Een anti-Kremlin-groep die betrokken is bij grensinvallen wordt geleid door een neonazi

Een groep milities die banden hebben met Oekraïne nam eerder deze week deel aan de meest intense gevechten binnen de grenzen van Rusland, wat buitenlandse en lokale journalisten ertoe aanzette zich woensdag op een geheime locatie te verzamelen om feest te vieren, het Kremlin te beschimpen en te laten zien wat. Ze noemden ze “Militaire Trofeeën” sinds ze hun geboorteland binnenvielen: Rusland.

Hun leider, Denis Kapustin, pochte op een gegeven moment dat zijn leger van anti-Poetin-Russen, zei hij, 42 vierkante kilometer of 16 vierkante mijl van Russisch grondgebied controleerde.

“Ik wil bewijzen dat het mogelijk is om tegen een tiran te vechten”, zei hij. “Poetins macht is niet onbeperkt, de veiligheidsdiensten kunnen ongewapende mensen slaan, in bedwang houden en martelen. Maar als ze op volledig gewapend verzet stuiten, vluchten ze.

Het was de retoriek van een ontevreden vrijheidsstrijder, maar er was een ironische noot die net zo duidelijk opviel als een neonazistische zwarte zonnevlek op een van de soldatenuniformen: Mr. Kapustin en belangrijke leden van de gewapende groep die hij leidt, de Russian Volunteer Force, steunen openlijk extreemrechtse opvattingen. Inderdaad, Duitse autoriteiten en humanitaire groepen, waaronder de Anti-Defamation LeagueDhr. Kapustin is geïdentificeerd als een neonazi.

Dhr. Kapustin, die al lang de alias Denis Nikitin gebruikt maar meestal zijn militaire roepnaam White Rex gebruikt, is een Russisch staatsburger die begin jaren 2000 naar Duitsland emigreerde. Hij ging om met een groep gewelddadige voetbalfans en werd later “een van de meest invloedrijke activisten”. Een neonazistische splintergroep in de mixed-martial-arts-sceneDat hebben ambtenaren van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gezegd.

Dhr. Kapustin zou zijn geweest Verboden van het betreden van Europa’s visumvrije Schengenzone met 27 landen, maar hij zei alleen dat Duitsland zijn verblijfsvergunning had ingetrokken.

Het feit dat de groep de aandacht heeft gevestigd op haar activisme en hernieuwde banden met de groep met neonazi’s is een onheilspellende ontwikkeling voor de Oekraïense regering, vooral omdat de Russische president Vladimir V. Poetin rechtvaardigde zijn invasie met de valse bewering dat hij tegen Neo vocht. -Een gemeenschappelijk thema van nazi’s en Kremlin-propaganda.

READ  Let dit weekend op een meteorenregen en maansverduistering

De meeste anti-Russische groepen hebben politieke ambities op lange termijn om naar huis terug te keren en de Russische en Wit-Russische regeringen omver te werpen.

“De Russische vrijwilligersmacht marcheert binnen en vernietigt de huidige regering – dat is de enige manier”, zei dhr. Kapustin zei eerder dit jaar. “Je kunt een tiran niet dwingen om te vertrekken, elke andere macht zou als indringers worden beschouwd.”

Leden van het Free Russia Legion en het Russian Volunteer Corps poseren deze week voor journalisten op een persconferentie in Noord-Oekraïne.schuld…Finbarr O’Reilly voor The New York Times

Extreemrechtse groeperingen in Oekraïne vormen zelfs een minderheid en Oekraïne heeft elke betrokkenheid bij de Russian Volunteer Force of enige rol bij gevechten aan de Russische grenzen ontkend. Maar dhr. Kapustin zei dat zijn team “absoluut veel aanmoediging kreeg” van de Oekraïense autoriteiten.

Sommigen over extreemrechts in Rusland, Mr. Sinds de Maidan-revolutie in 2014 en het uitbreken van de oorlog tussen Oekraïne en de door Rusland gesteunde separatisten in de oostelijke Donbass-regio, hebben velen van hen een thuis gevonden in Oekraïne en vechten nu aan de kant van hun geadopteerde land.

Het Russische Vrijwilligerskorps, ook bekend onder de Russische initialen RDK, was een van de twee groepen anti-Russische militanten die maandag een grensoverschrijdende aanval uitvoerden in de Zuid-Russische regio Belgorod.

De groepen zeggen dat het doel van de invallen is om Moskou te dwingen troepen uit bezette delen van Oekraïne te herschikken om zijn grenzen te beschermen, een doel dat aansluit bij de bredere doelstellingen van het Oekraïense leger om zijn verdediging uit te breiden in het licht van een Oekraïense tegenaanval.

READ  De bewering van Ken Paxton dat de spreker uit Texas dronken was, benadrukt de GOP-kloof

De Russian Volunteer Force heeft ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor twee incidenten in het Russische grensgebied Bryansk in maart en april.

De tweede groep is het Free Russia Legion, opererend onder de paraplu van het International Legion of Ukraine, waaronder Amerikaanse en Britse vrijwilligers, maar ook Wit-Russen, Georgiërs en anderen. Het staat onder toezicht van de strijdkrachten van Oekraïne en staat onder bevel van de Oekraïense autoriteiten.

Tijdens een persconferentie op woensdag zei dhr. Kapustin bevestigde dat zijn groep niet onder controle stond van het Oekraïense leger, maar zei dat het leger “de strijders het allerbeste wenste”. Hij zei dat er “niets dan aanmoediging” was van Oekraïense zijde.

“Alles wat we doen, elke beslissing die we nemen, wat we buiten de staatsgrenzen doen, is onze eigen beslissing. We kunnen onze kameraden en vrienden om hulp vragen bij het openlijk plannen”, vervolgde hij. “Ze zullen ‘ja, nee’ zeggen, en dat is een soort aanmoediging, de hulp waar ik het over heb.” Die bewering kon niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Andriy Chernyak, een vertegenwoordiger van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, steunde het besluit van Kiev om de groep namens haar te laten vechten.

“Oekraïne steunt absoluut iedereen die klaar is om het regime van Poetin te bestrijden”, voegde hij eraan toe: “Mensen kwamen naar Oekraïne en zeiden dat ze ons wilden helpen om het regime van Poetin te bestrijden, dus natuurlijk lieten we ze toe. Mensen uit het buitenland.”

Oekraïne noemde de invallen een “interne Russische crisis” omdat de leden van de groep Russisch waren.

Sommige analisten verwierpen het belang van de RDK als strijdmacht, ook al waarschuwden ze voor de gevaren die ze vormden. Michael Colborne, een onderzoeker bij Bellingcat die rapporteert over internationaal extreemrechts, zei dat hij aarzelt om de Russian Volunteer Force zelfs maar een militaire eenheid te noemen.

READ  De militaire parade van Poetin met één tank bracht Rusland in verlegenheid

“Ze zijn meestal een extreemrechtse groep neonazistische ballingen die deze invallen doen in door Rusland gecontroleerd gebied, die meer bezig zijn met het creëren van sociale media-inhoud dan met wat dan ook”, zei dhr. zei Colborne.

Andriy Chernyak, een vertegenwoordiger van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, zei: “Oekraïne steunt zeker iedereen die bereid is om tegen het regime van Poetin te vechten.schuld…Finbarr O’Reilly voor The New York Times

Ook enkele andere leden van de RDK, die tijdens de grensoverval werden gefotografeerd, verkondigden openlijk neonazistische opvattingen. In 2020 werd Alexander Skachkov gearresteerd door de Oekraïense veiligheidsdiensten voor het verkopen van een Russische vertaling van het blanke supremacistische manifest van de schutter in Christchurch, Nieuw-Zeeland, die in 2019 51 moskeeaanbidders doodde. Hij werd later op borgtocht vrijgelaten. Een maand gevangenisstraf.

Een ander lid, Alexei Levkin, die een selfie-video filmde met het RDK-logo, is een oprichter van de groep. Votanjugent Het begon in Rusland, maar verhuisde daarna naar Oekraïne. Dhr. Levkin organiseert het “Nationaal-Socialistische Black Metal Festival”, dat in 2012 in Moskou begon, maar van 2014 tot 2019 in Kiev werd gehouden.

Op foto’s die eerder deze week door de militanten online werden geplaatst, was te zien hoe ze poseerden voor buitgemaakte Russische uitrusting, sommigen met patches en uitrusting in nazistijl. Op een patch was een lid van de Ku Klux Klan met een kap afgebeeld.

Dhr. Beelden van Kapustin en zijn militie zouden de veiligheid van Oekraïne kunnen schaden door bondgenoten te waarschuwen die extreemrechtse gewapende groepen steunen, zei dhr. zei Colborne.

“Ik ben bang dat zoiets een averechts effect kan hebben op Oekraïne, want dit zijn geen onopvallende mensen”, zei hij. “Dit zijn geen onbekenden, ze helpen Oekraïne in geen enkele praktische zin.”

Dhr. Kapustin, die naast Russisch ook vloeiend Engels en Duits spreekt, vertelde verslaggevers dat hij het geen “beschuldiging” vond om “extreemrechts” genoemd te worden.

“We verbergen onze mening nooit”, zei hij. “We zijn een rechtse, conservatieve, militaire, semi-politieke organisatie”, zei hij.

Thomas Gibbons-Neff, Andrew E Kramer En Oleg Matsnev Bijgedragen verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *