Een stijging van de derde periode bracht de Golden Knights voorbij de Panthers in Game 1

ESPN-nieuwsdiensten3 juni 2023, 23:17 ETIk heb 1 minuut gelezen

LAS VEGAS — Zach Whitecloud scoorde vanaf lange afstand net iets meer dan 13 minuten in de wedstrijd nadat Addin Hill de beste redding van de play-offs maakte en de Vegas Golden Knights zaterdagavond naar een 5-2 overwinning op de Florida Panthers leidde in de Stanley Cup opener. laatste.

Het doelpunt van Whitecloud zette Vegas op voorsprong, gevolgd door een cruciale penalty-kill en aanvoerder Mark Stone scoorde een verzekeringsdoelpunt dat werd beoordeeld en gehandhaafd voor de hoge stick. Die combinatie, samen met Hill’s 31 reddingen, bezorgde Vegas de leiding in de serie na een verschrikkelijke opener tussen de Sun Belt-teams die weinig tijd verspilden aan het wennen aan grote hits tijdens het spel en veel duwen en trekken na het fluitsignaal.

Originele Knights-spelers Jonathan Marchessault en Shea Theodore scoorden op Florida’s tweevoudig Vezina-winnaar Sergei Bobrovsky.

Terug in de finale in 2018 zal Vegas proberen dezelfde uitkomst te vermijden toen ze Washington versloegen in Game 1 en vervolgens hun volgende vier verloren, waarbij ze de trofee niet in de wacht sleepten in het eerste seizoen.

Het verlies betekende het einde van een hitting streak van vijf wedstrijden voor de Panthers, die de Toronto Maple Leafs in de 2e ronde wonnen voordat ze vorige week de Carolina Hurricanes wonnen.

Florida verloor ook voor het eerst een wegwedstrijd toen de Panthers de Boston Bruins van streek maakten.

Game 2 is maandag in Las Vegas.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

READ  Google wordt geconfronteerd met een EU-antitrustbevel wegens concurrentiebeperkende adtech-praktijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *