Een dode te midden van plotselinge overstromingen, modderstromen en wegafsluitingen in New York

Stortvloedwaarschuwing zijn aangeleverd Overnachting naar New York City, vragen ambtenaren aan bewoners Kelder appartementen Ga naar een hoger gelegen gebied en alle New Yorkers zouden van de wegen moeten blijven. Zware regenval, zei de stad rapport, Gevaarlijk voor laaggelegen gebieden en mensen met slechte afvoersystemen.

Vanaf zondagavond werd de Hudson Valley in het zuidoosten van New York het zwaarst getroffen. Eén stormgerelateerde dood werd gemeld in Highlands, staat Sen. James Skoufis (D) zei in een e-mail dat er wordt geprobeerd vast te stellen of er meer slachtoffers zijn gevallen omdat “kritieke infrastructuur en huizen zijn weggespoeld”.

In sommige gevallen waren hele wegen niet alleen onbegaanbaar door de overstromingen, maar ‘volledig verwoest’. dichtbij Garnizoen van het Amerikaanse leger op West Point Overstromingen en ondergelopen wegen spoorden mensen aan om binnen te blijven. Orange County en Rockland County ontvangen 5 tot 8 inch Het Nationaal Meteorologisch Centrum heeft gezegd dat het gaat regenen.

Gouverneur Kathy Hochul (D) riep de noodtoestand uit en zei dat de overstroming “levensbedreigend” was. Oranje En Ontario-districten Zondag laat. Bijna 13.000 inwoners in Orange County zitten door de storm zonder stroom, zei hij.

“zware regen” Manhattan en de Bronx kunnen te maken krijgen met plotselinge overstromingen Nationale Weerdienst gezegd. Zondag laat, een centimeter regen viel in gebieden en er werd een paar centimeter extra verwacht.

De laatste ernstige overstromingen en overstromingen in New York City kwamen van de overblijfselen van de orkaan Ida in 2021 en gingen gepaard met 44 doden in New York, New Jersey, Pennsylvania en Connecticut. 16 van hen bevinden zich in New York City. De ontoereikende infrastructuur en het afwateringssysteem van de stad waren de belangrijkste factoren voor de kwetsbaarheid voor overstromingen.

READ  Regelgever zegt dat waterbedrijven van plan zijn rekeningen te verhogen

Hier is de overstroming in New York City

Zwaar weer had dit weekend ook invloed op de reisdiensten. Amtrak Het zei dat het de diensten tussen New York City en Albany tijdelijk stopzette Newark En LaGuardia Luchthavens maakten bekend dat de vlucht aan de grond stond.


24 Uur Geschatte Neerslag

In inches vanaf 22.00 uur op 9 juli

24 Uur Geschatte Neerslag

In inches vanaf 22.00 uur op 9 juli

24 Uur Geschatte Neerslag

In inches vanaf 22.00 uur op 9 juli

“Als u niet onderweg hoeft te zijn, blijf dan van de weg af. We hebben veel noodgevallen”, zei Orange County Executive Steve Neuhaus Een Facebook-update uit het Highland Falls-gebied in het zuidelijke deel van de provincie waarschuwde bewoners.

Talrijke wegen liepen onder water en modderstromen werden gemeld door het Office of Emergency Services van de stad Cornwall in Orange County. “Reizen is onmogelijk”, aldus het kantoor FacebookBewoners adviseren om naar hoger gelegen gebieden te verhuizen.

Staatstroepen helpen gestrande automobilisten op de Palisades Interstate Parkway in Rockland County, zei woordvoerder Steven Newell van de staatspolitie van New York, die melding maakte van “verschrikkelijke” omstandigheden, met instortende wegen. Op foto’s die door de staatspolitie zijn gedeeld, zijn ondergelopen voertuigen en beschadigde wegen op de snelweg te zien.

De William Morey Popolopan-brug Kon niet passeren bij Highland Falls, en Veel wegen was gesloten.

Ida’s overblijfselen zonken naar het noordoosten en doodden meer dan 40 mensen

READ  Voedselopslagmerk Tupperware waarschuwt dat het failliet kan gaan

Hochul Hij vertelde lokale verslaggevers dat de staat naar dagen van herhaalde overstromingen staart.

“Mijn grootste zorg is dat het leven van de meeste mensen tijdens overstromingen plaatsvindt omdat ze in hun voertuigen zitten – niet in hun huizen, maar in hun voertuigen,” zei hij.

Craig Ceasey, een meteoroloog en promovendus aan de Mississippi State University, beschreef de geringe regenval in de Hudson Valley. “Een regengebeurtenis die eens in de 1000 jaar voorkomt” In een tweet.

Een andere meteoroloog in de Hudson Valley A Een maand regen In een paar uur.

“De #Hudson ValleyEen opwarmend klimaat verhoogt het risico op zware regenval’, tweette Ben Knoll, een in Nieuw-Zeeland gevestigde meteoroloog in de Hudson Valley, eraan toevoegend dat een warmere atmosfeer zwaardere regenbuien waarschijnlijker maakt. De trend “zal bijdragen aan een verhoogd risico op extreme regenval, die ook plotselinge overstromingen kan veroorzaken”, schreef hij.

Plotselinge overstromingsdreigingen kunnen zich uitstrekken tot maandag VermontDat meldt de Nationale Weerdienst zondag.

Regering Bill Scott (rechts) verklaard Zondag een noodtoestand in Vermont, in afwachting van stormen en mogelijke overstromingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *