Evacuatie van fabrieksbrandweerlieden in Brunswick Georgia

(CNN) Een fabrieksbrand die aanleiding gaf tot evacuaties in Brunswick, Georgia, is zaterdagmiddag geblust. Zoals daarin vermeld Raad van Commissarissen van Glynn County.

De Brand in Pinoa-fabriekLevering van speciale colofonium- en polyterpeenharsen, zaterdagochtend vroeg, gestraald met board zei bijna drie uur later op Facebook Het is beperkt en heeft geen directe zorg voor de openbare veiligheid.

Later op de zaterdag zei het bestuur in een andere Facebook-post dat het vuur opnieuw was opgelaaid en dat er een bevel tot onderdak was uitgevaardigd voor een straal van anderhalve kilometer rond de fabriek. Alle bevelen voor evacuatie en onderdak werden rond 22.00 uur opgeheven en ambtenaren zeiden later dat het vuur uit was.

Tijdens een persconferentie zaterdagavond zei de burgemeester van Brunswick, Cosby Johnson, dat hij een noodaankondiging voor de stad had afgegeven.

“Omdat we niet weten in hoeverre we dit vuur kunnen beheersen en we niet kunnen voorspellen waar de wind naartoe gaat, dachten we dat het beter zou zijn om met onze hele stad te praten, niet alleen met een deel ervan”, zei Johnson. gezegd.

Kimberly Michelle Edmond kreeg het advies eerder zaterdag op de locatie te blijven, Hij vertelde CNN dat het vuur rond 17.00 uur nog brandde en dat hij het kon ruiken vanuit het huis van zijn moeder, ongeveer anderhalve kilometer verderop. Edmond zei dat hij zich een beetje duizelig voelde toen hij naar buiten ging, maar beschreef de geur van de lucht niet als bijzonder slecht.

Major voegde eraan toe dat de stad een opvangcentrum heeft geopend voor mensen die uit hun huizen zijn verdreven.

READ  Heldere lichtbollen aan de hemel in Noord-Californië

Ambtenaren bedankten nabijgelegen steden en provincies, waaronder Jekyll Island, Savannah, Wayne County, Georgia en Jacksonville, Florida, voor het sturen van middelen om te helpen.

Volgens de assistent-brandweercommandant van Brunswick, Lawrence Cargill, was de oorsprong van de brand zaterdagavond nog onbekend.

Correctie: dit verhaal is bijgewerkt met de juiste spelling van Glynn County.

Keith Allen van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *