Dow Jones Futures: hoe om te gaan met deze volatiele marktrally; Tesla, Netflix op band

Dow Jones-futures openen zondagavond, samen met S&P 500-futures en Nasdaq-futures.
XDe aandelenmarkt herstelde zich de afgelopen week gematigd, met enkele substantiële winsten en omkeringen. De inflatie koelt af, maar de vrees voor een recessie neemt toe.

Geen koopkansen meer. Sommige aandelen flitsten koopsignalen en daalden vervolgens snel. Beleggers moeten voorzichtig zijn met het toevoegen van exposure in de huidige omgeving. Temidden van marktvolatiliteit, Appel (AAPL), Lululemon Athletica (Lulu) En Regeneron Pharmaceuticals (de regen) hebben pseudo-strakke vormen.

Het winstseizoen is aan het opwarmen. Tesla (D.S.L.A), ASML (ASML), Netflixen (NFLX) en DHI-aandelen zijn allemaal in de buurt van kooppunten. ASML en TR Horton (DHI) gaf inzicht in de respectievelijke groepen.

In de tussentijd, Bank van de Westelijke Alliantie (Staart) Er zijn de komende week veel bank- en financiële rapporten. Hoe zit het met deze in Phoenix gevestigde bank? WAL-aandelen hebben de afgelopen weken veel problemen gehad.

LULU heeft voorraad IBD-klassement Kijklijst en IBD 50.

Dow Jones-futures vandaag

Dow Jones-futures openen zondag om 18.00 uur ET, samen met S&P 500-futures en Nasdaq 100-futures.

Onthoud dat actie van de ene op de andere dag in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs wordt vertaald in daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Doe mee met IBD-experts terwijl ze aandelen onderzoeken die mogelijk in aanmerking komen voor een beursrally op IBD Live


Beursrally

Ondanks de volatiele dagelijkse actie boekte de bullish op de aandelenmarkt deze week een bescheiden winst.

De Dow Jones Industrial Average steeg tijdens de beurshandel van afgelopen week 1,2%. De S&P 500-index steeg 0,8%. De Nasdaq-composiet steeg 0,3%. De small-cap Russell 2000 steeg deze week 1,5%.

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier steeg met 14 basispunten tot 3,52%.

De Amerikaanse ruwe oliefutures stegen vorige week met 2,3% tot $ 82,52 per vat.

ETF’s

Onder de groei-ETF’s is de innovator IBD 50 ETF (FFTY) won vorige week 2,65%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (bot) ging 1,9% vooruit. iShares Expanded Technology-Software Sector ETF (IGV) ontving 0,5%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) daalde met 0,1% na een daling van 4,1% in de voorgaande week. Het ASML-aandeel is een grote SMH-holding.

De ARK Innovation ETF (ARKK) steeg vorige week 0,6% en de ARK Genomics ETF (ARKG) ontving 2%. Tesla-aandelen zijn de nummer één positie in de ETF’s van Arc Invest.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) ging vorige week met 2% vooruit. Global X US infrastructuurontwikkeling ETF (stoep2,7% omhoog. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) daalde met 1,1%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHBEen stijging van 4,1%. Energie selecteren SPDR ETF (XLE) verhoogd met 2,65%. Gezondheidszorg Select Sector SPDR Fonds (XLV0,8% toegevoegd.

Fondsselectie SPDR ETF (45) herstelde 2,8%. Maar de SPDR S&P Regional Bank ETF (CreërenEen daling van 0,75%. WAL-aandelen zijn een van de vele KRE-aandelen.

READ  Een dode, vier naar het ziekenhuis gebracht na een schietpartij in het centrum van Atlanta, zegt de politie

Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Apple Stock, Lululemon

Apple-stam, Lululemon en Regeneron maakten allemaal strakke patronen, maar in verschillende omstandigheden.

Apple-aandelen stegen vorige week met 0,3% tot 165,21 en herstelden zich van een reeks van 21 dagen op donderdag. De aandelen daalden vorige week met 0,15%. Met twee opeenvolgende wekelijkse sluitingen van 1%-1,5% in de voorgaande week, komt dat in aanmerking als drie weken strak. Het kooppunt van AAPL-aandelen is 166,94. Dit zal een klein stukje zijn ten opzichte van een vlakke basis die een maand geleden is vrijgemaakt, maar zou bestaande houders een plek kunnen geven om wat eigen vermogen toe te voegen.

Het LULU-aandeel steeg met 1,1% tot 368,25 en vormde een krap einde van drie weken met een kooppunt van 371,36. De yogakledingretailer houdt stand na een winstkloof. Lululemon’s 3-Week Tide zit in een bekerbasis. Sterker nog, in de dagindeling fungeert de strakke structuur als handvat. Beleggers kunnen dus een uitbraak gebruiken als plaats om een ​​positie in te nemen. In het ideale geval zorgt de LULU-voorraad eerst voor meer shakes.

REGN-aandelen stegen met 0,1% tot 829,33, nu met een aanscherpingspatroon van vier weken met een instap op 837,65. Het biotechbedrijf bevindt zich nog steeds in het koopbereik op een uitbraak met een vlakke basis van 800,58. Beleggers kunnen de verhuizing voorbij de krappe ingang gebruiken als een plek om te beginnen of toe te voegen aan een Regeneron-aandelenpositie.

Tesla-inkomsten

Tesla-inkomsten voor het eerste kwartaal worden woensdagavond verwacht. Dankzij forse prijsverlagingen en nieuwe elektrische auto’s in de VS boekte de gigant van elektrische voertuigen eerder deze maand een recordaantal leveringen in het eerste kwartaal. De leveringen bleven echter achter bij de verwachtingen, waarbij de productie opnieuw aanzienlijk hoger lag dan de verkoop.

Nu zullen investeerders zien hoeveel dit de waardevolle winstmarges van Tesla heeft beïnvloed, die vorig jaar al begonnen te dalen.

Op vrijdag verlaagde Tesla de prijzen in Europa, Singapore en Israël, hoewel de Europese kortingen de kortingen van begin maart grotendeels absorbeerden. Een week geleden verlaagde Tesla de Amerikaanse prijzen voor al zijn voertuigen. Dit wijst op verdere margedruk in het tweede kwartaal.

Tesla-aandelen daalden vorige week met 6 cent tot 185, een daling van 10,8% de week ervoor. Het aandeel bereikte weerstand op de 21-daagse en 50-daagse lijnen. TSLA-aandelen hebben een beker-met-handvat-basis gevormd onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen, wat niet enorm is. Dus terwijl Tesla een kooppunt heeft op 207,89, kunnen investeerders wachten op een beslissende stap boven de 200 dagen, die nu onder de 213 ligt.

Een andere mogelijkheid is dat als Tesla-aandelen boven het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde breken, de 200-dagen een vroege instap biedt met een shortpositie.

READ  2023 Home Run Derby Odds, Picks, Bracket: Zal ​​Julio Rodriguez de Derby winnen in zijn thuispark?

Tesla versus. BYD: strijden om de kroon van EV-reuzen, maar wat is de beste koop?


Netflix-inkomsten

Netflix-inkomsten worden dinsdagavond verwacht. Na een moeilijk 2022 wordt verwacht dat de winst zal herstellen. Abonnementswinsten zijn vaak belangrijker dan inkomsten voor Netflix. De resultaten zullen ook belangrijk zijn voor bijvoorbeeld streamingconcurrenten Disney (DIS), net zoals jaar (jaar)

Na een verdubbeling van juli tot begin februari, maakte de Netflix-voorraad een handvatbasis met een nieuwe beker met een kooppunt van 349,90. Het handvat is gebouwd met een laag volume en ondersteuning op de lijn van 50 dagen. Het aandeel NFLX daalde deze week met 0,2% tot 338,63.

ASML-inkomsten

ASML-aandelen zullen woensdagochtend vroeg met beren rapporteren Lam onderzoek (LRCX) betaalbaar na afsluiting. De omzet van ASML herstelt zich ook in 2023 na een zwaar 2022. Na bijna een verdubbeling van oktober tot begin februari, heeft het ASML-aandeel volgens de analyse van MarketSmith een kopje-met-handvat-basis gevormd. De aandelen stegen vorige week met 1,4% tot 666,20 en herstelden zich van de 50-dagenlijn. Kooppunt is 683,28.

DR Hardon-inkomsten

De inkomsten van DR Horton worden begin donderdag verwacht, waarmee de resultaten voor huizenbouwers van start gaan, waarvan er vele zich in of nabij koopzones bevinden. De woningbouwgigant zal naar verwachting een grote daling van de WPA rapporteren, net als andere rivalen. Begeleiding zal centraal staan. DHI-aandelen stegen met 2,7% tot 98,25. Op dinsdag herstelden de aandelen een kooppunt van 99,50 beker-met-handvat, maar daalden toen.

Western Alliance Bancorp-inkomsten

Western Alliance meldt woensdagochtend vroeg. De in Californië gevestigde bank heeft al enkele belangrijke Q1-statistieken verstrekt, waaronder deposito’s en niet-gerealiseerde verliezen. Maar investeerders zullen willen horen over de huidige omstandigheden. Het WAL-aandeel steeg vorige week met 2,9% tot 31,66, maar is in 2023 nog steeds fors gedaald. Zoals Warren Buffett woensdag zei: bankdeposito’s zijn veilig, maar het is verre van duidelijk dat bankaandelen dat zullen zijn.

Karel Schwab (Zwart), bank van Amerika (BAG), Goldman Sachs (GS) en verschillende superregionale banken meldden deze week.

Al met al geven ze een goed beeld van de deposito- en krediettrends.

Analyse van de marktrally

De beursrally had geen grote wekelijkse bewegingen, maar grote dagelijkse en intraday-schommelingen. Grote indices hielden donderdag grote rally’s.

In feite daalde de Nasdaq Composite elke dag behalve donderdag, en boekte nog steeds een wekelijkse winst. De S&P 500 en de Dow Jones bereikten vrijdag een hoogste punt in twee maanden voordat ze zich terugtrokken, terwijl de Dow voor de vierde week op rij steeg.

De belangrijkste indices zijn niet ver verwijderd van de hoogtepunten van 2023, maar ze zijn ook niet ver verwijderd van het onderbieden van hun 50-daagse lijnen.

READ  Cash App-oprichter Bob Lee Overlijden: techneut gearresteerd in moordzaak

Ondertussen is de Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP), die niet zo zwaar wordt gewogen naar megacaps als Apple- of Tesla-aandelen, steeg vanaf de 200-dagenlijn maar stuitte meerdere keren op weerstand op de 50-dagenlijn.

De afgelopen week maakten de markten zich steeds meer zorgen over recessierisico’s, met name door het nieuws van woensdag dat medewerkers van de centrale bank tijdens de beleidsvergadering van maart opnieuw een “milde recessie” voorspelden. Maar ondanks die zorgen en over het algemeen verbeterende inflatiegegevens, nam de kans op een renteverhoging in mei op vrijdag zelfs toe tot 80%.

Recessie en renteverhogingen door de Fed zijn geen goede combinatie voor aandelen. Dus vorige week toonde de bullish markt veerkracht. En ondanks de volatiliteit hebben de Nasdaq en de S&P 500 drie weken lang krappe patronen gevormd, hun recente reeksen, net als het aandeel LULU.

De marktbreedte is de afgelopen twee weken enigszins verbeterd. Maar veel aandelen geven geen koopsignalen af. En de negatieve omkeringen van de markt zorgden ervoor dat sommige aandelen die snel leken te presteren snel vervaagden of omkeerden.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


wat nu te doen

Hoe moeten beleggers worden blootgesteld? Het hangt af van de aandelen die u bezit. Sommige aandelen gaven de afgelopen weken koopsignalen af, terwijl andere gemengd of omgekeerd waren.

Volatiele marktveranderingen hebben het toevoegen van aandelen de laatste tijd lastig gemaakt. Het is dus een goede zaak dat de koopkansen relatief laag waren tijdens de grote rally van donderdag.

Het macro-economische beeld blijft in beweging, terwijl het cijferseizoen de komende weken op gang komt. Er is dus waarschijnlijk meer volatiliteit in de kaarten.

Als de markt enige kracht vertoont en aandelen koopsignalen geven, voeg dan geleidelijk blootstelling toe. Wees bereid om gedeeltelijke winsten te nemen en verliezers te verlaten. Onthoud: als u snel belichting toevoegt, moet u snel kunnen schalen.

Een nog betere strategie is om vroege inzendingen te vinden en in de buurt van die kooppunten te kopen. Zet dus het weekend de schermen aan en maak je watchlists.

Lees elke dag het grote plaatje om op de hoogte te blijven van de richting van de markt en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter @IBD_ECarson Voor beursupdates en meer.

Dit vind je misschien ook leuk:

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen gemakkelijk maakt

Wilt u snelle winsten en grote verliezen vermijden? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: Open vandaag nog IBD’s premium voorraadlijsten, tools en analyses

De koude technische oorlog tussen de VS en China laait op als Peking terugschiet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *