FAA: Aannemers hebben per ongeluk bestanden verwijderd, waardoor het veiligheidssysteem uitviel

Opmerking

De Federal Aviation Administration zei donderdag dat aannemers die werken aan een systeem dat piloten op de hoogte stelt van mogelijke risico’s van “per ongeluk verwijderde bestanden”, vorige week hebben geleid tot duizenden vertragingen en gestrande vluchten in het hele land.

Terwijl wetgevers antwoorden eisen over de oorzaak van de storing, zei het bedrijf dat het het onderzoek voortzet en het Congres op de hoogte heeft gehouden van de laatste bevindingen.

Het systeem verspreidt bulletins, aankondigingen genaamd, aan luchtvaartmaatschappijen en is een drie decennia oude lappendeken van nieuwe technologie en componenten. In haar verklaring van donderdag zei de FAA dat contractarbeiders probeerden de synchronisatie tussen de live database en het back-upsysteem te herstellen toen het probleem begon.

Het systeem begon in de middag van 10 januari uit te vallen en pogingen om het te herstellen waren tot de avond mislukt. jan. In de vroege uren van de 11e besloot de dienst het systeem te resetten en gaf opdracht tot een landelijke stopzetting van het vliegverkeer – de eerste sinds 9/11. Het luchtverkeer kwam al snel weer op gang, maar de vertragingen hielden de hele dag aan.

FAA-systeemstoring zorgt voor nieuwe verstoring van het vliegverkeer in de VS

De FAA zei dat de eerste beoordeling geen bewijs vond van een cyberaanval of kwaadwillige bedoelingen.

De storing benadrukt de verouderde computersystemen waarop luchtvaartbeveiliging vertrouwt. Het is onduidelijk hoe de fout het hele meldingssysteem zal doen uitvallen, maar de FAA zei dat het stappen heeft ondernomen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat het veerkrachtiger blijft.

READ  De studie suggereert dat de binnenste laag van de aarde een ijzeren bal is van 400 mijl breed

“Het bureau gaat snel over tot het overnemen van andere lessen die zijn geleerd in onze inspanningen om de blijvende kracht van het luchtverkeersleidingssysteem van het land te waarborgen”, aldus de FAA.

De storing komt nadat Southwest Airlines in december duizenden vluchten had geschrapt vanwege verouderde technologie.

Beide incidenten hebben het congresonderzoek naar het luchtvaartsysteem verscherpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *