Dyer Nichols: 5 Memphis-agenten doodgeschoten nadat man na arrestatie in het ziekenhuis was opgenomenCNN

De politie van Memphis heeft vijf politieagenten ontslagen Dood van Dyer NicolaasHij stierf in het ziekenhuis nadat hij eerder deze maand door de politie was gearresteerd, volgens een bericht van de afdeling Een geverifieerd Twitter-account.

“De gruwelijke aard van dit incident is geen weerspiegeling van het goede werk dat onze agenten elke dag integer doen”, zei politiechef Sherlyn “CJ” Davis in een verklaring.

Onderzoekers die aan een interne beoordeling van de arrestatie werkten, ontdekten dat de agenten de plicht om gezag uit te oefenen, de plicht om in te grijpen en de plicht om hulp te verlenen schonden.

Het Tennessee Bureau of Investigation onderzoekt of de acties van de agenten crimineel van aard waren. Het ministerie van Justitie en de FBI zijn een burgerrechtenonderzoek gestart.

“Vanwege het lopende strafrechtelijk onderzoek zal de Memphis Police Association geen commentaar geven op het ontslag van agenten in de Dyer Nichols-zaak”, aldus de vakbond die de agenten vertegenwoordigt. “De inwoners van Memphis, en vooral de familie van meneer Nichols, verdienen een volledig verslag van de gebeurtenissen die tot zijn dood hebben geleid en wat er mogelijk aan heeft bijgedragen.”

Op 8 januari maakte de politie bekend dat agenten de vorige dag een automobilist hadden aangehouden wegens onvoorzichtig rijden. “Toen agenten de bestuurder van het voertuig naderden, ontstond er een confrontatie en de verdachte vluchtte te voet weg”, aldus de politie in een verklaring. Geplaatst op sociale media.

Volgens de politie achtervolgden agenten de verdachte en probeerden ze hem opnieuw in hechtenis te nemen, waarna er opnieuw een confrontatie volgde voordat de verdachte in hechtenis werd genomen.

“Later klaagde de verdachte over kortademigheid, waarop een ambulance ter plaatse werd geroepen. De verdachte werd in kritieke toestand naar het St. Francis Hospital gebracht”, aldus ambtenaren.

De man, geïdentificeerd als Nichols, stierf een paar dagen later. Dat meldt het Tennessee Bureau of Investigation.

Details over de verwondingen of doodsoorzaak van Nicholas zijn niet vrijgegeven. CNN heeft contact opgenomen met de lijkschouwer van Shelby County.

Dinsdag zeiden stadsambtenaren dat videobeelden van de op het lichaam gedragen camera’s van de agenten publiekelijk zouden worden vrijgegeven nadat het interne onderzoek van de politie is afgerond en families de kans krijgen om de beelden te bekijken. Advocaat Ben Crump zei vrijdag dat de familie de beelden maandag zal bekijken en dat hij en de familie die middag een persconferentie zullen houden.

READ  UConn lijkt niet te stoppen en onvermijdelijk op weg naar de kampioenswedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *