Een groene slang!


Nou, daar weet ik alles van. Laatst keek ik eens goed om me heen in de tuin en wat zag ik, ook zo’n gifgroene dunne slang, weet niet hoe lang hij was want hij lag opgerold te zonnen. Ik dacht altijd dat slangen de schaduw opzochten maar deze dus niet.

Loopt mijn lieve vrouw langs me en recht op die slang af, ik nog schreeuwen ‘Ngoo si kiaw’ en wees op dat onding. Ongelofelijk, ze loopt gewoon door en in een snelle handeling grijpt ze hem bij de kop. Ik dacht altijd dat deze magere groenen razendsnel waren maar deze was waarschijnlijk verdoofd door de ochtendzon.

Even later, een seconde dus, doet ze iets bij de staart en dat ding begon te spuwen, ja en niet zo’n klein beetje ook, ik denk dat ze hem iets te strak vast had want zoiets heb ik nog nooit gehoord of gelezen.

Het werd steeds ongelofelijker, mijn vrouw is eigenlijk doodsbang voor slangen dacht ik, maar ze liep op mijn brommer af en liet dat ding op mijn brommer spuwen. Wat zullen we nu krijgen dacht ik, niet begrijpend wat er nou aan de hand was.

Einde van het liedje, mijn brommer helemaal schoon, mijn vrouw wonder boven wonder ongedeerd en die slang ging gewoon weer door met knorren, opgerold in het gras.

(Met dank aan Dre)


Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland