Berthy’s goud van oud. Fatsoenlijke mannen

Twee weken was ik in Nederland voor familiebezoek en dan toch weer Thaise vooroordelen tegenkomen. Zo zat ik toen in een restaurant van La Place met een tafeltje naast mij twee vrouwen en een man. Een vrouw met man en een vrouw zonder man, zo typeerde ik ze. Het tafeltje naast mij was een meter bij mij vandaan en dus kon ik, of ik het nu wilde of niet, hun gesprek volgen. Het ging over vakantie en op enig moment vroeg de vrouw ‘zonder’ aan de vrouw ‘met’ of zij Hans nog weleens zagen.

Ben één keer met hem uit eten geweest zei de vrouw zonder, maar het werd verder niets, want hij wilde zo graag met me mee naar huis, zodat het lekkere eten ineens niet meer te verteren was.
Hans zien we regelmatig zei de vrouw met, maar nu is hij op vakantie naar Thailand.
Mijn aandacht was nu echt getrokken.

Ooh zei de vrouw zonder en het klonk toch wat teleurgesteld, dan had ik wel mee gewild!
Och zei de vrouw met, hij is vast naar de goedkope hoeren en dan kan hij jouw niet gebruiken, lachte ze.
Hoe zo dan? vroeg de vrouw zonder.
Dat weet je toch wel zei de vrouw triomfantelijk. Zo gaat het daar toe. Het is min of meer één grote hoerenkast, daar heeft een fatsoenlijke man of vrouw weinig te zoeken.
Ooh zei de vrouw zonder toch wel teleurgesteld. Maar hoe weet je dat dan?
Ik weet er alles van zei de vrouw met, terwijl haar man in de verte staarde. Ik laat me niets wijs maken.

Berthy Jenner, Fatsoenlijke mannen

Op dat moment kon ik het niet laten me in het gesprek te mengen en vroeg aan de vrouw met: Hoe komt u aan die kennis over Thailand? Internet en reisgidsen antwoordde zij weer triomfantelijk.
En u bent er vaak geweest? vroeg ik.
Nee dat niet zei de vrouw, ben er niet naartoe te slepen!
Ik woon er tien jaar en ben met een Thaise getrouwd, voegde ik toe en vervolgde met: Ik heb een hele goede, zorgzame, mooie en lieve vrouw en we hebben een dochter, waar zij heel goed voor zorgt, overigens zonder mij te vergeten.
De vrouw met viel stil en haar man werd ineens spraakzaam. Is dat soms de reden dat jij er niet heen wilt zei de man, je noemt het goedkope hoeren maar deze man die er woont heeft alleen maar complimenten voor zijn vrouw.
Dan heeft hij geluk gehad, bitste de vrouw met, waarop de man kaatste met de haast dodelijke woorden: HIJ WEL !

 

Meer Berthy op www.sifaa.nl

 

Berthy Jenner
Over Berthy Jenner 41 Artikelen
Berthy Jenner is Haagse pensionado en blogger. Woont met Yui en dochter Robin in Chiang Mai, Thailand en geniet van elke dag. Meer van en over Berthy is te lezen op zijn blogsite www.sifaa.nl

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.