Er wordt een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de Titanic

Suleiman Dawood wilde niet in diepzeewater ter grootte van een minibus duiken om de Titanic te verkennen, die zondag zonk.

Volgens zijn tante van vaders kant was hij zelfs ‘verschrikkelijk’.

Maar de 19-jarige, die net zijn eerste jaar aan de Strathclyde Business School in Glasgow, Schotland heeft afgerond, wist dat de gevaarlijke reis belangrijk was voor Shahjada Dawood, 49, de vader van de Pakistaanse president. Dus hoewel hij “er nog niet helemaal klaar voor was” en zijn zorgen uitte aan een ander familielid, sloot Suleman zich dit weekend aan bij zijn levenslange, door de Titanic geobsedeerde vader en vier vreemden op een cruise van $ 250.000 per hoofd van 400 mijl naar Newfoundland.

“Als je me een miljoen dollar had gegeven, was ik niet aan boord van de Titan gegaan”, zei Azme Dawood, de zus van Shahjada, donderdag tegen NBC.

De aangrijpende bekentenis van Dawood komt nadat de Amerikaanse kustwacht donderdag bevestigde dat alle vijf mensen aan boord van de Titan zouden zijn omgekomen bij een “catastrofale explosie” van het vermiste schip. Ambtenaren zeggen dat de staartkegel van de onderzeeër ongeveer 1.600 voet boven de RMS Titanic werd gevonden en dat een “catastrofaal verlies van drukkamer” iedereen aan boord onmiddellijk zou hebben gedood.

Het tragische nieuws komt na een daglange zoektocht naar het schip, dat minder dan twee uur na de door OceanGate Expeditions georganiseerde reis het contact met zijn ondersteuningsschip verloor. Onder degenen op de boot bevonden zich Sulaiman en zijn vader; OceanGate-CEO Stockton Rush; Britse zakenman Hamish Harding; en de Franse duiker Paul-Henri Narcolet.

READ  Opperrechter Roberts weigert te getuigen voor Senaatspanel: NPR

“Ik voel me erg slecht dat de hele wereld zoveel schokken en spanning moet doormaken”, voegde Dawood eraan toe. “Ik heb het gevoel dat ik in een heel slecht beeld zit met het aftellen, maar je weet niet waar je naar aftelt.”

Liefkozend bekend als “Mr. Titanic”, was zijn beslissing om een ​​reis naar de locatie te maken niet ongebruikelijk gezien zijn reputatie als een ervaren scheepswrakonderzoeker. De 77-jarige heeft al op meer dan 35 locaties gedoken en werkte voor de RMS Titanic. die het patent van het schip heeft.

De dochter van Narjolet, Sidon Narjolet, zei dat ze onmiddellijk vervuld was van “veel stress, zeer gemengde gevoelens” toen ze hoorde dat haar vader een van de vijf verdronken vermisten was. Hij sprak met Reuters Voor de strenge bevestiging van donderdag over Titan zei Sidon dat zijn vader wist “hoe te reageren op problemen” op de onderzeeër en dat hij geloofde dat hij de situatie goed aanpakte.

“Shajata Dawood, zijn zoon Sulaiman Dawood en Stockton Rush.”

Engro Corporation Ltd/Shannon Stapleton/Reuters

Op een onderzeeër zijn is zijn favoriet. [near] Titanic, ‘zei ze. “Hij hield er echt van om daar te zijn. Ik hield van hem [dying] Waar hij gelukkig is.”

Matt Tulloch, die Narjolette ontmoette toen hij in de jaren negentig aan de RMS Titanic werkte, Connecticut nieuwe tijden “Een volmaakte professional en in veel opzichten een legende in de studie,” zei zijn vriend donderdag.

“Onze harten gaan uit naar de families en vrienden van degenen die zijn verdronken terwijl we collectief en individueel rouwen om het verlies van onze oude werknemer en collega Paul Henri ‘PH’ Nargeolet”, zei de RMS Titan-organisatie donderdag in een verklaring. “De mariene wereld heeft een iconische en inspirerende leider in diepzee-exploratie verloren, en we hebben een dierbare en dierbare vriend verloren.”

Ontdekkingsreizigers Club, waar Harding en Nurgelot lid van waren, gaf donderdag een verklaring af waarin ze zeiden dat ze “diepbedroefd” waren door het “droevige nieuws” van de mislukte missie. Het in Dubai gevestigde Action Aviation, dat Harding als voorzitter heeft, herinnerde zich de Britse zakenman als “uniek in zijn soort” en zei dat zijn personeel “hem aanbad”.

“Hij zal een leegte in ons leven achterlaten die nooit zal worden opgevuld”, aldus de verklaring.

Voorafgaand aan het nieuws over de exploderende Titan, ging de stiefzoon van Harding ook naar sociale media om zijn gevoelens over de onderzeeër te bespreken.

“Hoewel deze hele situatie een nachtmerrie is, maakt alles eraan, vooral wat Hamish daar doet, God zo slecht”, zei hij. “Ik heb al dagen niet geslapen en het gaat niet om mij, natuurlijk maak ik me grote zorgen om mijn moeder en de situatie.”

Denise Reiss, die eerder met Rush op verschillende cruises reisde, bracht hulde aan de CEO van OceanGate. In verschillende berichten op Facebook noemde Reiss, de vrouw van voormalig ‘The Simpsons’-showrunner Michael Reiss, Rush ‘voorzichtig en slim, de grenzen verleggend van wat mogelijk is’.

“Het spijt ons zeer dat hij stierf op weg naar de Titanic”, voegde hij eraan toe.

“Hamish Harding en Paul-Henri Narjolet.”

Jannicke Mikkelsen via Reuters/HarperCollins Frankrijk via Reuters

Voor Mohd Malik bevestigde het tragische nieuws van donderdag sterk wat hij al geloofde over het lot van zijn vriend Shahjata Dawood.

“Ik heb al geaccepteerd dat… ik ben niet optimistisch,” vertelde de 30-jarige Malik, die in Londen woont, aan The Daily Beast. “Ik dacht dat het uiteindelijk een reddingsmissie zou worden, geen reddingsmissie.”

Hij merkte ook op dat anderen in de buurt van Daouds een gevoel van valse hoop voelden na het horen van “crashgeluiden” onder water op dinsdagavond en woensdagochtend. Ambtenaren zeiden donderdag echter dat het geluid niet kwam van dichtbij waar de Titan uiteindelijk werd gevonden en dat er geen verbinding was met de onderzeeër.

“Mijn ouders spraken met de familie en ze waren een tijdje erg hoopvol en nu zijn ze gebroken”, voegde Malik eraan toe. “Ze waren duidelijk geschokt toen het voor het eerst gebeurde. Toen hoorden ze het nieuws over het lawaai.

Malik bracht ook hulde aan zijn vriend van de familie, met wie hij het geluk had een eigen relatie op te bouwen. Shahjada was er trots op dat de zakenman zo dicht bij zijn tienerzoon stond en merkte op dat hij “een van die mensen was die echt buiten de gebaande paden dacht, zoals de Pakistaanse Elon Musk.”

“Hij had een hechte band met zijn zoon. Hij nam hem vorig jaar mee naar de universiteit en de hele familie was heel hecht”, voegde Malik eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *