DuckDuckGo heeft zojuist een AI-zoekmachine gelanceerd met behulp van ChatGPT

Fotograaf: Eend Eend Co

DuckDuckGo heeft woensdag een bètaversie gelanceerd van zijn door ChatGPT aangedreven AI-zoektool genaamd DuckAssist. Naast de op privacy gerichte zoekmachine van het bedrijf Gebruikt de functie voor taalparsing van ChatGPT om geschraapte antwoorden te genereren Van relevante bronnen zoals Wikipedia en Encyclopaedia Britannica. De tool is gratis en beschikbaar Op DuckDuckGo Webbrowsing-applicaties voor telefoons En Computers En de browserextensie van het bedrijf begint vandaag.

“DuckAssist is een nieuw type directe reactie in onze zoekresultaten, net zoals we al hebben in nieuws, kaarten, weer en meer”, zegt Gabriel Weinberg, CEO van DuckDuckGo. bloggen. “We hebben DuckAssist ontworpen om volledig te worden geïntegreerd in DuckDuckGo Private Search, dat het uiterlijk en gevoel van onze traditionele zoekresultaten weerspiegelt, dus hoewel door AI gegenereerde inhoud nieuw is, hopen we dat het gebruik van DuckAssist een tweede natuur wordt.”

in tegenstelling tot AI-projecten met Bing van Microsoft (Scheuren Sydney), DuckAssist is geen chatbot. In plaats daarvan zal DuckAssist een automatisch antwoord voorstellen wanneer het een zoekterm herkent waarop het kan reageren. Het legt niemand op. Wanneer er een door AI aangedreven antwoord beschikbaar is, zie je een toverstafpictogram met een “Vraag het mij”-knop in je zoekresultaten. DuckAssist is nog steeds in bèta, zegt het bedrijf. Het kan dus zijn dat het niet verschijnt Vaker.

“Voor deze eerste test verschijnt DuckAssist in onze zoekresultaten wanneer gebruikers zoeken naar vragen met directe antwoorden op Wikipedia. Denk aan vragen als Wat is een zoekmachineindex?’ ‘Wat is de beste zoekmachine?’ In plaats van subjectieve vragen zoals, zei Weinberg.

Door de gegevensbron te beperken tot Wikipedia, kan een deel van het vreemde wangedrag worden voorkomen dat gebruikers met andere AI-tools hebben gezien, zegt het bedrijf. Microsoft moest bijvoorbeeld wel Beperk de functies van de nieuwe Bing Chat, een week na de release, mogelijk gemaakt door ChatGPT. Nadat uit rapporten bleek dat Bing zijn geheime interne codenaam had prijsgegeven, Hij gebruikte racistische beledigingenEn gaf een lange lijst Over het algemeen vrij antwoorden, Microsoft lobotomiseerde Bing AI En Het onderdrukte zijn activiteit weer.

Privacy staat centraal DuckDuckGo-producten en Het bedrijf zegt dat DuckAssist geen persoonlijke informatie verzamelt doet Net als elke andere bedrijfstool is een login vereist. DuckDuckGo claimt de zoek- en browsegeschiedenis van gebruikers te anonimiseren in alle gegevens die worden gedeeld met de makers van ChatGPT, OpenAI en Anthropic, de partners van het bedrijf in het project.

Volgens DuckDuckGo is DuckAssist een van de vele AI’s.Geïmplementeerde tools zijn in de maak. Als de bètatest goed verloopt, is het bedrijf van plan de tool ook uit te rollen naar iedereen die de zoekfunctie op de DuckDuckGo-website gebruikt.

Alle door AI gegenereerde antwoorden hebben een anonieme feedbacklink ernaast die je kunt gebruiken om gedachten te delen met DuckDuckGo.

READ  Japan heeft een man aangeklaagd die verdacht wordt van de moord op de voormalige Japanse premier Shinzo Abe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *