EXCLUSIEF: Adani uit India zegt dat de verkoop van aandelen van $ 2,5 miljard op schema ligt ondanks de opschudding van de bankiers

MUMBAI, 28 januari (Reuters) – $ 2,5 miljard aandelenverkoop door India’s Adani Enterprises! (ADEL.NS) De geplande uitgifteprijs is gepland, vertelde het bedrijf zaterdag aan Reuters, terwijl bankiers veranderingen overwegen als gevolg van de marktmanier in de aandelen van de groep, aldus de bronnen.

Drie mensen die bekend waren met de zaak vertelden zaterdag aan Reuters dat de bankiers van de deal overwogen de verkoop te verlengen of de uitgifteprijs te verlagen, nadat de aandelen van Adani waren gedaald na het rapport van de Amerikaanse short seller.

In een verklaring zei de Adani Group: “Er is geen wijziging in het schema of de uitgifteprijs.”

“Al onze belanghebbenden, inclusief bankiers en investeerders, hebben het volste vertrouwen in de FPO (follow-up openbaar bod). We hebben veel vertrouwen in het succes van de FPO”, aldus het.

De zeven beursgenoteerde bedrijven van de groep, gecontroleerd door een van ’s werelds rijkste mannen, Gautam Adani, hebben $ 48 miljard aan totale marktwaarde verloren sinds Hindenburg Research dinsdag zorgen uitte over schuldenniveaus en het gebruik van belastingparadijzen.

De Adani Group noemt het rapport ongegrond en overweegt actie te ondernemen tegen Hindenburg.

Een van de opties die bankiers overwegen, is het verlengen van de inschrijvingsdeadline van dinsdag met vier dagen, aldus bronnen.

De aandelen van het vlaggenschip van de groep, Adani Enterprises, daalden vrijdag met 20%, waardoor ze 11% onder de minimale aanbiedingsprijs in de secundaire verkoop kwamen te liggen.

Op de eerste dag van de retailveilingen op vrijdag trok de publicatie 1% van het beoogde aantal abonnees, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de vraag of het zou kunnen doorgaan.

READ  Voormalig Byte Dance-directeur beschuldigt TikTok-moederbedrijf van 'onwettig' zijn

Beleggers, voornamelijk retailers, boden op ongeveer 470.160 van de 45,5 miljoen aangeboden aandelen, zo bleek uit beursgegevens.

“Iedereen was geschokt. Ze hadden zo’n slechte reactie niet verwacht”, zegt een bron.

Een andere optie die door bankiers wordt overwogen, is het verlagen van de rente, aldus bronnen, die suggereerden dat het met maar liefst 10% zou kunnen worden verlaagd.

Adani had een bodemprijs van 3.112 roepies ($ 38,22) en een plafond van 3.276 roepies per aandeel – op 2.761,45 roepies op vrijdag.

Maandag wordt een beslissing verwacht, aldus de bronnen.

“Herziening van de prijsklasse of verlenging van de periode van openbare uitgifte kan technisch gezien worden gedaan door middel van een advertentie in de krant en een extra aanbieding”, zegt Sumit Aggarwal, managing partner van Regstreet Legal Advisors en voormalig ambtenaar van de Capital Markets Regulator of India.

De verkoop werd geleid door Jefferies, India’s SBI Capital Markets en ICICI Securities. Ze reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Het Hindenburg-rapport vroeg zich af hoe de Adani Group bedrijven gebruikte in offshore belastingparadijzen zoals Mauritius en de Caribische eilanden.

Het zei dat het “substantiële schulden” had bij belangrijke beursgenoteerde Adani-bedrijven, waardoor de hele groep in een “financiële veilige positie” kwam.

Sriram Mani en Jayshree B Upadhyay rapporteren; Bewerking door Aditya Kalra, William Mallard en Jason Neely

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *