Fargo: Eén politieagent gedood, 2 anderen gewond bij schietpartij in Fargo

WDAY-TV/AP

Afgebeeld in deze video, werken wetshandhavers op de plaats van een schietpartij in Fargo, North Dakota, vrijdag 14 juli 2023.CNN

Een politieagent in Fargo werd gedood, twee andere agenten zijn in kritieke toestand en een burger raakte vrijdagmiddag gewond bij een schietpartij, aldus de politie.

De politie heeft de overledene geïdentificeerd als agent Jake Wallin (23). In een persbericht van zaterdag.

Agenten Andrew Todas en Tyler Howes liepen beiden schotwonden op en verkeren in kritieke maar stabiele toestand in een zorginstelling, aldus de vrijlating.

De verdachte, die tijdens het incident werd neergeschoten door agent Zachary Robinson, is geïdentificeerd als Mohammad Barakat, 37. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht waar hij later bezweek aan zijn verwondingen, aldus het persbericht.

Een 25-jarige vrouw werd tijdens het incident ook neergeschoten en met “ernstige verwondingen” naar een medische instelling gebracht.

De schietpartij vond vrijdag plaats nabij 9th Avenue South en 25th Street South in Fargo.

Politiechef Dave Zipolski zei zaterdag op een persconferentie dat er “geen bekend motief” was voor de schietpartij. “Ik denk dat we later zullen weten waarom.”

Zipolski zei dat agenten een routinematig verkeersongeval aan het onderzoeken waren toen de schoten werden afgevuurd. Hij voegde eraan toe: ‘Ik weet het niet [Barakat] maakte deel uit van het conflict”, maar het onderzoek loopt nog.

“Onze agenten voerden hun taken uit met betrekking tot wat wij zeggen een routinematig verkeersongeval was”, zei de politiechef. “Toen ze dat deden, om wat voor reden dan ook, begon deze man op hen te schieten, drie van hen te raken en ook de brandweermannen neer te schieten die de slachtoffers verzorgden.”

Jack Dura/AP

Bloemen rusten bij de plek waar vrijdag een politieagent werd doodgeschoten en twee anderen ernstig gewond raakten.

“De gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur behoren tot de moeilijkste in de bijna 150-jarige geschiedenis van onze afdeling”, zei Zipolski in het persbericht. “Dit is een wrede en ondenkbare daad van agressie tegen onze agenten en de hele metrogemeenschap.”

Robinson is met betaald administratief verlof in afwachting van een onderzoek naar zijn gebruik van geweld, zoals gebruikelijk is in Fargo.

Wetshandhavers paradeerden vrijdagavond met hun patrouillewagens met lichten langs de Interstate 94 en Fargo. Dat meldt CNN-partner KVLY. Getuigen vertelden KVLY dat de schietpartij plaatsvond na een verkeersongeval.

Fargo is de dichtstbevolkte stad in North Dakota, met een bevolking van ongeveer 125.990. Volkstelling 2020. De stad ligt aan de oostgrens van de staat met Minnesota, ongeveer 300 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bismarck.

READ  Vijf planeten staan ​​in een rij aan de nachtelijke hemel. Hier leest u hoe u de parade kunt bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *