Indonesië. Excuus naar Thailand voor homofobie landgenoten

Een homoseksueel stel uit Thailand kreeg de schrik van hun leven nadat ze foto’s van hun trouwceremonie op Facebook geplaatst hadden. Vanuit Indonesië werden ze dagenlang overstroomd door beledigende commentaren en religieuze vermaningen. De commentaren varieerden van opmerkingen zoals ‘God heeft het verboden’ en ‘Reden waarom de wereld verdoemd is’ tot regelrechte beschimpingen zoals lul en klootzak.

Posted by สุริยา เกิดแสง on Sunday, April 4, 2021

Sommige reacties uitten zelfs dreigementen dat ze omgebracht zouden worden, evenals hun ouders, familieleden en zelfs de trouwfotograaf. Voor het stel werd dit de aanleiding om rechtsbijstand te zoeken, die ze vonden bij Ronnarong Kaewpetch, een advocaat met een netwerk dat campagne voert voor sociale rechtvaardigheid.

‘’Indonesiërs, denk niet dat ik niets tegen jullie vermag omdat jullie daar zitten. De dag dat jullie voet zetten in Thailand zal ik ervoor zorgen dat de politie jullie opwacht met een arrestatiebevel’’, schreef hij.

Als een lopend vuurtje ging het rond op de sociale media in Indonesië. Wat volgde was een massale reactie van Indonesische mensen die zeiden zich te schamen voor het homofoob gedrag van hun landgenoten, die werden weggezet als ‘onbeschaafd’.

Hi👋
Here, I am also a representative of Indonesian citizens who apologize to the couple who have been bullied by…

Posted by Triska Yullia on Wednesday, April 14, 2021

Onder de wat vreemd geformuleerde hashtag #IndonesiaSaySorryForThailand, werden excuses gemaakt naar het Thaise stel en de LGBTQ+ gemeenschap in Thailand.

In Thailand zijn huwelijken tussen gelijke seksen tot op heden niet wettelijk erkend. De behandeling van een wetsvoorstel dat daar verandering in moet brengen, werd verschillende keren uitgesteld. Het weerhoudt homoseksuele stellen er echter niet van om groots opgezette trouwfeestjes uitbundig te vieren.

Lees ook: Thailand weifelend naar same-sex relaties

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*