Een dokter zegt dat het litteken dat van Bidens borst is verwijderd, een veelvoorkomende vorm van huidkanker is

(CNN) De arts van president Joe Biden zei vrijdag dat er een abces was verwijderd De borst van de president vorige maand Basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker.

Dr. Kevin O’Connor schreef in een brief aan de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, dat de laesie was verwijderd en er een biopsie was genomen. “Zoals verwacht,” schreef de laesie positief voor basaalcelcarcinoom, schreef O’Connor.

“Al het kankerweefsel is met succes verwijderd”, schreef O’Connor.

Hij zei dat Biden in de toekomst “dermatologische monitoring” zou voortzetten. De arts van Biden zei: “verdere behandeling is niet nodig.”

O’Connor zei dat het gebied waar de kankerlaesie was verwijderd “goed genas”.

De brief voegde eraan toe: “Basaalcelcarcinoomlaesies ‘verspreiden’ zich niet of metastaseren niet, zoals bekend is bij sommige ernstige huidkankers zoals melanoom of plaveiselcelcarcinoom.”

Het abces werd in eerste instantie verwijderd tijdens Biden’s jaarlijkse lichamelijk onderzoek in februari. Het Witte Huis maakte destijds bekend dat de wond was verwijderd voor onderzoek.

Eerste dame dr. Jill Biden had een proces Eerder dit jaar om soortgelijke zweren te verwijderen.

Volgens een brief die in januari door O’Connor werd vrijgegeven, onderging Jill Biden een Moss-operatie om een ​​laesie boven haar rechteroog te verwijderen en te onderzoeken, die werd ontdekt tijdens een routine huidkankeronderzoek.

“De procedure bevestigde dat de kleine laesie basaalcelcarcinoom was”, schreef O’Connor in de brief. “Al het kankerweefsel is met succes verwijderd en de marges waren vrij van achtergebleven huidkankercellen.”

Tijdens een pre-operatief consult merkte O’Connor echter op dat “een extra punt van zorg werd geïdentificeerd aan de linkerkant van de borst van de first lady.” Dit gebied werd behandeld met een Moss-operatie.

READ  Markten wankelen door angst voor banken en zwakke economische vooruitzichten

In februari meldde O’Connor dat president Biden “gezond” en “krachtig” was na zijn fysieke inspanning en “fit was om de taken van het presidentschap met succes uit te voeren”.

Onderzoeken van het hoofd, de oren, de ogen, de neus en de keel van de president waren normaal. Een “zeer uitgebreid” neurologisch onderzoek vond geen bevindingen die consistent zijn met een beroerte, multiple sclerose of de ziekte van Parkinson.

Biden ervaart nog steeds een “stijve manier van lopen” en heeft aangepaste orthesen voorgeschreven gekregen om zijn voeten te helpen. Hij traint consequent vijf dagen per week en zijn recept voor contactlenzen wordt vernieuwd.

De verklaring van O’Connor zou de laatste gezondheidsupdate kunnen zijn voordat Biden zijn intenties voor herverkiezing in de komende maanden bekend maakt.

Basaalcelcarcinoom van de huid is een van de meest voorkomende vormen van kanker in de Verenigde Staten en de behandeling is het meest effectief wanneer de kanker vroeg wordt ontdekt.

Deze kankers zien er vaak verkleurd en schilferig uit en kunnen zweren of zweren veroorzaken en kunnen in sommige gevallen erg groot en lelijk zijn. Ze kunnen uitzaaien of zich verspreiden naar interne organen, waardoor orgaanfalen en de dood kunnen ontstaan.

Net als andere huidkankers, melanoom, worden deze ziekten sterk geassocieerd met blootstelling aan zonlicht en blootstelling aan de zon. Vooral mensen met een lichte huid en sproeten en/of rood haar lopen risico. Een persoon met basale cellen loopt ook het risico plaveiselcel of melanoom te ontwikkelen.

Veel mensen hebben meerdere keren per jaar lichte verwondingen die worden verbrand of geamputeerd. Hoewel onhandig, helpt het het risico op overdracht van ziekten te verminderen.

READ  Beurs Vandaag: Live Updates

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende rapportage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *