Een tijdlijn van onderzoeken naar de dood van Dyer Nichols na een verkeersstop en arrestatie door de politie van MemphisCNN

Bijna drie weken later Een transitstop in Memphis, TennesseeVanwege de gewelddadige arrestatie en dood van een bestuurder wordt verwacht dat de politie beelden van het incident vrijgeeft aan het publiek.

Dyer Nichols, een 29-jarige zwarte man, stierf aan zijn verwondingen drie dagen nadat hij na zijn arrestatie op 7 januari in het ziekenhuis was opgenomen, aldus de politie. Vijf zwarte agenten van de politie van Memphis werden ontslagen worden strafrechtelijk vervolgd.

De familie en advocaten van Nichols hebben politie en stadsambtenaren bezocht Video-opnamen van de verkeersstopDe vluchtende Nicholas werd beschreven als een wrede, aanhoudende pak slaag die enkele minuten duurde nadat agenten hem achtervolgden.

Politiechef Cherylyn “CJ” Davis van Memphis Hij veroordeelde het gedrag van de autoriteitenEr zijn extra agenten toegevoegd en het onderzoek loopt.

“Het is niet alleen een professionele mislukking”, zei Davis. “Dit is een mislukking van fundamentele menselijkheid tegenover een andere persoon. Dit incident is wreed, onverantwoordelijk en onmenselijk. En in termen van transparantie zul je dit zelf zien wanneer de video in de komende dagen wordt vrijgegeven”, zei hij.

Na Kosten worden aangekondigd De burgemeester van Memphis, Jim Strickland, zei donderdag over het versnelde onderzoek: “We werken eraan om deze zaken in een recordtijd op te lossen, omdat we deze zaken zeer serieus nemen.”

Dit is wat we weten over de tijdlijn van het incident, het onderzoek van de autoriteiten en de reactie van de familie van Nichols:

Volgens een politierapport van Memphis stopten agenten op 7 januari rond 20.30 uur een voertuig op verdenking van roekeloos rijgedrag.

De politie van Memphis zei dat er “een patstelling ontstond” tussen agenten en de bestuurder van het voertuig – later geïdentificeerd als Nichols – die vervolgens te voet vluchtte. Officieren arresteerden hem en “er volgde een nieuwe confrontatie”, die resulteerde in de arrestatie van Nichols, aldus de politie.

Een ambulance werd naar de plaats van de arrestatie geroepen nadat Nicholas klaagde over kortademigheid, en hij werd in kritieke toestand naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Op 10 januari, drie dagen na de stop, maakte het Tennessee Bureau of Investigation bekend dat Nichols was overleden aan verwondingen opgelopen tijdens een “geweldsincident met agenten”.

Na de verkeersstop werden de betrokken agenten ontheven van hun taak – standaard afdelingsprocedure – terwijl een onderzoek naar hun gebruik van geweld begon, zei de politie van Memphis. De TBI en het Shelby County District Attorney’s Office werden ook ingeschakeld om onderzoek te doen.

De politie zei dat voorlopige bevindingen wijzen op de extreme aard van het gedrag van de agenten tijdens de controle.

“Na het bekijken van de verschillende bewijsbronnen met betrekking tot dit incident, heb ik vastgesteld dat onmiddellijke en passende actie noodzakelijk is”, aldus Chief Davis. In een verklaring Uitgegeven op 15 januari. “Vandaag stuurt de afdeling berichten naar ambtenaren die betrokken zijn bij de aanstaande administratieve actie.”

De verklaring voegde eraan toe dat de afdeling een eerlijk proces moet volgen alvorens overheidsambtenaren te straffen of te ontslaan.

In de dagen na de dood van Nichols riep de advocaat van haar familie, Ben Crump, herhaaldelijk op tot vrijgave van de lichaamscamera en bewakingsbeelden van de verkeerscontrole.

“Dit soort dood in hechtenis vernietigt het vertrouwen van de gemeenschap als instanties niet snel transparant zijn”, zei Crump in een verklaring.

Op 18 januari zei het ministerie van Justitie dat het een burgerrechtenonderzoek had geopend naar de dood van Nichols.

“Vorige week stierf Dyer Nichols op tragische wijze, dagen nadat hij betrokken was bij een incident waarbij agenten van de politie van Memphis tijdens zijn arrestatie geweld gebruikten”, zei Kevin G. Ritz, de Amerikaanse advocaat voor het westelijke district van Tennessee, zei in een verklaring.

Ritz erkende de voortdurende inspanningen van het Tennessee Bureau of Investigation en weigerde verdere details te verstrekken. Hij zei dat het Amerikaanse advocatenkantoor “in samenwerking met het Memphis Field Office van de FBI en de Civil Rights Division van het ministerie van Justitie een onderzoek naar burgerrechten is gestart”.

Na intern onderzoek heeft de politie van Memphis Vijf ambtenaren werden geïdentificeerd en verwijderd Veel afdelingen hebben verkeerscontroles uitgevoerd wegens het overtreden van het beleid.

Officieren Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills, Jr. en Justin Smith werden ontslagen wegens “gebruik van buitensporig geweld, plicht om in te grijpen en het niet verlenen van hulp”.

“De flagrante aard van dit incident is geen weerspiegeling van het goede werk dat onze officieren elke dag met integriteit doen”, zei Davis.

Een verklaring van de Memphis Police Association, de vakbond die officieren vertegenwoordigt, weigerde commentaar te geven op de ontslagen, behalve dat de stad Memphis en de familie van Nichols “het verdienen om de volledige details te weten van de gebeurtenissen die leidden tot zijn dood en wat er gebeurde.” hebben eraan bijgedragen.”

Nichols familieadvocaten Crump en Antonio Romanucci noemden het ontslag van de vijf agenten “de eerste stap op weg naar gerechtigheid voor Dyer en zijn familie”.

Twee werknemers van de brandweer van Memphis die deel uitmaakten van Nichols ‘”eerste patiëntenzorg” werden ook ontslagen, vertelde de voorlichter van de afdeling, Quanesha Ward, aan CNN’s Nadia Romero.

Na een ontmoeting met de autoriteiten om de nog niet vrijgegeven politievideo van de arrestatie te bekijken, beschreven de familie van Nichols en hun advocaten de gruwel van wat ze zagen.

“Hij was de hele tijd weerloos. Hij was een menselijke piñata voor die politieagenten. Deze jongen werd drie minuten lang onvervalst, ongegeneerd, non-stop geslagen. Dat is wat we in die video zagen”, zei Romanucci. “Het is niet alleen gewelddadig, het is barbaars.”

“Wat ik vandaag op video zag, was afschuwelijk”, zei Rodney Wells, de stiefvader van Nicholas, maandag. “Geen enkele vader of moeder zou getuige moeten zijn van wat ik vandaag heb gezien.”

Crump beschreef de video als “verschrikkelijk”, “betreurenswaardig” en “gruwelijk”. “Wat heb ik gedaan?” De moeder van Nichols, Rowan Wells, kon de eerste minuten aan beelden niet bekijken, zei ze. Aan het einde van de beelden, zei de aanklager, was Nichols drie keer te horen terwijl hij zijn moeder belde.

Volgens Voorlopige resultaten Een autopsie in opdracht van advocaten voor zijn familie wees uit dat Nichols leed aan “uitgebreide bloedingen door zware mishandelingen”. CNN heeft om een ​​kopie van de autopsie gevraagd en Crump zei dat het volledige rapport beschikbaar zal zijn zodra het klaar is.

De officier van justitie van Shelby County, Steve Mulroy, vertelde dinsdag aan CNN dat zijn kantoor ervoor zorgt dat alle noodzakelijke interviews met de betrokkenen worden afgenomen voordat de beelden worden vrijgegeven.

“Veel vragen van mensen over wat er precies is gebeurd, zullen natuurlijk worden beantwoord zodra mensen de video zien”, zei Mulroy, eraan toevoegend dat hij “hoopt dat de stad genoeg beelden zal vrijgeven om het hele incident vanaf het begin te laten zien. het einde.”

Burgerrechtenadvocaat Ben Crump spreekt op een persconferentie met de familie van Dyer Nichols, die werd neergeschoten en gedood door Memphis-politieagenten Dyer's moeder Rowan Wells, rechts, en Dyer's stiefvader Rodney Wells, advocaat Tony Romanucci, links, staan ​​met Crump, maandag , 23 januari 2023, in Memphis, Tennessee.  (AP Foto/Gerald Herbert)

De familie van Dyer Nicholls spreekt zich uit na het zien van beelden van mishandeling door de politie

Een grote jury Beschuldigde vijf ambtenaren Volgens de officier van justitie van de provincie werd hij op grond van meerdere aanklachten ontslagen door de politie van Memphis.

Martin III, Smith, Bean, Haley en Mills, Jr. werden elk beschuldigd van tweedegraads moord, zware mishandeling, twee gevallen van zware ontvoering, twee gevallen van officieel wangedrag en één keer van officiële onderdrukking, volgens de Shelby County Criminal Court. en Shelby County Jail-records.

“Hoewel elk van de vijf personen een andere rol speelde in het incident, hebben al hun acties geleid tot de dood van Dyer Nichols en zijn ze allemaal verantwoordelijk”, zei Mulroy tijdens een persconferentie.

Alle vijf voormalige officieren meldden zich donderdag bij de Shelby County Jail, en vier werden vrijdagochtend vroeg vrijgelaten, blijkt uit gevangenisgegevens.

Ben Crump Dyer Nichols

Crump: Nichols video ‘doet je denken aan Rodney King’

Correctie: in een eerdere versie van dit verhaal werd de voornaam van RowVaughn Wells verkeerd gespeld.

READ  VS voegt 236.000 banen toe in maart, werkloosheid daalt tot 3,5%: live updates

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *