Een dodelijke ontmoeting


Mijn vrouw en ik wilden eens weten wat zich allemaal afspeelde ‘s nachts in onze tuin. Ik dacht aan een bewakingscamera. Maar mijn vrouw zei, dat we beter wat zand over de tuintegels konden strooien. Wat een onzin, dacht ik. Maar toen we vanmorgen gingen kijken, bleek ze gelijk te hebben. Een pad had een prachtig spoor achtergelaten. De achterpoten waren duidelijk zichtbaar. We konden zelfs de vingers zien. Eén vinger wat langer. En daar tussen de kleinere voorpoten. De pad had zich al hoppend verplaatst. En dan zien we een spoor van een slang. Er zitten een paar flauwe bochten in en het is twee centimeter breed. Het leidt regelrecht naar het spoor van de pad. Daar waar de sporen elkaar ontmoeten is een wirwar van sporen.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

André van Leijen
Over André van Leijen 175 Artikelen
André van Leijen (1947) is schrijver en bioloog. Hij heeft les gegeven aan de Hogeschool Rotterdam en aan een middelbare school in Spijkenisse en in Vlaardingen. Hij ontwikkelde er lesmateriaal voor de natuurwetenschappelijke vakken en publiceerde in diverse bladen. Na zijn pensionering reisde hij met zijn Slowaakse vrouw vijf jaar over de wereld. Inmiddels zijn ze terug in Schiedam, waar André een boek heeft geschreven over zijn belevenissen. Het is te bestellen via bol.com, via alle boekhandels in Nederland en via het redactieadres van Trefpunt Azië: post@trefpuntazie.com Titel: Beste Reizigers ISBN: 978-94-6345-888-7 Prijs: 14,95.