Er verschijnt een vreemde werveling tussen het noorderlicht aan de nachtelijke hemel van Alaska

ANCHORAGE, Alaska (AP) – Liefhebbers van noorderlicht kregen een gemengde verrassing met groene lichtstralen die door de lucht van Alaska dansten.

De oorzaak van zaterdagochtend is iets alledaagser dan een buitenaardse invasie of het verschijnen van een portaal naar de verre uithoeken van het universum. Het was overtollige brandstof die vrijkwam uit een SpaceX-raket die drie uur voordat de vortex verscheen vanuit Californië werd gelanceerd.

Op een gegeven moment moeten raketten van brandstof worden voorzien, zei ruimtefysicus Dan Hampton, universitair hoofddocent aan het Fairbanks Geophysical Institute van de Universiteit van Alaska.

“Als ze het op grotere hoogte doen, verandert die brandstof in ijs”, zei hij. “En als het in het zonlicht staat, als je in het donker op de grond bent, kun je het zien als een soort grote wolk, en soms draait het rond.”

Hoewel het geen gebruikelijke waarneming is, zei Hampton dat hij drie keer soortgelijke gevallen heeft gezien.

Het uiterlijk van de vortex werd vastgelegd in time-lapse op de all-sky camera van het Geophysical Institute en werd breed gedeeld. “Het veroorzaakte een internetstorm met die spin,” zei Hampton.

Buiten het Northern Lights-evenement om plaatsten fotografen hun foto’s ook op sociale media.

De raket is vrijdagavond opgestegen vanaf de Vandenberg Space Force Base in Californië met zo’n 25 satellieten.

Het is een polaire raket die zichtbaar is over een groot gebied van Alaska.

Brandstofdumptijd is correct berekend voor zicht boven Alaska. “We hebben een spiraalvormig ding dat er heel mooi uitziet,” zei hij.

Hoewel het lijkt alsof er een melkwegstelsel over Alaska trekt, verzekert hij dat dit niet het geval is.

READ  "De hele arbeidersbeweging staat achter ons", zei de menigte in New York - deadline

“Ik kan je vertellen dat het geen melkwegstelsel is,” zei hij. “Het is waterdamp die zonlicht weerkaatst.”

In januari werd opnieuw een draaikolk waargenomen, dit keer op het Grote Eiland van Hawaï. Een camera bovenop Mauna Kea buiten de Japanse Subaru Telescope National Astronomical Observatory legde de wervelende nachtelijke hemel vast.

Onderzoekers zeggen dat dit is gebeurd sinds de lancering van een militaire GPS-satelliet op een SpaceX-raket in Florida.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *