Een dode bij ingestorte parkeergarage in Lower Manhattan

Een parkeergarage aan Ann Street in Lower Manhattan stortte dinsdagmiddag in, waarbij één persoon om het leven kwam en vijf anderen gewond raakten, zeiden ambtenaren.

Foto’s en video’s van de scène op 37th Ann Street, tussen Nassau en William Street, toonden auto’s die op elkaar lagen en stof dat uit het wrak opsteeg. Door de instorting kwamen er puin van de bovenste verdieping op straatniveau terecht.

Een filmpje van een nabijgelegen dak toonde een stofwolk die van onderaf opsteeg, terwijl een stem in de verte riep: ‘Ga weg! uitgaan! Ga weg!’ antwoordde een stem dicht bij de camera met een enkele, verrassende onbeschaamdheid.

Ambtenaren zeiden aanvankelijk dat er meldingen waren van beknelde mensen, maar brandweercommandant John M. Esposito zei op een persconferentie op de plaats van de instorting dat hij geloofde dat alle arbeiders in de garage verantwoordelijk waren.

Burgemeester Eric Adams zei tijdens een persconferentie dat vier van de gewonden in de grot in het ziekenhuis zijn opgenomen. Hij heeft de aard van hun verwondingen niet gespecificeerd. Een vijfde persoon weigerde medische hulp, dhr. zei Adams. De autoriteiten hebben niet onmiddellijk de persoon geïdentificeerd die in het wrak is omgekomen.

De brandweer heeft het personeel van de hulpdiensten onmiddellijk na de interventie van de locatie gehaald vanwege zorgen over de integriteit van de overblijfselen van het gebouw. Ambtenaren zeiden dat ze reddingswerkers gebruikten die torenladders, drones en een team van robothonden gebruikten om slachtoffers te vinden.

Volgens de gegevens van het Department of Buildings is het gebouw eigendom van On Street LLC. Lance Howard, die in de afdelingsgegevens wordt geïdentificeerd als contactpersoon voor het bedrijf, reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Kazimir Wilencik, de actieve gebouwencommissaris van New York City, wees er tijdens een persconferentie op dat het gebouw sinds 2003 verschillende openlijke overtredingen heeft gekend, hoewel er in 2010 plannen werden ingediend om ze te repareren.

Een uit 2003, vermeld als open op de website van de afdeling, citeert “scheuren in de plafondplaten op de eerste verdieping” en “ontbrekend beton dat stalen balken bedekt”. Het was dinsdag onduidelijk of die omstandigheden waren gecorrigeerd of hebben bijgedragen aan de achteruitgang.

Na de ineenstorting vulden hulpvoertuigen de omliggende straten, arbeiders droegen brancards en snijgereedschap onder geel politielint.

Art director Cesaro Glamer, 39, die werkt op de negende verdieping van een gebouw aan William Street, direct tegenover de garage, zei dat hij het geluid hoorde en met een paar collega’s naar het raam rende. Eerst zei hij dat hij dacht dat wat hij hoorde een aardbeving was totdat hij ‘auto’s op elkaar zag instorten’.

‘We hebben onze spullen gepakt en zijn vertrokken’, zei Glamer.

Sebastian Consoli, 19, een marketingstudent aan de Pace University in de buurt van de plaats van de instorting, sliep in zijn slaapzaal naast de garage toen hij plotseling wakker werd om wat hij beschreef als “zeven voor tien” rond 16.00 uur. De op een na langste boom.”

“Ik keek uit het raam en het was alsof de parkeergarage was ingestort”, zei hij.

READ  VS voegt 236.000 banen toe in maart, werkloosheid daalt tot 3,5%: live updates

Hij zei dat hij auto’s in vreemde hoeken op de garage zag staan. “De site was eigenlijk erg hellend,” zei hij.

De bewoners van het asiel vertrokken snel en twee uur later kwam Mr. Consoli wachtte nog steeds met de anderen om binnengelaten te worden. De school bood aan om onderdak te bieden aan iedereen die geen slaapplaats kon vinden, zei hij.

Ariel Stern, 32, uit Manhattan, een bouwmanager die een blok verderop in Ann Street werkt, zei dat haar auto tussen het wrak zat. Daar kwam ze dinsdag rond 11.00 uur aan

“Meestal verlaat ik mijn werk om 16.30 of 17.00 uur”, zei ze, terwijl ze uitlegde dat ze het druk had en niet op de gebruikelijke tijd bij haar auto was. “Ik ben vandaag betrapt en ik ben dankbaar dat ik niet naar binnen ben gegaan.”

Michaël D. Reagan, Hurubi Mego En Matthew Hak Bijgedragen verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *