Dow Jones-futures stijgen op coole CBI-inflatiegegevens; Cathy Wood verkoopt Tesla-aandelen voor $ 92 miljoen

Dow Jones-futures stegen, terwijl tech-futures winst boekten na een koeler dan verwachte CPI-inflatie op dinsdag. Ark Invest van Cathie Wood heeft 393.000 aandelen Tesla verkocht. Met een waarde van ongeveer $ 92 miljoen Gebaseerd op de slotkoersen van maandag.
XDe consumentenprijsindex in mei steeg met 0,1%, onder de schattingen van 0,2%, en de inflatie op jaarbasis daalde tot 4,0%, onder de schattingen van 4,9% die naar verwachting zal afnemen tot 4,1%. De kern-CPI, exclusief voeding en energie, steeg met 0,4% in lijn met de prognoses, waardoor de kerninflatie daalde van 5,5% naar 5,3%.

Ondertussen begint dinsdag de tweedaagse vergadering van de Federal Reserve Bank. Algemeen wordt verwacht dat de centrale bank een renteverhoging zal vermijden tijdens haar tweedaagse beleidsvergadering, die woensdag om 14.00 uur ET eindigt. De verhuizing stopt 10 opeenvolgende tariefverhogingen die in maart vorig jaar begonnen.

Eindelijk, Orakel (ORCL) kwam de winst maandag laat uit en overtrof de schattingen van Wall Street. ORCL-aandelen stegen met 5% in premarket-handel. De aandelen sloten maandag met een winst van 20% -25% van een kooppunt van 91,22 kopjes met handvat na een ontsnappingsbeweging eind maart.

Beurs vandaag

EV is gigantisch Tesla (D.S.L.A), nu 12 dagen op rij gestegen, steeg dinsdagochtend nog eens 0,8%. Zelfs na de onthulling van de verkoop van Cathie Wood’s Ark Invest-aandelen. Arc Invest verkocht ongeveer 20.000 aandelen Nvidia (NVDA) Nvidia-aandelen stegen bijna 1% tijdens de vroege dinsdaghandel.

Dow Jones is een techgigant Appel (AAPL) En Microsoft (MSFT) gemengde handel voorafgaand aan de opening van de aandelenmarkt van vandaag. Intel (INTC) aandelen stegen daarna meer dan 2% Rapporten zeiden De Britse tak van SoftBank Group is in gesprek met Intel als potentiële strategische investeerder voor zijn beursgang.

Dexcom (DXCM), Vloeren en decoratie (FND), Fortinet (FTNT) En Kinsale is de hoofdstad (KNSL) – evenals Dow Jones-aandelen Cisco-systemen (CSCO), JPMorgan Chase (JPM) En Verkoopsteam (CRM) – is een van de beste aandelen om te kopen of te bekijken in een hausse op de aandelenmarkt.

READ  De bassist van The Smiths, Andy Rourke, is op 59-jarige leeftijd overleden aan kanker

Tesla is een IBD Leaderboard-aandeel, terwijl Floor & Decor op donderdag IBD’s Stock of the Day is.


IBD’s nieuwste nieuwsbrief MarketDiem levert actie-ideeën voor aandelen, opties en crypto in uw inbox


Dow Jones vandaag: olieprijzen, rendement op staatsobligaties

Voor de openingsuren op dinsdag waren de Dow Jones-futures 0,3% gestegen ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures stegen 0,6%, terwijl Nasdaq 100-futures 0,9% hoger werden verhandeld in de ochtendactie.

Van de op de Amerikaanse beurs verhandelde fondsen is de Nasdaq 100-tracker Invesco QQQ Trust (QQQnoteerde 0,6% hoger, terwijl de SPDR S&P 500 ETF (spionage) steeg dinsdag vroeg met 0,3%.

Het rendement op 10-jaars Amerikaanse staatsobligaties daalde dinsdag tot 3,7% na de CPI-inflatiegegevens. Maandag steeg de 10-jaarsrente naar het hoogste niveau sinds eind mei.

Na zware verliezen op maandag herstelden de olieprijzen zich in de handel van dinsdag. West Texas Intermediate-futures stegen dinsdag met bijna 2% tot boven de $68 per vat – nog steeds aan de onderkant van WTI’s handelsbereik sinds begin mei.

Activiteit op de beurs

Maandag steeg de Dow Jones Industrial Average 0,6%. De S&P 500 steeg met 0,9%, terwijl de technologiezware Nasdaq-composiet met 1,5% klom en een nieuw hoogtepunt in 2023 bereikte.

In de Big Picture-column van maandag: “Juni – historisch gezien een slechte maand voor de markt – is tot nu toe een hit geweest. De S&P en Nasdaq zijn ongeveer 4% gestegen. Van de acht sessies tot nu toe deze maand zijn de S&P 500 en Nasdaq gestegen in zes. De kracht van de rally van de S&P in de afgelopen sessies is dat 9 mei de leveringsdag verwijderde en de index vier dagen van grote verkoopvolumes maakte.”

Dit is een belangrijk moment om IBD’s The Big Picture-column te lezen na de recente volatiliteit in de marktvooruitzichten.


Vijf beste Dow Jones-aandelen om nu te kopen en te bekijken


Dow Jones-aandelen om te kopen en te bekijken: Cisco, JP Morgan, Salesforce

Dow Jones-netwerkgigant Cisco Systems voegde vorige week een handvat toe aan een bekerbasis, nu met een kooppunt op 50,58. CSCO-aandelen daalden dinsdag met 0,3% in premarket-handel.

READ  Turkije zal stemmen bij belangrijke verkiezingen aangezien het Erdogan-regime op het spel staat

Dow Jones Bank-leider JP Morgan nadert een flat-base kooppunt van 143,37 na een vierdaagse winning streak. Aandelen zijn 2% verwijderd van hun laatste kooppunt. JPM-aandelen daalden 0,1% tijdens de vroege handel op dinsdag.

Volgens analyse van het Leaderboard heeft Salesforce de afgelopen weken een rally gemaakt van eerdere beursinschrijvingen op 193,91 en 200,00.

In de afgelopen weken heeft het aandeel een winstzone van 20% bereikt ten opzichte van de 178,94 cup-with-handle-invoer en breekt nu uit de ondersteuning op een lijn van 10 weken. CRM-aandelen voegden dinsdagochtend 0,6% toe.


4 beste groeiaandelen om in de gaten te houden Beursrally


Beste aandelen om te kopen en te bekijken: Dexcom, Floor & Decor, Fortinet, Kinsale

Volgens de modelherkenning van IBD MarketSmith brak Dexcom maandag door een flat base’s 126,44 kooppunt met een rally van 2,1%. 5% koopgebied gaat omhoog naar 132,76. Het DXCM-aandeel steeg dinsdag premarket met 0,9%.

IBD SwingTrader-aandeel Floor & Decor heroverde op beslissende wijze zijn 50-dagen lijn tijdens de 5,1% stijging van woensdag. FND-aandelen zijn slechts 4% verwijderd van een conventioneel kooppunt op 101,39. Aandelen stegen 0,8% in de vroege dinsdaghandel.

Verzekeringsleider Kinsale Capital daalde 2,1% tijdens de sessie ondanks het overschrijden van een kooppunt van 345,75 in een koopgebied van 5% op maandag. De koopzone loopt tot 363.04. Het aandeel KNSL daalde dinsdagochtend 0,7%.

Tijdens de stijging van 2,7% van maandag bewoog Fortinet’s nieuwste IBD-aandeel boven zijn vlakke basis van een kooppunt van 69,07. Koop gebied gaat tot 72,52. Het aandeel FTNT bleef dinsdag onveranderd in de premarket.


Leer hoe u de markt kunt timen met de ETF-marktstrategie van IBD


Beste aandelen om te kopen en te bekijken op de aandelenmarkt

Dit zijn vier van de beste aandelen om te kopen en te bekijken op de huidige aandelenmarkt, inclusief de Dow Jones-leider.

Naam van het bedrijf Symbool Perfect kooppunt Soort aankooppunt
ASML (ASML) 683.18 Beker met handvat
Verkoopsteam (CRM) 200.00 Integratie
Wolkenvlam (Netto) 66.20 Dubbele bodem
Fortinet (FTNT) 69.07 Platte basis
READ  Disney klaagt DeSantis aan, zegt dat de overname van Park 'vergelding' is
Bron: IBD-gegevens per 12 juni 2023

Doe mee met IBD-experts terwijl ze de leidende aandelen analyseren in de huidige beursrally op IBD Live


Tesla voorraad

IBD Leaderboard-aandelen Tesla steeg maandag met 2,2% en kwam verder van het koopbereik voorbij het kooppunt van 207,79 van de dubbele bodem. De aandelen sloten maandag op 21% van hun hoogste punt in 52 weken.

Het TSLA-aandeel steeg dinsdagochtend met 0,7%, op zoek naar een bijdrage aan de uitgebreide winning streak. Vorige week stegen de aandelen voor de vierde week op rij met een stijging van 14%.

Dow Jones-leiders: Apple, Microsoft

Van de Dow Jones-aandelen stegen de Apple-aandelen voor de derde dag op rij, met een winst van 1,6% op maandag. De aandelen bereikten vorige week een recordhoogte van 184,95 en blijven daarbuiten. Het aandeel blijft actief boven het kooppunt van 157,38. Aan het begin van de dinsdaghandel daalden AAPL-aandelen met 0,7%, waarbij UBS het aandeel verlaagde van kopen naar neutraal, terwijl het zijn koersdoel verhoogde van 180 naar 190.

De aandelen van Microsoft stegen maandag met 1,55%, herstelden zich voor de derde opeenvolgende sessie en herstelden zich bijna van de uitverkoop van woensdag met 3,1%. MSFT-aandelen blijven zweven in de 20% -25% winstnemingszone vanaf het 276,76 flat-base kooppunt, dus beleggers hebben mogelijk op zijn minst wat winst genomen. Dinsdagochtend stegen de aandelen Microsoft met 0,3%.

Vergeet Scott Lehtonen niet te volgen op Twitter @IBD_SLehtonen Lees meer over groeiaandelen en de Dow Jones Industrial Average.

Dit vind je misschien ook leuk:

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

Leer hoe u de markt kunt timen met de ETF-marktstrategie van IBD

Vind de beste langetermijninvesteringen met IBD Long-Term Leaders

MarketSmith: onderzoek, grafieken, gegevens en training allemaal op één plek

Hoe groeiaandelen te onderzoeken: waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen gemakkelijk maakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *