Een tijdlijn van de achtervolging van Prins Harry en Meghan Markle in Manhattan

Prins Harry en Meghan Markle met Ms. Woonde de Foundation Women of Vision Awards bij.
Kevin Mazur/Getty Images Ms. Stichting voor Vrouwen

  • Prins Harry en Meghan Markle werden dinsdagavond achtervolgd door paparazzi nadat ze een evenement hadden verlaten.
  • Hun woordvoerder zei dat de hele beproeving ongeveer twee uur duurde en “bijna rampzalig” was.
  • “Burgers liepen op veel plaatsen gevaar”, zei een lid van de veiligheidsdienst van de koninklijke familie vertelde CNN.

Prins Harry, Meghan Markle en Meghan’s moeder Doria Ragland werden “achtervolgd” door paparazzi na het verlaten van een evenement in Manhattan op dinsdagavond, zeiden vertegenwoordigers van het koninklijk paar in een verklaring.

Een woordvoerder van de Sussexen zei dat een “zeer agressieve ring van paparazzi” de koninklijke familie volgde op weg naar huis van de prijsuitreiking en dat de “bijna rampzalige achtervolging” “meer dan twee uur” duurde.

“Deze meedogenloze achtervolging, die meer dan twee uur duurde, resulteerde in meerdere botsingen waarbij andere bestuurders, voetgangers en twee NYPD-agenten op de weg betrokken waren”, zei de woordvoerder van Sussex in een verklaring. Royals-verslaggever Omit Skobi gedeeld.

Hier is de tijdlijn van gebeurtenissen.

Dinsdag rond 22.00 uur verlieten Harry en Meghan de Ziegfeld Ballroom op West 54th Street.

Meghan Markle en prins Harry buiten de autoverhuurfaciliteit van Hertz op 16 mei 2023.
Selcak Akar/Anatolië Agentschap/Getty Images

Dinsdagavond woonden Harry, Meghan en Ragland de Ms. Foundation Women’s Vision Awards in Manhattan bij, waar Meghan een toespraak hield. Het was het eerste officiële gezamenlijke optreden van het koninklijk paar in vijf maanden.

Als getuige ging het paar de Ziegfeld Ballroom, waar het evenement werd gehouden, binnen via een nabijgelegen autoverhuurlocatie van Hertz om fotografen voor de gek te houden. vertelde de New York Post.

Na de show, rond 22.00 uur, Ze zijn weer gevonden In de buurt van Hertz op West 55th Street. Ze stapten in een SUV en begonnen aan hun reis, video van The Telegraph-shows.

Een video toonde Harry en Meghan lastiggevallen door fotografen voordat de achtervolging begon. Een paparazzo probeerde de aandacht van Meghan te trekken door haar te vragen uit “twee gebroken families” te komen, verwijzend naar haar relatie met haar vader, Thomas Markle, en prins Harry’s breuk met koning Charles en prins William.

75 minuten lang reden Harry, Meghan, Ragland en een lijfwacht naar verluidt in een SUV over Manhattan Parkway terwijl fotografen volgden.

Naamloze wetshandhavingsbronnen vertelde NBC News Aan de oostkant van Manhattan loopt de Franklin D. Fotografen volgden het paar gedurende 75 minuten op Roosevelt East River Drive.

Zes voertuigen volgden de groep met verduisterde ramen zodat ze niet konden zien wie hen volgde, zei Scobie.

Scobie twitterde dat de chauffeurs het hadden beloofd Meerdere verkeersovertredingen Toen ze Sussex en Rockland volgden, waren de aanklachten onder meer “rijden op de stoep, door rode lichten rijden, een eenrichtingsstraat inslaan, rijden terwijl je foto’s maakt en een rijdend voertuig onrechtmatig belemmeren”.

De politie heeft niemand gearresteerd in verband met het incident en heeft niet bevestigd hoe lang de inval heeft geduurd.

“De NYPD assisteerde dinsdagavond het privé-beveiligingsteam dat de hertog en hertogin van Sussex beschermde”, zei NYPD-woordvoerder Julian Phillips in een verklaring aan Insider.

De verklaring vervolgde: “Verschillende fotografen hebben hun transport betwist. De hertog en hertogin van Sussex hebben hun bestemming bereikt en er waren geen botsingen, dagvaardingen, verwondingen of arrestaties.”

Chris Sanchez, een lid van het beveiligingsteam van Harry en Meghan, Naar CNN, “Zoiets heb ik nog nooit gezien of meegemaakt. Het was nogal een puinhoop waar we mee te maken hadden. Er waren een stuk of tien voertuigen: auto’s, scooters en fietsen.”

Hij vervolgde: “Burgers liepen op veel plaatsen gevaar. “Het had gevaarlijk kunnen zijn. Ze sprongen over barrières en rode lichten. Op een gegeven moment stopten ze de limousine en begonnen ze foto’s te maken totdat we uitstapten.”

Het gezelschap arriveerde bij het 19th Precinct stationsgebouw van de NYPD

Het 19th Precinct Station House aan East 67th Street tussen Lexington en Third Avenue ligt op 2,3 km van de Ziegfeld Ballroom.

De groep verbleef 15 minuten in het 19th Precinct voordat ze vertrokken in een New York City Yellow Taxi. Dat meldt de Daily Mail.

Een kwartier na aankomst bij het complex stapten Harry, Meghan, Ragland en Sanchez buiten in een koets.

zei taxichauffeur Suksharn Singh De Washington Post Hij begeleidde Harry, Meghan, “een oudere zwarte vrouw” en een bewaker rond 23.00 uur de compound uit.

Sanchez, een lid van het beveiligingsteam, vertelde CNN dat Harry en Meghan tijdens de achtervolging van auto wisselden in een poging de paparazzi te ontwijken.

Singh reed de groep anderhalf blok naar Park Avenue voordat hij naar het zuiden afsloeg. zei Singh Na Minuten na de reis raakte de bewaker die met hen reisde “bezorgd” over twee voertuigen die hen volgden: een zwarte Honda Accord en een oudere grijze Honda CR-V.

A De video is gepubliceerd door TMZ Het toonde het paar dat vastzat in het verkeer in een gele taxi terwijl fotografen hen door de ramen filmden.

“Ze volgden ons en kwamen naast de auto”, vertelde Singh aan de Post. “Ze namen foto’s toen we stopten en waren ons aan het filmen.”

Het rijtuig werd begeleid door voertuigen van de NYPD met zwaailichten en videobeelden.

Na 10 minuten in de taxi keerde de groep op verzoek van het beveiligingsteam terug naar het 19th Precinct.

Uit angst dat de fotografen hun uiteindelijke bestemming zouden ontdekken, zei de bewaker tegen Singh dat hij terug moest gaan naar hun oorspronkelijke afzetplek, meldde de Post.

“Ik denk niet dat ik het een achtervolging zou noemen,” vertelde Singh aan The Post of Travel. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik in gevaar was. Het was niet zoals een achtervolging in een film. Ze waren stil en leken bang, maar het is New York – het is veilig.”

Harry, Meghan, Ragland en Sanchez verlieten de compound en stapten in een andere auto zonder gevolgd te worden.

Ze stapten zonder incidenten uit en kwamen aan bij het appartement waar ze logeerden, meldde NBC News.

Buckingham Palace vertelde Insider dat het incident “niet iets was waar we commentaar op geven”.

Noot van de redactie: 18 mei 2023 — De kop van het verhaal bevatte oorspronkelijk een niet genoemd citaat van een woordvoerder van Sussex. Prins Harry en Meghan waren bezig met een achtervolging, geen “catastrofale achtervolging”, luidt de kop nu.

READ  Amerikaanse functionarissen geloven dat 'gelekte' geheime Amerikaanse documenten over de oorlogskracht van Oekraïne waar kunnen zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *