ondernemerschap, particuliere besparingen en investeringen, en aanhoudende groei van consumptie en productie op de lange termijn”, aldus Jefferson. gezegd Tijdens zijn bevestigingshoorzitting in februari 2022. “Bovendien vereist inclusieve welvaart op de lange termijn zorgvuldige aandacht voor de veiligheid en soliditeit van de Federal Reserve Banken en de stabiliteit van het financiële systeem.”

In veel opzichten is de rol van de vicevoorzitter het versterken van de boodschap en de agenda van de voorzitter. Indien bevestigd, zal Jefferson-president Jerome H. Zal nauw samenwerken met Powell. De centrale bank verhoogde deze week voor de 10e keer in 14 maanden de rente. Maar door een mix van goed en slecht economisch nieuws – en het vooruitzicht van een rampzalig faillissement van de Amerikaanse regering – zijn de leiders van de Fed onzeker over hun volgende stap.

De inflatie is nog steeds hoog en de economie is meer vertraagd dan aan het begin van het jaar werd verwacht. De bankencrisis van dit voorjaar zette banken ertoe aan om hun kredietverlening terug te schroeven, waardoor veel kleine bedrijven moeite hadden om te groeien of plannen te maken voor de toekomst.

READ  De Conservatieve Partij van de Britse premier Sunak werd door de kiezers afgewezen bij de lokale verkiezingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *