Een grote scheur in de Carowinds-achtbaan leidt tot sluiting in North Carolina

Een achtbaan in een pretpark in Charlotte, NC, is vrijdag stilgelegd nadat een bezoeker een grote scheur in een van de pijlers van de attractie had opgemerkt.

Het pretpark Carowinds zei dat het de achtbaan, bekend als Fury 325, heeft gesloten.

Park-woordvoerster Courtney McCarry Weber zei dat de rit zal worden gesloten omdat bemanningen reparaties uitvoeren. Erin Wilson, woordvoerster van het North Carolina Department of Labor, zei zondag dat het Bureau of Elevator and Amusement Equipment “het zal onderzoeken en van plan is maandag in Carowinds te zijn”.

Jeremy Wagner, die vrijdag met zijn dochter, zoon, schoondochter en de vriend van zijn zoon in het park was, filmde de crack.

Op de beelden die hij opnam, is te zien hoe de pilaar even loskomt bij de spleet, als een achtbaan die over de baan suist.

“Ik probeerde de video op te nemen en mijn handen trilden omdat ik wist hoe snel dit een ramp zou worden”, zei dhr. zei Wagner.

Meneer die de seizoenspassen van zijn kinderen voor het park heeft gekocht. Wagner zei dat hij de schade vanaf de parkeerplaats had geregistreerd. Haar 14-jarige dochter reed vrijdag acht keer, zei ze.

Met een hoogte van 100 meter is de Fury 325 een van de belangrijkste attracties van Carowinds.

Het kan tientallen rijders vervoeren en tot 95 mijl per uur rijden tijdens de rit van 3 minuten. Dat meldt de website van het park.

Carowinds opende de rit voor het publiek in maart 2015 en noemde het “de langste giga-achtbaan in Noord-Amerika”. Achtbanen die van 300 voet naar 399 voet vallen, worden giga-achtbanen genoemd.

READ  VK blokkeert overname van Activision Blizzard door Microsoft

Dhr. Wagner zei dat ze haar beelden had ingeleverd bij parkambtenaren voordat ze vrijdag vertrok, maar pas hoorde dat de attractie was gesloten toen ze thuiskwam.

“Ik ben dankbaar dat ze het hebben gedaan”, zei hij. “Zelfs als dat hun nummer 1 attractie in het park is.”

Volgens de website van het park was de rest van Carowinds, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum, op zaterdag en zondag geopend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *