Elon Musk stelt doel voor lancering SpaceX Starship: ‘Blaas het lanceerplatform niet op’

Het zilveren visioen van Elon Musk om mannen naar de maan en Mars te sturen, ligt in de buurt van een 45 meter hoge lanceertoren in de zuidelijke hoek van Texas. Het is de nieuwe SpaceX-raket genaamd Starship, die krachtiger is dan welk voertuig dan ook dat ooit de ruimte in is gegaan.

Al op maandagochtend zal SpaceX voor het eerst proberen een Starship-prototype de ruimte in te lanceren.

Tijdens een audiodiscussie met Twitter-gebruikers op zondagavond zei dhr.

Dit is wat u moet weten over de vlucht.

Het Starship en de superzware booster die het in een baan om de aarde zal brengen, zullen naar verwachting begin maandag worden geladen met drijfgassen op de SpaceX-testlocatie in Texas, buiten Brownsville. Het lanceerplatform, bekend als de SpaceX Starbase, bevindt zich in de buurt van de Golf van Mexico.

SpaceX heeft de vlucht gepland om 08.00 uur ET en zou elk moment voor 10.30 uur kunnen starten, aldus het bedrijf. op zijn YouTube-kanaal 45 minuten voordat de raket klaar is voor lancering.

Als er zich problemen voordoen en SpaceX maandag niet kan starten, blijft het de hele week proberen. Tijdens de lanceerplaats Het leek wazig Zondagmiddag, zei SpaceX Het weer is “vrij goed morgenochtend, maar we houden de windschering in de gaten.”

Maar dhr. Musk had lage verwachtingen voor de lancering van maandag, wat suggereert dat het om technische redenen waarschijnlijk zal worden uitgesteld.

“Omdat we heel voorzichtig zullen zijn met deze release, is de kans groot dat deze wordt uitgesteld”, zei hij. “Als het misgaat, gaat er veel mis.”

READ  De goedkeuringsscore van Biden bereikt een nieuw dieptepunt

Het is de hoogste raket ooit gebouwd – 120 meter hoog, of bijna 28 meter hoger dan het Vrijheidsbeeld inclusief de sokkel.

Het heeft de meeste motoren ooit op een raketaanjager: een superzware, onderste sectie die het bovenste ruimteschip in een baan om de aarde stuwt, met de 33 krachtige Raptor-motoren van SpaceX die uit de basis steken. Ze kunnen 16 miljoen pond stuwkracht genereren bij volgas, meer dan de Saturn V die de Apollo-astronauten naar de maan bracht.

Starship is ontworpen om volledig herbruikbaar te zijn. De superzware booster landt zoals de kleinere Falcon 9-raketten van SpaceX en kan als een skydiver vanuit de ruimtebuik de atmosfeer in terugkeren voordat het ruimteschip verticaal gaat landen.

De huidige Falcon 9-raket van SpaceX is ’s werelds meest gelanceerde raket. Het is in 2023 24 keer de ruimte in gestuurd, voor het laatst op vrijdagavond.

Sterrenschip is de volgende stap. Het kan meer vracht en meer mensen vervoeren dan de Falcon 9. En omdat het volledig herbruikbaar is, zal het ruimteschip de kosten van het lanceren van ladingen in een baan om de aarde drastisch verlagen.

NASA betaalt SpaceX om een ​​versie van het voertuig te ontwikkelen dat astronauten van een baan om de maan naar het oppervlak van de maan zal vervoeren voor de Artemis III- en IV-missies later in het decennium. Mensen naar Mars sturen Mr. Ruimtevaartuigen staan ​​centraal in de visie van Musk.

Voor de testvlucht van maandag zal het ruimteschip een deel van zijn baan rond de aarde doorbrengen, beginnend in Texas en spetterend in de wateren van Hawaï.

READ  Aandelen dalen terwijl Chinese cijfers de vrees voor economische vertraging aanwakkeren

Uiteindelijk hoopt SpaceX zowel de Superheavy Booster als het Starship Orbital Vehicle te hergebruiken voor toekomstige lanceringen en ze routinematig te laten landen. Maar op maandag stort het ruimteschip in de oceaan en zinkt. Ze worden beschouwd als de eerste test van de voertuigen en de gegevens kunnen ingenieurs helpen om te repareren wat niet werkt en verbeteringen aan te brengen.

Zondagavond dhr. Volgens Musk is het belangrijkste doel van de vlucht om de raket op een goede afstand van het lanceerplatform te krijgen zonder dat er iets misgaat.

“Blaas het lanceerplatform niet op”, zei hij.

Ongeveer acht minuten na de lancering van maandag zal de superzware booster neerploffen in de Golf van Mexico. Het Starship-voertuig vliegt hoog de ruimte in, bereikt een hoogte van ongeveer 240 kilometer en cirkelt rond de aarde voordat het weer de atmosfeer binnengaat. Ongeveer 90 minuten na de lancering zal het, als het de terugkeer overleeft, neerploffen in de Stille Oceaan, ongeveer 100 kilometer ten noorden van het eiland Kauai.

Maar met alle nieuwe systemen aan boord van het ruimteschip erkende de oprichter van SpaceX de moeilijkheden bij het bereiken van alle vluchtdoelen.

“Er zijn een miljoen manieren waarop deze raket kan mislukken”, zei dhr. zei Musk. “Ik kan nog uren doorgaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *