Engels leren in één uur


Bij een bamistal in Bangkok trof ik ze, een paar Thaise jongens, net in de twintig. Geen woord Engels op hun lippen. Of ik Thai sprak, vroegen ze. Toen ik ja zei was ik verkocht. Ze schoven bij me aan en we priegelden verder in het Thai. Of ik ze geen Engels zou kunnen leren vroegen ze. Dat was tegenwoordig heel belangrijk. Als je lang in Thailand woont, leer je bepaalde technieken. Ik had er weinig goesting in en plakte er een absurd hoge prijs op: 1000 baht per uur. Aan een ander tafeltje gingen ze even in beraad. Na enkele minuten kwamen ze bij me terug. ‘We zijn akkoord’, zeiden ze. ‘Maar denk je dat een uur genoeg is voor ons om de taal te leren?’


Antonin Cee
Over Antonin Cee 179 Artikelen
Antonin Cee woont sinds eind jaren tachtig in Chiangmai en voerde themareizen uit. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Montpellier in Frankrijk en werkte enige tijd als redacteur bij The Nation in Bangkok. Ook schreef hij artikelen voor verschillende Nederlandse, Belgische en Engelstalige magazines. Met zijn achttienjarige dochter vormt hij een eenoudergezin en brengt elk jaar enige tijd door in Zuid-Frankrijk. Hij publiceerde een verhalenbundel getiteld 'Inheems Kruid'. Onlangs bracht hij zijn tweede boek 'Thailand tegen het Licht' uit. Beide boeken zijn zonder verzendkosten te bestellen bij www.amazon.de.