Elon Musk zegt dat de wijziging van het Twitter-logo afscheid neemt van ‘All Birds’

23 juli (Reuters) – Elon Musk twitterde zondag dat hij het logo van Twitter wil veranderen: “Binnenkort nemen we afscheid van het merk Twitter en geleidelijk aan alle vogels”.

In een bericht op de site om 12:06 uur ET (0406 GMT) voegde de miljardair-eigenaar van het socialemediaplatform toe: “Als het goed genoeg X-logo vanavond wordt geplaatst, brengen we (het) morgen live naar de wereld.”

Musk plaatste een afbeelding van een glinsterende “X” en antwoordde later “ja” in een Twitter Space-audiochat toen hem werd gevraagd of het Twitter-logo zou veranderen, eraan toevoegend dat het “lang geleden had moeten gebeuren”.

Onder de tumultueuze ambtstermijn van Musk sinds de overname van Twitter in oktober, heeft het bedrijf zijn bedrijfsnaam gewijzigd in X Corp, wat de visie van de miljardair weergeeft om een ​​”super-app” te maken die lijkt op het Chinese WeChat.

Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De website van Twitter zegt dat het logo, dat een blauwe vogel afbeeldt, “onze meest herkenbare troef” is. “Daarom beschermen we het”, voegde het eraan toe.

De vogel werd in april tijdelijk vervangen door Dogecoin’s Shiba Inu-hond, waardoor de marktwaarde van de herdenkingsmunt werd verhoogd.

Toen Musk eerder deze maand aankondigde dat Twitter zou beperken hoeveel tweets verschillende accounts per dag konden lezen, kreeg het bedrijf veel kritiek van gebruikers en marketingexperts.

Dagelijkse limieten hielpen bij de groei van Meta’s eigen wedstrijdservice Threads, die binnen vijf dagen na de lancering de 100 miljoen inzendingen overtrof.

Het meest recente probleem van Twitter is dat het bedrijf dinsdag een rechtszaak heeft aangespannen waarin wordt beweerd dat het voormalige werknemers ten minste $ 500 miljoen aan ontslagvergoedingen verschuldigd is. Sinds Musk het roer overnam, heeft het bedrijf meer dan de helft van zijn personeelsbestand ontslagen om kosten te besparen.

READ  De House Ethics Committee heeft een onderzoek geopend naar afgevaardigde George Santos

Rapportage door Rishabh Jaiswal in Bangalore; Bewerking: William Mallard en John Harvey

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *