Dow Jones-futures stijgen, rendementen dalen voor op belangrijke economische gegevens; AI-aandelen stijgen in koopzone

Dow Jones-futures waren vrijdagochtend iets hoger, samen met S&P 500-futures en Nasdaq-futures, toen de rente op staatsobligaties terugviel ten opzichte van de ISM-servicesindex van februari. Broadcom (AVGO) en het hete AI-drama C3.ai is een grote nachtverdiener..
XZelfs toen het rendement op 10-jaars schatkistpapier duidelijk boven de 4% uitkwam, brulde de beursrally vanaf begin donderdag terug. Een over het algemeen zwakke opening veranderde in een solide positieve dag toen een Fed-functionaris een beweging van een kwartpunt ondersteunde.

Salesforce. com (CRM) verhoogde de Dow. Tesla (D.S.L.A) onderwogen in de S&P 500 en de Nasdaq.

Sommige aandelen, waaronder Salesforce, lieten koopsignalen zien. Maar de bullishness van de markt staat nog steeds onder druk nu er belangrijke tests opdoemen.

Broadcom (AVGO) en speel kunstmatige intelligentie C3.ai (AI) En Veritone (Informatie) meldde donderdagavond.

Meer details over Tesla’s fabriek in Mexico kwamen van de ene op de andere dag naar buiten.

Een video die in dit artikel is ingesloten, bespreekt de marktactie van donderdag en onderzoekt CRM-aandelen, AHER-testsystemen (ahr) En Dexcom (DXCM)

Dow Jones-futures vandaag

Dow Jones-futures stegen 0,2% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures stegen 0,2% en Nasdaq 100-futures stegen 0,2%.

Bitcoin viel van de ene op de andere dag nadat het donderdag relatief goed standhield toen meer crypto-gerelateerde bedrijven vielen.

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier daalde met 6 basispunten tot 4,02% en sloot even op 4%.

De futures op ruwe olie daalden licht.

Koper is duur.

De ISM publiceert zijn niet-productie-index op 10 februari ET. Een warme ISM-service-index van januari op 3 februari, samen met een banenrapport, hielpen de winst van de markt terug te dringen.

Onthoud dat actie van de ene op de andere dag in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs wordt vertaald in daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.

Belangrijkste inkomsten

De aandelen van AVGO stegen met 1% in verlengde handel nadat Broadcom de winstweergave overtrof, met winstverwachtingen voor het tweede kwartaal iets hoger. Broadcom-aandelen stegen met 0,9% tot 598,65 tijdens de reguliere sessie van donderdag, recentelijk hersteld van de 50-dagen/10-weeklijnen boven de 21-dagenlijn. AVGO-aandelen hebben een kooppunt van 617.11 in een lange consolidatie. Maar de chip- en softwaremaker heeft gelijk met een vroege intrede.

AI-aandelen stegen met 17% in pre-market trading, waarbij de winstresultaten van C3.ai bovenaan stonden en het bedrijf de leiding nam. AI-aandelen stegen donderdag met 2,8% tot 21,31, nadat ze woensdag onder de 21-daagse lijn waren gezakt. Een krachtig herstel op vrijdag zou een agressieve intrede kunnen zijn voor AI-aandelen nadat het de trendlijn van de opening in februari brak.

READ  Na de dood van Stadia verlaat VP Bill Harrison Google - Ars Technica

Het VERI-aandeel steeg van de ene op de andere dag met 5%. Veritone omzet en inkomsten gemist, maar nieuwe boekingen stegen met 141%. Het aandeel daalde donderdag met 1,2% tot 6,36. Het Veritone-aandeel bereikte eind januari een dieptepunt en steeg een paar dagen voordat het weer daalde. VERI voorraad is nu onder de 50-dagen en 200-dagen lijnen.

Costco groothandel (kosten), Nordström (JWN) En Zscaler (ZS) is ook gemeld. COST-aandelen daalden met 2% en Nordstrom was weinig veranderd aan gemengde resultaten. ZS-voorraad daalt omdat facturen geen indruk maken. Alle drie sloten ze onder de grens van 200 dagen.


Doe mee met IBD-experts terwijl ze de aandelen analyseren die zouden kunnen werken op de beursrally op IBD Live


Beursrally

De Dow Jones Industrial Average steeg tijdens de beurshandel donderdag 1,05%. De S&P 500-index steeg met 0,8%, waarbij Salesforce- en DXCM-aandelen de beste presteerders waren en Tesla de slechtste van de dag. De Nasdaq-composiet ging 0,7% vooruit. De small-cap Russell 2000 steeg 0,2%.

De prijs van ruwe olie in de VS steeg met 0,6% tot $78,16 per vat, een derde sessie op rij. Benzinefutures stegen bijna 1%, een stijging van 14,5% tot nu toe deze week.

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier steeg met 8 basispunten tot 4,07% en eindigde voor het eerst sinds 9 november boven het niveau van 4%. Lager dan verwachte werkloosheidsaanvragen in de VS en hoger dan verwachte inflatie in de eurozone. Het rendement op 10 jaar ligt niet ver van het hoogste punt in 15 jaar van oktober van 4,33%.

Rafael Bostic, president van de Fed van Atlanta, zei dat hij tijdens de bijeenkomst in maart “absoluut” een verhoging van een kwartpunt zou steunen, nadat veel beleidsmakers een stap van een half punt steunden of er open voor stonden. Bostick is een niet-stemgerechtigd lid in 2023.

De markten verwachten vast nog minstens drie renteverhogingen van een kwartpunt door de Fed, maar er is een goede kans op een stap van 50 basispunten in maart of mei. Sommigen zijn nu voorstander van een puntenverhoging in het vierde kwartaal tijdens de vergadering in juli. Dat zou het bereik van de Fed-fondsen op 5,5%-5,75% brengen, van 4,5%-4,75% vandaag.

ETF’s

Onder de groei-ETF’s is de innovator IBD 50 ETF (FFTY0,1% omhoog. iShares Expanded Technology-Software Sector ETF (IGV) een stijging van 2,4%. Het CRM-belang is een grote IGV-holding. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) sloot 0,9% hoger na een daling op donderdagochtend.

De ARK Innovation ETF (ARKK) steeg 1,2% en de ARK Genomics ETF (ARKGsteeg met 0,4%. Tesla-aandelen zijn een belangrijk belang in de ETF’s van ArcInvest.

READ  Aziatische aandeleninflatie, zorgen over groei; RBA raakt pauze

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steeg 0,4% en de Global X US Infrastructure Development ETF (stoep) ging 1,2% vooruit. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) steeg met 0,45%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHBverhoogd met 0,7%. Energie selecteren SPDR ETF (XLE0,9% opgewarmd en de Financial Select SPDR ETF (45daalde met 0,5%. Gezondheidszorg Select Sector SPDR Fonds (XLV) won 0,6%. DXCM-aandelen maken deel uit van de XLV ETF.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Tesla voorraad

Tesla-aandelen daalden met 5,85% tot 190,90 en kwamen voor het eerst sinds 19 januari onder de 21-dagengrens. Vanuit een technisch perspectief kan TSLA-aandelen voor opschudding zorgen. Wanneer de 200-dagenlijn onder het hoogtepunt van 16 februari van 217,65 breekt, zou het de 50-dagenlijn kunnen veroveren. Een beslissende stap boven die niveaus zou een agressieve intrede opleveren.

Maar Tesla is meer dan verdubbeld ten opzichte van het hoogste punt van 6 januari op 101,81 door drie factoren: de buzz op de Tesla Investor Day, de vraag naar prijsverlagingen en een algemeen herstel van de markt, aangevoerd door hoogwaardige groeiaandelen.

Maar Tesla’s beleggersdag op woensdag was grotendeels een non-evenement, er was geen nieuw EV-ontwerp te zien, laat staan ​​het idee dat er een goedkoop model in productie zou kunnen zijn.

(Tesla bevestigde woensdagavond plannen om een ​​EV-fabriek te bouwen in het noordoosten van Mexico. De bouw zou binnen drie maanden beginnen, zei een Mexicaanse functionaris donderdagavond, eraan toevoegend dat de locatie twee keer zo groot zou zijn als de fabriek in Austin.)

Tesla-orders stegen vroeg in januari door wereldwijde prijsverlagingen en Amerikaanse belastingkredieten. Maar de vraag lijkt weer af te nemen, in ieder geval buiten de Model Y in de VS, nu de achterstanden kleiner worden en er meer kortingen verschijnen.

Tesla is zelfs begonnen met het aanbieden van nieuwe kortingen op verschillende Model 3- en Y-vrachtwagens in verschillende Europese landen. Dit volgt op de prijsverlaging van de Model 3 in Denemarken een paar dagen geleden.

Ten slotte is de door groei geleide marktrally de afgelopen weken bekoeld.

Analyse van de marktrally

De beursrally leek tijdens de opening van donderdag echt in de problemen te komen, toen de S&P 500 de grens van 200 dagen doorbrak. De Nasdaq-composiet, die woensdag onder de 200-dagenlijn viel, beweegt zich richting de 50-dagenlijn. Zelfs de Russell 2000 testte zijn bereik van 10 weken.

Maar zelfs toen de rente op staatsobligaties steeg, verbeterden de belangrijkste indices snel en werden ze ’s middags over het algemeen positief. Dat is ondanks stijgende Treasury-opbrengsten en megacap TSLA-aandelen die een slechte dag hebben.

READ  Een stijging van de derde periode bracht de Golden Knights voorbij de Panthers in Game 1

De S&P 500 herwon zijn bereik van 50 dagen, terwijl de Nasdaq terugkeerde boven zijn bereik van 200 dagen. Dow Jones leidde de winstwinst van 11,5% van CRM-aandelen, maar het is nog steeds dicht bij 2023. De Russell 2000 sloot iets onder zijn voortschrijdend gemiddelde over 21 dagen, waar hij gedurende enkele dagen op weerstand stuitte.

De Russell, Nasdaq en S&P 500 zouden hun 21-daagse lijnen resoluut moeten herstellen om redelijk bewijs te leveren dat de marktrally weer aan kracht wint. De high van 2 februari zal de volgende grote test daarboven zijn.

Toonaangevende aandelen, die de afgelopen maand beter hebben gepresteerd dan indices, toonden ook kracht op donderdag. Naast de CRM-rol Octa (OKTA) verschil met inkomstenbasis. DXCM-aandelen flirtten met koopsignalen. Bouwers eerste bron (BLDR) wordt vernietigd door een lange integraal. Veel verlengde bewegingen vanuit koopgebieden of verschoven posities.

Maar als de codes verder uit elkaar vallen, zullen de leiders dat ook doen. Als de rente op staatsobligaties hoog is, is het moeilijk te zien dat de belangrijkste indices stand houden. De ISM-dienstenindex van vrijdag en de marktreactie op dat rapport zullen cruciaal zijn.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


wat nu te doen

De beursrally kreeg donderdag een broodnodige klap. Verschillende toonaangevende aandelen vertoonden koopsignalen toen belangrijke indices aan kracht wonnen.

Maar de bullmarkt staat nog steeds onder druk. De S&P 500 en Nasdaq hadden een slechtere dag dan de belangrijkste niveaus.

Beleggers moeten voorzichtig zijn met het toevoegen van exposure. Als de S&P 500 en Nasdaq boven hun 21-daagse lijnen komen, kunt u uw portefeuille geleidelijk opbouwen.

Nu wilt u uw watchlists snel opnieuw evalueren.

Met de markt in zo’n krappe handelszone zou er binnenkort een beslissende stap kunnen komen. Wees dus flexibel en alert.

Lees elke dag het grote plaatje om op de hoogte te blijven van de richting van de markt en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter @IBD_ECarson Voor beursupdates en meer.

Dit vind je misschien ook leuk:

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen gemakkelijk maakt

Krijg je volgende grote hit met MarketSmith

Wilt u snelle winsten en grote verliezen vermijden? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: Open vandaag nog IBD’s premium voorraadlijsten, tools en analyses

Gemiddelde over 200 dagen: laatste ondersteuningslijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *