Door de nieuwe regels komen veel elektrische auto’s niet meer in aanmerking voor heffingskorting

De regering-Biden heeft vrijdag nieuwe regels vrijgegeven die de lijst van elektrische voertuigen die in aanmerking komen voor federale belastingverminderingen aanzienlijk zouden verkorten. Ambtenaren geloven dat de verandering autofabrikanten ertoe zal aanzetten hun toeleveringsketens uit China naar de Verenigde Staten of zijn bondgenoten te verplaatsen.

De regels, vrijgegeven door het ministerie van Financiën, zijn het resultaat van de Inflation Reduction Act, die de Democraten vorig jaar hebben aangenomen om de klimaatverandering te bestrijden door het gebruik van emissievrije voertuigen en groene energie aan te moedigen. De wet wil ook de afhankelijkheid van de industrie van China verminderen, dat de meeste batterijen ter wereld produceert en de verwerking van kritieke grondstoffen domineert.

Om in aanmerking te komen voor belastingverminderingen tot $ 7.500 voor de aankoop van hun elektrische auto’s, moeten autofabrikanten voldoen aan strikte eisen met betrekking tot waar ze de auto’s en batterijen assembleren en waar ze de materialen vandaan halen die in de batterijen gaan. Slechts een handvol voertuigen zullen naar verwachting in aanmerking komen voor het volledige krediet wanneer de regels, die strenger zijn dan eerdere vereisten, van kracht worden op 18 april, vergeleken met 21 nu.

De nieuwe regels, die kunnen worden gewijzigd als reactie op feedback van het publiek, vereisen dat een bepaald percentage van de componenten en mineralen in de batterij van elke elektrische auto afkomstig is van binnenlandse bronnen of landen die handelsovereenkomsten hebben met de Verenigde Staten.

De volledige lijst met in aanmerking komende auto’s wordt pas over twee weken vrijgegeven, maar Tesla is begonnen kopers te informeren dat de wijzigingen van invloed zullen zijn op de line-up. De goedkopere versie van zijn Model 3 sedan, een van zijn meest populaire elektrische auto’s, komt niet langer in aanmerking voor het volledige krediet, aldus het bedrijf op zijn website. Deze auto maakt gebruik van een batterij gemaakt in China.

James M., een partner bij Hogan Lovells die zich richt op belasting- en energiebeleid; Wickett zei dat het belastingkrediet voor elektrische voertuigen “de toeleveringsketens in de tientallen miljarden doet stijgen”.

“Details zijn opmerkelijk belangrijk,” voegde hij eraan toe.

Een opmerkelijk detail op vrijdag breidde het programma uit met batterijmineralen uit Japan en maakte de weg vrij voor de opname van meer landen, zoals de 27 leden van de Europese Unie.

Er is concurrentie voor fabrikanten van voertuigen die niet in aanmerking komen voor Amerikaanse belastingverminderingen om mineralen en componenten te kopen die aan de eisen voldoen. Kredietwaardigheid geeft elke auto een aanzienlijk concurrentievoordeel.

Om in aanmerking te komen, moet ten minste 50 procent van de componenten in een batterij van een elektrische auto in Noord-Amerika zijn gemaakt. En 40 procent van de mineralen die worden gebruikt om batterijen te maken, die nikkel, mangaan en kobalt bevatten, moet afkomstig zijn van binnenlandse bronnen of landen die handelsovereenkomsten hebben met de Verenigde Staten. Het mineraalquotum zal elk jaar stijgen tot 80 procent in 2027, en het componentquotum zal stijgen tot 100 procent in 2029.

De regering zei dat het later regels zou vrijgeven die verduidelijken hoeveel investeringsmaatschappijen kunnen ontvangen van landen als China en Rusland en toch in aanmerking komen voor belastingvoordelen. De wet bevat beperkingen op het gebruik van kritieke mineralen en batterijcomponenten door een “buitenlands bedrijf van zorg”. inbegrepen Bedrijven in China, Rusland, Noord-Korea en Iran.

Siyu Huang, CEO van Factorial Energy, een bedrijf uit Massachusetts dat geavanceerde batterijen maakt met ondersteuning van Mercedes-Benz, Hyundai en Stellantis, verwelkomde de handelsovereenkomst met Japan. Maar het vinden van lithium van batterijkwaliteit is “zeer uitdagend”, omdat bijna alle raffinaderijen in China zijn, zei hij.

“Het belangrijkste deel hiervan gaat echt over waar het lithium vandaan komt”, zei mevrouw Huang.

Bij het schrijven van de regels probeerden Biden-functionarissen twee prioriteiten in evenwicht te brengen: Amerikanen aanmoedigen om schonere auto’s te kopen om de klimaatverandering tegen te gaan, en proberen fabrieken voor auto’s, batterijen en batterijproducten naar de Verenigde Staten en hun bondgenoten te halen.


Hoe Times-verslaggevers de politiek zien We vertrouwen erop dat onze journalisten onafhankelijke waarnemers zijn. Dus wanneer werknemers van Times stemmen, mogen ze geen steun verlenen aan of campagne voeren voor kandidaten of politieke doelen. Dit omvat deelname aan marsen of bijeenkomsten ter ondersteuning van een beweging of het geven van geld of het inzamelen van geld voor een politieke kandidaat of verkiezingsdoel.

READ  ULA test de eerste Vulcan-raket op Cape Canaveral - nu ruimtevaart

Bedrijfsleiders en sommige analisten zeggen dat het management aan de laatste kant is gevallen. Gezien het kleine aantal voertuigen dat momenteel in aanmerking komt voor de belastingvoordelen, kunnen sommige klanten besluiten te wachten met het kopen van een elektrische auto totdat ze over een paar jaar in aanmerking komen, zegt William Rainch, hoofd internationale zaken bij Scholl bij het Centre for Strategy and International Affairs. . Studies, Washington Denktank.

“Wat er altijd gebeurt als mensen onzeker zijn, houden ze vast aan hun portemonnee”, zei dhr. zei Rainch.

Jennifer Safavian, chief executive van Autos Drive America, dat buitenlandse autofabrikanten zoals Toyota, Honda en Volkswagen vertegenwoordigt, verwelkomde de opname van Japan en zei dat het de toeleveringsketens zou helpen versterken. Hij voegde er echter aan toe dat de vermindering van het aantal in aanmerking komende auto’s de groei van elektrische auto’s zal vertragen.

Maar sommige wetgevers klagen dat de regering-Biden te genereus is voor buitenlandse bedrijven. Senator Joe Manchin III uit West Virginia, die een sleutelrol speelde bij het opstellen en aannemen van de anti-inflatiewet, zei deze week dat hij mogelijk een rechtszaak zal aanspannen om de interpretatie van de wet door de regering aan te vechten.

In een verklaring op vrijdag zei dhr. Manchin zei dat de richtlijnen van het ministerie van Financiën “de bedoeling van de wet volledig negeren”.

“Het is verschrikkelijk dat de regering de bedoeling van de wet blijft negeren, namelijk om de productie terug te brengen naar de Verenigde Staten en betrouwbare en veilige toeleveringsketens te waarborgen”, zei hij. “Amerikaanse belastinggelden mogen niet worden gebruikt om productiebanen in het buitenland te ondersteunen.”

De wet heeft de auto-industrie al geschokt. Kort nadat president Biden in augustus het wetsvoorstel had ondertekend, werden elektrische voertuigen die niet in de Verenigde Staten, Mexico of Canada zijn gemaakt, uitgesloten van de belastingverminderingen.

Hyundai- en Kia-auto’s die in Zuid-Korea zijn gemaakt, komen niet langer in aanmerking, tot woede van de leiders van het land, die zich verraden voelen door een hechte militaire en handelspartner. De verkoop van elektrische voertuigen van Zuid-Koreaanse makelij heeft in de Verenigde Staten marktaandeel verloren.

De wet bleek ook een belangrijke bron van diplomatieke wrijving te zijn. Leiders van de Europese Unie, Japan en andere bondgenoten van de VS vrezen dat het plan investeringen uit hun landen zal aantrekken of hen zal dwingen genereuzere subsidies aan te bieden om te kunnen concurreren met de Verenigde Staten.

READ  15 essentiële David Crosby-nummers

Omdat de Europese Unie, Japan en Groot-Brittannië geen vrijhandelsovereenkomsten hebben met de Verenigde Staten, komen producten uit die landen, inclusief batterijproducten, niet in aanmerking voor een deel van de belastingvoordelen.

Onder druk van buitenlandse regeringen stelde de regering-Biden een oplossing voor. In een persbericht zei het ministerie van Financiën dat de wet de term “vrijhandelsovereenkomst” niet definieert om “nieuw onderhandelde kritieke minerale overeenkomsten” te omvatten. De regering-Biden tekende dinsdag een beperkte handelsovereenkomst met Japan voor kritieke mineralen en onderhandelt over een soortgelijke overeenkomst met de Europese Unie.

Maar de strategie is zwaar bekritiseerd door wetgevers in het Congres, die beweren dat de regering heeft nagelaten met hen te overleggen over het handelsbeleid of dat Amerikaans belastinggeld nu de Japanse industrie zal subsidiëren.

Voor consumenten zullen de nieuwe regels veel elektrische voertuigen duurder maken.

Tenminste sommige Tesla-voertuigen komen in aanmerking. Het bedrijf produceert auto’s in Californië en Texas en batterijen in Nevada. General Motors zou binnenkort in aanmerking kunnen komen, aangezien het is begonnen met de productie van batterijen in Ohio in een joint venture met LG Energy Solutions. Ford Motor zei dat het “binnenkort” zou vrijgeven of een van zijn voertuigen in aanmerking komt.

Autofabrikanten zijn verplicht te certificeren dat hun voertuigen voldoen aan de vereisten voor componenten en mineralen. De Belastingdienst zal de regels handhaven. Sommige voertuigen komen bijvoorbeeld alleen in aanmerking voor de helft van het krediet als ze voldoen aan het componentquotum en niet aan het mineralenquotum.

De lijst met in aanmerking komende auto’s zal naar verwachting groeien naarmate bedrijven het gemakkelijker vinden om verwerkt lithium en andere materialen te kopen van Amerikaanse handelspartners zoals Canada en Australië. Veel bedrijven bouwen mijnen en raffinaderijen. Meer auto’s komen in aanmerking als Hyundai, Ford, Honda en andere autofabrikanten nieuwe auto- en batterijfabrieken bouwen in de VS.

Door een maas in de wet kunnen bedrijven leningen innen als ze voertuigen aan klanten leasen, zelfs als de auto’s niet voldoen aan de herkomst- en productie-eisen. Autofabrikanten en hun dealers kunnen die kredieten doorgeven aan consumenten door de maandelijkse leasebetalingen te verlagen.

Alan Rapport Bijgedragen verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *